reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śluz przed okresem

Sok z żuka

Fanka BB :)
Hejka, jaki powinien być sluz przed okresem już po owulacji. Tydzień przed okresem. Jestem jakieś 5 dni przed okresem. Od wczoraj mam na zmianę sluz ciągnący bezbarwny z sluzem ciągnącym ale mlecznym. Owulacji nie obstawiam, bo już miałam objawy owulacyjne w terminie owulacji, śluz, popęd, po kilku dniach zaczął się delikatny bol piersi. Teraz ten ból lekko się nasila. Pytam bo sama już zgłupiałam, czy to normalne objawy zbliżającego się okresu? Od ponad dwóch miesięcy jestem na diecie, moje cykle zaczęły wracam do normy, do normalnej długości tak jak kiedyś miałam.

reklama
Na kilka dni przed miesiączką śluz szyjkowy może się zmieniać. Może być mniej obfity, bardziej lepki lub suchy, ale niektóre kobiety mogą nadal doświadczać śluzu kremowego lub mlecznego.

Ból piersi, który opisałaś, jest również normalnym objawem fazy lutealnej i zbliżającej się menstruacji. Ten ból może się nasilać w miarę zbliżania się okresu, co jest związane z wahania poziomów hormonów, szczególnie progesteronu.

W związku z tym śluz, który opisujesz, może być normalnym zjawiskiem w fazie lutealnej, gdy organizm przygotowuje się do menstruacji. Zmiany w diecie i ogólny stan zdrowia również mogą wpływać na śluz szyjkowy i inne objawy cyklu menstruacyjnego.

Jeśli jednak masz jakiekolwiek wątpliwości lub zauważasz niepokojące objawy, zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub ginekologiem.

Na kilka dni przed miesiączką śluz szyjkowy może się zmieniać. Może być mniej obfity, bardziej lepki lub suchy, ale niektóre kobiety mogą nadal doświadczać śluzu kremowego lub mlecznego.

Ból piersi, który opisałaś, jest również normalnym objawem fazy lutealnej i zbliżającej się menstruacji. Ten ból może się nasilać w miarę zbliżania się okresu, co jest związane z wahania poziomów hormonów, szczególnie progesteronu.

W związku z tym śluz, który opisujesz, może być normalnym zjawiskiem w fazie lutealnej, gdy organizm przygotowuje się do menstruacji. Zmiany w diecie i ogólny stan zdrowia również mogą wpływać na śluz szyjkowy i inne objawy cyklu menstruacyjnego.

Jeśli jednak masz jakiekolwiek wątpliwości lub zauważasz niepokojące objawy, zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub ginekologiem.
dziękuję bardzo za odpowiedź.

Do góry