reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
MY sie jakos specjalnie nie przygotowujemy do wigilii, maly zje ze stołu to co uznam, ze moze, czyli buraczka z barszczyku, ziemniaki, rybe, na inne pyszne cuda poczeka :-) amelka i tak nie probuje wszystkiego, na ogol zapcha sie pierogami i barszczem, grzybow raczej unikam bo ma po nich straszne bolesci :szok:

A Ninka dzisiaj zjadła na obiadek rybkę po grecku, tę z Waszego linka. Bardzo jej smakowała. Kilka dni temu zjadła też swojego pierwszego pulpeta, była zachwycona:)

Suseł, a jak robisz pulpety? ja zrobiłam jakiś czas temu Lence z indyka, ugotowałam go w wodzie, ale ona nie chciała jeść, krztusiła się i zbierało jej się na wymioty

Pulpety kupiłam gotowe- w Lidlu czasami można kupić takie gotowe pulpety z mięsa mielonego firmy Morliny. I po prostu wrzuciłam je na wodę i ugotowałam. Jadła bardzo chętnie, nie krztusiła się wcale- ale może dlatego że jadła już coś takiego wcześniej w żłobku. A dodam, że ma na razie tylko 2 zęby:)

Kolejne próbowania za nami- Nina zjadła w święta swoją pierwszą szyneczkę, taką robioną przez zaufanego masarza, bez żadnych konserwantów. Bardzo jej smakowała, aż mruczała do niej:)

Ja dla Ali pulpety robię z mięsa mielonego - wieprzowego z żółtkiem, bułką, natką i koperkiem. Gotuję i zamrażam. Ala je takie już od prawie 2 miesięcy i jak do tej pory, mimo, że nie ma zębów to idzie jej bardzo sprawnie.

No ja muszę pochwalić swoją córcię, bo śniadanie, obiad i kolację je sama z niewielką tylko pomocą przy obiedzie. Oczywiście je rączkami, ale tak sprawnie jej to idzie, że 90% jedzenia trafia już do buzi :-)

A z jedzenia to Ala ostatnio zrezygnowała z kaszek i zupek. Woli rzeczy twardsze i suche, takie, które może sama jeść, czyli głównie chlebek, ziemniaki, mięso i warzywa.

dziewczyny pytanie z innej beczki, kiedy przestawic malucha na 2x mleko dziennie?czy ktoras z was juz przestawiala? maly do tej pory rano w poludnie i wieczorem doi butle ( 2x210ml a na noc 230ml)

poziomkowa, moja pije rano 120-150, a wieczorem 180 ml, na południe daję jej kaszkę na mleku, ale na gęsto łyżeczką, raz dziennie je zupkę i jak jeszcze jest głodna w międzyczasie to kanapkę

reklama
Do góry