reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

to mój to głodomor bo je tak

7 godz--- 210-240ml
10---- 210ml
13 ---zupka 150-200gr
ok 16 -----mleko 210ml
16-17 -----deserek
19 ----210 mleka z kaszką

no iw nocy nie je w ogóle , w ciągu dnia jakiś chlebek lub chrupki kukur.

polis może przez te ząbki Lenka mniej je, więc może to przejściowe.

reklama
moja ma taki jadłospis
rano koło 6-7 - 120 ml mleka
koło 9 - deserek
koło 11 - 120 ml kaszki łyżeczką
koło 14-14.30 - obiadek, zazwyczaj nie daje rady całemu dużemu słoiczkowi
po południu 17 - mleko 150 ml, choć czasem rezygnuje z niego
wieczorem 19.30 - mleko z 2 łyżeczkami kleiku i jedną kaszki manny

w nocy nie jada, a chrupki maksymalnie 3-4 dziennie

u nas mniej więcej tak; rano ok 6-7 cyc, 10 kaszka, 12 cyc, 15 obiadek , 17 deserek ,18 cyc 21cyc 24 cyc i w nocy jeszcze czasami cyc, i tez kilka chrupek w ciagu dnia.

oj Karolina, współczuję pobudek co 2 godziny, u nas to są minimum co 3 godz..
mam pytanko do mam, które podają biszkopty maluchom - jakie te biszkopty dajecie? Też chciałabym dać Filipowi ale co widzę w sklepie jakieś biszkopty to z takim składem, że na pewno małemu nie podam ;-/

Karolina, mam wrażenie że Twój szkrab bardzo mało je w dzień za to dużo w nocy. Spróbuj więcej/częściej karmić w dzień to może noc będzie spokojniejsza. Wydaje mi się, że w takie duże maluchy już nie powinny tak często jeść w nocy... Może deserek podaj razem z chrupkami a zamiast niego dawaj o 14 mleko. Moja mała też na początku nie piła za dużo na raz ale z czasem coraz więcej i teraz potrafi już 200 ml wypić. I starcza jej to na 3 godzinki.

Karolina, mam wrażenie że Twój szkrab bardzo mało je w dzień za to dużo w nocy. Spróbuj więcej/częściej karmić w dzień to może noc będzie spokojniejsza. Wydaje mi się, że w takie duże maluchy już nie powinny tak często jeść w nocy... Może deserek podaj razem z chrupkami a zamiast niego dawaj o 14 mleko. Moja mała też na początku nie piła za dużo na raz ale z czasem coraz więcej i teraz potrafi już 200 ml wypić. I starcza jej to na 3 godzinki.

Chciałabym jej dać więcej ale ona nie chce. Tzn zupki i innych rzeczy zjada sporo, ale mleka nie chce za bardzo w dzień.
Ale nie jest aż tak źle. Jak wróciłam do pracy po urodzeniu synka to on potrafił się budzić nawet 7 razy w nocy. Nie wiem jak ja wtedy funkcjonowałam zwłaszcza, że on był na piersi więc tylko ja go karmiłam. Ala jest na butli więc się z mężem wymieniamy.
Ech... synek dopiero w tym roku we wrześniu zaczął przesypiać całą noc więc po ponad 2 latach. Ciekawe jak będzie z Alą...

reklama
Do góry