reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmiech to zdrowie :-)

Madzik niezle jaja.U nas w pracy tez rozne glupawki ludziom do glowy przychodza.Np.umieszczanie komus erotykow lub kogos z pracy jako tapeta na pulpicie,odlaczanie myszki,oklejanie rowniez tasma sprzetow.Ale sa tez mile akcenty-tzn bywaja np ja jak wrocilam po swoim slubie pierwszy dzien do pracy to na biurku zastalam zrobiony przez dziewczyny transparent "WITAMY PANIA ŻONĘ" i bukiecik zółtych tulipankow:tak:

reklama
Mirka - żeby znowu marcówkowe mamy z nas się nie zrobiły, tym razem 2010... jeśli się tak rozszalejemy na tych urlopach:-D:-D:-D:cool2::cool2:

Właśnie oplułam ze śmiechu ekran mojego laptopa prawie budząc śpiącą w pokoju obok Natalię - przeczytajcie same, ale czytając oddalcie sie chwilowo od swoich śpiących Maluszków:-D:-D:-D

"Fizyka Maszyn Prostych"

Karolinka właśnie skończyła 6 tygodni i zaczęła posyłać nam pierwsze świadome uśmiechy, co skłoniło mnie do kilku obserwacji natury psychologicznej. Potwierdziło się tym samym, że niemowlę to maszyna prosta, a jego cała aktywność intelektualna opiera się na trzech zasadniczych algorytmach i (od pewnego czasu) jednym tricku.
Algorytm 1 – Jedzenie a)Jeśli mleko wypływa za szybko (zawsze na początku karmienia) à spektakularnie się zakrztusić, wypluć pierś, odmówić jedzenia i krzyczeć, krzyczeć, krzyczeć
b)Jeśli mleko wypływa za wolno (dzieje się tak zaraz potem, jak przestanie wypływać za szybko) à wypluć pierś, odmówić jedzenia i krzyczeć, krzyczeć, krzyczeć
c)Jeśli rodzice zmartwią się, że się nie najadłam ze względu na plucie i krzyczenie i podadzą butlę à spektakularnie się zakrztusić, wypluć butlę, odmówić jedzenia i krzyczeć, krzyczeć, krzyczeć
d)Jeśli położą mnie na przewijaku w pozycji, na widok której każda konsultantka laktacyjna by zemdlała à posłusznie zjeść całą butlę i poprosić o jeszcze
Algorytm 2 – Pozbywanie się zbędnych resztek z organizmu a)Jeśli rodzice chcą, by odbiło się po jedzeniu à nie odbijać, tylko powietrze w brzuchu trzymać, trzymać, trzymać; niech noszą, przecież tak fajnie buja
b)Jeśli rodzice spodziewają się czegoś, co nazywają kupą à nie robić, tylko trzymać, trzymać, trzymać (do chwili kiedy podczas przewijania zdejmą ci pieluchę i ustawią się na linii strzału)
c)Aby jednak wyrobić dzienny limit zużytych pieluch à sikać, sikać, sikać (niech starzy nie myślą, że zaoszczędzą na pampersach)
Algorytm 3 – Spanie Spanie jest zasadniczo fajne, ale zasypianie o wiele fajniejsze. Należy poczekać, aż mama ułoży w łóżeczku, otuli, da smoczek, przymknąć słodko oczka. Zadowolona mama kładzie się do łóżka. Odczekać parę minut, aż będziemy pewni, że już zasypia. Wtedy wypluć daleko smoczek. Chrumkaniem oznajmić światu swoje niezadowolenie i wysłać komunikat „ej, gdzie mój smoczek, przecież bez niego nie zasnę”. Poczekać, aż mama się obudzi, wstanie, da smoczek, otuli. Przymknąć słodko oczka etc... Powtórzyć od 7 do 10 razy. Większa liczba powtórzeń może wywołać u mamy wrażenie, że jesteś głodny à wtedy patrz algorytm 1.
Dodatkowy trick – wyższa szkoła jazdy (tylko dla niemowląt powyżej 6 tygodnia życia!) Aby tym wszystkim nie narazić się na oddanie do żłobka, od czasu do czasu, w najmniej oczekiwanych momentach, posłać rodzicom słodki uśmiech. W sytuacjach krytycznych, kiedy mają już dość, można go urozmaicić rozkosznym „gu” albo „eeee”. Wtedy możemy być pewni, że zastosowanie algorytmów 1, 2 i 3 przez kolejne miesiące ujdzie nam całkowicie bezkarnie, ba, może nawet mama opisze je w mailach do znajomych, czym rozsławi naszą przebiegłość i spryt na wieki.

Więcej tutaj:
Wściekła Młoda Matka

reklama
Do góry