Cześć dziewczyny mam pytanie . Dziś rano wstałam i niestety miałam dość silne zaparcia . Teraz jestem w pracy i w dole brzucha po lewej stronie mam dość silne kłócia które się utrzymują już jakiś czas. Trochę się martwię napisałam do mojego lekarza prowadzącego czekam na odpowiedz . Mam dość twardy brzuch . Czy mam czym się martwić ? Wiem, ze nie jesteście lekarzami, ale może któraś z was przechodziła przez podobne objawy pozdrawiam was
reklama
Rozwiązanie
U
Dziewczyny czy któraś z was przechodziła w 7 tygodniu ciąży delikatne bóle w prawym dole brzucha takie jakby menstruacyjne ? Ja dziś tak mam trochę się martwię .
Nie stresuj się, bo takie bóle są zupełnie normalne. Mają związek z rozciąganiem się macicy i przystosowaniem wszystkich narządów do ciąży.
Karolina94
Fanka BB :)
No właśnie mam od dwóch dni takie kłucia. Jutro idę do ginekologa i zobaczę co mi powie.
89karola80
Ja mam dzisiaj wizytę i też mam taki sam problem, tylko jestem w 26tc.
Zauważyłam, że najbardziej mam twardy brzuch od południa do wieczora (nawet jak zazywalam rozkurczowe) Jak kładę się na boku z podkulonymi nogami to brzuszek mi przeszkadza o nóżki, za to rano nie mam takie problemu Wtedy jest taki miękki i mniejszy (ja to zwalam na głod ale nie wiem jaka jest prawda)
Mam jakby wzdęcia, zaparcia, kłuje mnie lewy albo prawy bok (jakby okolice jajnika, ale pod brzuszkiem, muszę jakby trzymać bok brzuszka, bo mam takie skurcz/bol) nie wiem jak to inaczej opisać Takie dolegliwość mam też jak siusiam (tylko rano)
Zauważyłam, że najbardziej mam twardy brzuch od południa do wieczora (nawet jak zazywalam rozkurczowe) Jak kładę się na boku z podkulonymi nogami to brzuszek mi przeszkadza o nóżki, za to rano nie mam takie problemu Wtedy jest taki miękki i mniejszy (ja to zwalam na głod ale nie wiem jaka jest prawda)
Mam jakby wzdęcia, zaparcia, kłuje mnie lewy albo prawy bok (jakby okolice jajnika, ale pod brzuszkiem, muszę jakby trzymać bok brzuszka, bo mam takie skurcz/bol) nie wiem jak to inaczej opisać Takie dolegliwość mam też jak siusiam (tylko rano)
Ja mam dzisiaj wizytę i też mam taki sam problem, tylko jestem w 26tc.
Mam to samo tylko jestem w 16 tc
89karola80
Ja jestem po wizycie, dr powiedział, że klucie, ból przy zmianie pozycji, po nocy jest normalny (w moim przypadku). Jeśli chodzi o napinanie brzucha i to że jest rano mniejszy i miekszy to powiedział, że po nocy macica jest rozluźniona, bo jestem wyspana, zrelaksowana a w ciągu dnia robi się już napięta (od chodzenia, stresu itd.)Mam to samo tylko jestem w 16 tc
Najważniejsze, ze wszystko u Ciebie jest dobrze gratulacje i powiedzenia i oby najmniej nam dokuczały różne dolegliwości ciążowe mi lekarka poradziła by na zaparcia kupić czopki glicerynowe bądź syrop lactulos i jeść kiwi najprawdopodniej te skurcze to zaparciaJa jestem po wizycie, dr powiedział, że klucie, ból przy zmianie pozycji, po nocy jest normalny (w moim przypadku). Jeśli chodzi o napinanie brzucha i to że jest rano mniejszy i miekszy to powiedział, że po nocy macica jest rozluźniona, bo jestem wyspana, zrelaksowana a w ciągu dnia robi się już napięta (od chodzenia, stresu itd.)
89karola80
Dziękuję dla Ciebie i maluszka również wszystkiego dobrego i rosnijcie zdrowoNajważniejsze, ze wszystko u Ciebie jest dobrze gratulacje i powiedzenia i oby najmniej nam dokuczały różne dolegliwości ciążowe mi lekarka poradziła by na zaparcia kupić czopki glicerynowe bądź syrop lactulos i jeść kiwi najprawdopodniej te skurcze to zaparcia
To dobrze, że to nie skurcze
Ja po wizycie mam teraz inny orzech do rozgryzienia, bo lekarz zalecił szczepienie na krztusiec i boję się jak cholera
reklama
89karola80
Hej co powiedział gin?No właśnie mam od dwóch dni takie kłucia. Jutro idę do ginekologa i zobaczę co mi powie.
reklama
Karolina94
Normalne, brać no spe jeśli bol mocno przeszkadzaHej 🖐 co powiedział gin?
Podziel się: