reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

Ja gotuję osobno mięso i dodaję do zupki po ugotowaniu.
Żeby mała miała jakąś różnorodność, to gotuję jeszcze osobno dodatki tj. buraki, cukinia itp. i robię np 3 rodzaje zupek.

reklama
ja gotuje mięso osobno, tylko że ja robię jeden obiadek na dwa dni, a mięso mały ma codziennie tylko że co drugi dzień z innymi warzywami.Chyba do roku trzeba gotować mięso osobno, dokładnie niewiem ale kiedyś już pisałyśmy na ten temat.

dziewczyny czy obiadek zastępuje u was już jeden posiłek mleczny? bo u nas to jest tak, że dam mu zupkę, czasem zje i 200gr a i tak domaga się mleka. Jak go czasem przetrzymam to jest mega marudera.
Ostatnio próbowałam mu dać obiadek z większymi kawałkami, pluł dalej niż widział, dalej jadł by tylko papkę,czy uczycie już swoje dzieciaczki do jedzenia większych kawałków?

Clauditka ja zaczęłam dawać małej już zupki nie papki, tylko rozgniecione widelcem, takie, żeby było czuć kawałki. Do tego mała dostaje chlebek do jedzenia (nie kromkę tylko normalny kawałek), biszkopty i chrupki.
Zupka zastępuje cały posiłek. Je ją przed spaniem ok 11. Zresztą mała ma taki apetyt, że jak tylko zobaczy miseczkę lub chlebek, to jest wrzask bo chce jeść.

Dzisiaj zaczęłam dawać Ali mannę na mleku krowim. Zobaczę jak zareaguje. Jak nie będzie problemów to zacznę jej wprowdzać manny, budynie itp.

Polis u nas swego czasu Kuba też ryczał przy obiadkach, ja odwracałam uwagę typu puszczanie jego piosenek albo śpiewaniem a jak już nic nie pomagało to nawet w akcie desperacji włączałam telewizor. Ale zrobienie przerwy nie jest złe, jal przez 2 dni nie zje ci zupki to nie będzie katastrofy, u mnie Kuba czasem zjadł jedną łyżeczkę i to wsio. spróbuj zrobić krótką przerwę z 2 dni potem próbuj po trochę. Może coś źle się obiadki Lece kojarzą. Ja nawet Kubie wierszyki mówiłam. Teraz jak widzi miseczkę i łyćzeczkę to aż piszczy żeby mu dac. chyba że jest coś co mu nie smakuje to nie zje a tak to zjada mi codziennie 200 ml zupki.

ja dzis chcialam zrobic na deser budyn na mleko krowim i dac z 3 lyzeczki Izie jak jej nic nie bedzie bede dawac a tak poza tym chrupki,kawałki jabłka,chleb i biszkopty na porzadku dziennym

Dziewczyny ratunku!!!!
Lenka dalej nie chce obiadkow-ani kupnych ani gotowanych przeze mnie. Jak tylko poczuje jedzenie w buzi to zaczyna plakac. Nie wiem czy mam jej kilka dni odpuscic czy mimo wszystko codziennie probowac.
Polis moze jej o prostu zęby idą? Wtedy zazwyczaj dzieci gorzej jedzą, czasem nie chcą wcale.

U nas chrupki, chlebek w ilościach niewielkich. Mleka krowiego 0. Chrupkami potrafi się sama tak oblepić, że wolę jej sama połamać i dać, jak nie chcę jej zaraz przebierać :-D

reklama
bobomama wstrzymałabym się jeszcze z mlekiem krowim, możesz budyń zrobić na mleku mm, no ale to Twoja decyzja.
u nas też tylko chrupki, chlebek, no i czasem jakiś owoc do rączki.

Do góry