reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śluz po owulacji/przed okresem

Joanulka

Fanka BB :)
Witam,
Od 3 dni, dokładnie od 6 dpo, mam bardzo duże upławy koloru kremowego z grudkami. Do tego dochodzą wzdęcia, ale to u mnie nie nowość przed okresem i pobolewanie/ćmienie głowy oraz podbrzusza inne niż przed @. Staramy się z mężem o dzidziusia od około roku z przerwami. Mam już 2 córki i nigdy wcześniej nie zaobserwowałam u siebie takiego śluzu w takich ilościach. Za 5 dni mam dostać okres- jeżeli dostanę. Nie chce sobie nic wkręcać ani się nie doszukuje objawów ciąży, ale bardzo martwi mnie ten śluz. Czy któraś z Was, szaraczki, miała może podobnie?
Dziękuje za odpowiedzi

reklama
Niestety każda ma zupełnie inny sluz i każda z nas inaczej reaguje. Ja mam często kremowy do samej @ a kiedyś miałam nawet ciągnący się przezroczysty jak w owu a byłam przed sama @ wiec nie ma reaguly. Chyba nie ma co się nakręcać tylko po prostu poczekaj cierpliwie i rób testa [emoji173]️ :)

Niestety każda ma zupełnie inny sluz i każda z nas inaczej reaguje. Ja mam często kremowy do samej @ a kiedyś miałam nawet ciągnący się przezroczysty jak w owu a byłam przed sama @ wiec nie ma reaguly. Chyba nie ma co się nakręcać tylko po prostu poczekaj cierpliwie i rób testa [emoji173]️ :)

Dziękuje za odpowiedz, czekam cierpliwie i mam nadzieje ze nie zwiastuje to infekcji.

Witam,
Od 3 dni, dokładnie od 6 dpo, mam bardzo duże upławy koloru kremowego z grudkami. Do tego dochodzą wzdęcia, ale to u mnie nie nowość przed okresem i pobolewanie/ćmienie głowy oraz podbrzusza inne niż przed @. Staramy się z mężem o dzidziusia od około roku z przerwami. Mam już 2 córki i nigdy wcześniej nie zaobserwowałam u siebie takiego śluzu w takich ilościach. Za 5 dni mam dostać okres- jeżeli dostanę. Nie chce sobie nic wkręcać ani się nie doszukuje objawów ciąży, ale bardzo martwi mnie ten śluz. Czy któraś z Was, szaraczki, miała może podobnie?
Dziękuje za odpowiedzi
Jeżeli w śluzie są grudki może to świadczyć o toczącej się infekcji, lepiej skonsultować się z lekarzem

Dziś już mniejsze upławy, za to ból krzyża :(
Zaopatrzyłam się w test Clearblue 6 dni przed i jutro testuje [emoji1364]

Witam ja również statnio miałam sluz przezroczysty rozciagliwy dokładnie 5 dni przed @ czy to jest normalne??? A w tym cyklu już od 5 dnia po @ testy owulacyjne wskazywały mi ze juz jest owulacja i było trochę sluzu ale nie za dużo a 2 dni temu miałam sluz biały dość dużo ale zadszy niż przed @ jak to mam zinterpretowac?? Pomoże mi ktoś??!!

Witam ja również statnio miałam sluz przezroczysty rozciagliwy dokładnie 5 dni przed @ czy to jest normalne??? A w tym cyklu już od 5 dnia po @ testy owulacyjne wskazywały mi ze juz jest owulacja i było trochę sluzu ale nie za dużo a 2 dni temu miałam sluz biały dość dużo ale zadszy niż przed @ jak to mam zinterpretowac?? Pomoże mi ktoś??!!

Zależy jakie masz długie cykle. Badałas hormony? Tarczyce i prolaktyne?

Prolaktyne mam 17.58 idealna lekarz powiedział a tarczycy nawet 3 generacji i nie mam a cylke zawsze mialam miedź 21 a 27 dni a we wrześniu mam po 40 dniach

Z tego co czytałam, a czytałam bardzo dużo ostatnimi dniami, to zwiekszona ilość śluzu może występować w trakcie implantacji. Z tego śluzu tworzy się czop chroniący dostęp do macicy, ale jak jest u Ciebie to nie wiem.
Ja w 6 dniu po owulacji miałam potop przez 3 dni. Od wczoraj już malutko wiec to pewnie ta sama susza co zawsze przed okresem. Dziś robiłam bardzo czuły test i wyszedł negatywny. Czekam żarem do niedzieli-poniedziałku i zobaczymy czy @ przyjdzie lub czy to co przeczytałam się potwierdzi.

reklama
Z tego co czytałam, a czytałam bardzo dużo ostatnimi dniami, to zwiekszona ilość śluzu może występować w trakcie implantacji. Z tego śluzu tworzy się czop chroniący dostęp do macicy, ale jak jest u Ciebie to nie wiem.
Ja w 6 dniu po owulacji miałam potop przez 3 dni. Od wczoraj już malutko wiec to pewnie ta sama susza co zawsze przed okresem. Dziś robiłam bardzo czuły test i wyszedł negatywny. Czekam żarem do niedzieli-poniedziałku i zobaczymy czy @ przyjdzie lub czy to co przeczytałam się potwierdzi.
Czy że mogłam mieć owulacje wcześnie?? A teraz jeżeli ten sluz występuje to to może oznaczać jakiś początek ciazy a nie np owulacji??? Ostatnia piersi zaczynają mnie swędzi czego nigdy nie mam przed miesiaczka a mam jeszcze 9 dni do niej więc nie wiem??? Troszkę przybrała na wadze ale przed @ tak mam w zesz ym cyklu waeiowalam robilam testy itp teraz odpuszczam dopolki nie przyjdzie mi @ bądź nie w terminie dopiero zrobię test może akurat ale myślałam że to objawy właśnie na owulacje ale nadzieji nie bede sobie robiła poczekam cierpliwie choć cierpliwa nie jestem i będzie mnie męczył żeby sprawdzić ale dam radę mam nadzieję że może w końcu się uda

Do góry