reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skurcze Braxona-Hicksa w 40 tygodniu ?

Michalina1993

Fanka BB :)
Czy jest to możliwe żeby w 40 tygodniu ciąży mieć te skurcze czy to coś innego ? Na wczoraj miałam przewidywaną date porodu ,ale maluszkowi się niestety nie śpieszy na świat.

reklama
Zadzwoń na położniczą izbę przyjęć do szpitala, w którym chcesz rodzić. Szczególnie, że to 40 tydz., to położne powiedzą Ci jakich sygnałów wypatrywać. Pamiętaj, by w czasie nawet bolesnych skurczów równo oddychać. Jeśli Ty nie oddychasz, to i dziecko nie oddycha.

Do szpitala dopiero kiedy masz regularne skurcze ktore sie utrzymują przez dłuższy czas. nie ma sensu bez takich skurczy jechac. po terminie tez sie rodzi ;) lekarz powinien skierować na wywoływanie porodu od 10- 14 dni po terminie.

Mieszkam w UK to jest całkiem inaczej ,tutaj się wywołuje poród do 12 dni. To nie są regularne skurcze ,tylko mam twardy brzuch i mam uczucie 'ciągnięcia'. Podobnie było z tymi w 20 tygodniu :)

Ważne żebyś się nie denerwowala bo to w niczym nie pomoże. Skoro nie chce jeszcze wyjść to znaczy że nie jest dzidzia jeszcze gotowa. Obserwuj sie i powodzenia :)

reklama
Do góry