reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Skaza białkowa

A ja właśnie jem torcik czekoladowy :p specjalnie dla mnie zrobiony i mam tylko nadzieję, że mój synek nie jest na czekoladę uczulony ::) Jak go niedługo wysypie, to zrezygnuję najwyżej z czekolady. Ciężko tak odrazu ze wszystkiego rezygnować ::) :)

reklama
o ja jem czekolady całkiem sporo i Kubie też po niej nic nie jest na szczęście ::)

a mnie nasza pani pediatra doprowadziła do szału - oznajmiła, że to co od trzech misięcy nazywała skazą białkową to tylko nasilona forma ciemieniuchy. Szlag mnie trafił.

Moj Ivulo tez ma skaze....napoczatku dietki mamusia scislej przestrzegala, teraz pozwala sobie na roznosci....i czekoladka i ciastko z bita smietana i kawusia ze smietanka a Ivulo ma czasem kilka pojedynczych krostek ale poza tym innych objawow brak.
A moze moja dzdzi juz ze skazy wyrosla i niepotrzebnie go nutramigenem maltretuje( raz dziennie dostaje bo mamusia ma wieczorem ze malo mlika)
Co o tym myslicie? czy nie powinno go porzadnie wysypac po takich pysznosciach w dietce mamusi? A moze te pojedyncze krostki to jeszcze skaza?

wiem ze to jest gdzies tu napisane, ale nie chce mi sie czytac calego watku, a nigdy tu nie zagladalam:p jakie objawy moze miec skaza bialkowa???Bo Maks ma ostatnio czerwone policzki, moja mama mowi ze to moze byc skaza, ale on w ogole przeciez mleka nie je...

Ineczka pisze:
rety, a u mnie w lodowce maz zostawil kawalek tortu czekoladowego
wyobrazcie sobie jak cierpie przechodzac kolo tego, nawet lodowki juz nie otwieram
nakupilam bananow i wcinam, ale tamten widok wraca jak sen o cudnym seksie ;D
Ineczko a ty zapobiegliwei tego nie jesz czy wiesz ze mala ma na to uczelenie ??? ???
ja juz wcinam dokladnie wszystko...co mi sie napatoczy...juz nieczego nie omijam ;D ;D ;D

Ja tez......nawet lapie sie na tym ze potrawy wzdymajace czyli surowo w czasie karmienia zabronione....tez juz zjadlam ;D

kangurki mojej koleżanki synek ma tez takie policzkii najpierw przeszedł na nutramigen ale poprawy nie było, wiec wrócili na zwykła mliko :)
a potem okazało sie, że to poprostu taka wrażliwa skóra i ma jakiś tam krem na AZS ::)

Paris od czasu do czasu tez ma takie policzki

siwasek pisze:
Ineczka pisze:
rety, a u mnie w lodowce maz zostawil kawalek tortu czekoladowego
wyobrazcie sobie jak cierpie przechodzac kolo tego, nawet lodowki juz nie otwieram
nakupilam bananow i wcinam, ale tamten widok wraca jak sen o cudnym seksie ;D
Ineczko a ty zapobiegliwei tego nie jesz czy wiesz ze mala ma na to uczelenie ??? ???
ja juz wcinam dokladnie wszystko...co mi sie napatoczy...juz nieczego nie omijam ;D ;D ;D
Siwasku, ustalilismy juz ze Milenka ma uczulenie na rzeczy z krowki, pomidory i chyba konserwanty (wedliny, soki kartonowe, jedzenie z puszek itp)
a ten tort byl z mlekiem w proszku robiony
czekolada jej nie szkodzi, ale tylko gorzka
wysypala ja tez kiedys jak zjadlam zupe z odrobinka selera

ja tez jem rzeczy wzdymajace (kalafiory, fasolki, groch, soczewice itp.), kwasne (uwielbiam kiszone ogorki)

reklama
kangurki pisze:
wiem ze to jest gdzies tu napisane, ale nie chce mi sie czytac calego watku, a nigdy tu nie zagladalam:p jakie objawy moze miec skaza bialkowa???Bo Maks ma ostatnio czerwone policzki, moja mama mowi ze to moze byc skaza, ale on w ogole przeciez mleka nie je...

Kamila tez tak miała i to nie była skaza :)
Może to być Kangurku nadwrażliwość skóry. Kama miała zapalenie skóry :p.
Nieee, to nie skaza :)

Do góry