reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

skandal - ciąża plus makijaż???

Tak, beata26, masz rację co do tego brzucha na plaży ;-) Chociaż ja nie miałabym oporów. Słońce jest potrzebne każdemu, tak jak wit. D wytwarzana pod jego wpływem. Ale raczej siedząc sobie gdzieś pod parasolem lub w cieniu, nie bezpośrednio na słońcu. Poza tym wiele kobiet w ciąży ma naprawdę bardzo ładne brzuszki, w przeciwieństwie do osób mocno otyłych, gdzie cielsko wylewa się im w monstrualny wręcz sposób i wzbudza u niektórych niesmak. Pływanie jest wręcz zalecane kobietom w ciąży, szczególnie tym, które cierpią na bóle kręgosłupa. Oczywiście jeżeli nie ma innych przeciwwskazań od lekarza :tak: Dbać trzeba o siebie w każdym czasie, a ciąża jest pod tym wzgl. szczególnym okresem, gdzie pojawiają ci się przebarwienia, pryszczyki, such skóra itp. Ja osobiście też się maluję jak wychodzę z domu i staram się ubierać wygodnie, ale i po ludzku. Farbuję też włosy farbami bez amoniaku, bo farbowałam już wcześniej i odrosty nie wyglądają dobrze. Poza tym, no cóż, nadal chcę być atrakcyjna dla mojego faceta :-) I nie narzekam. A słowa od znajomych, że wyglądam tak dobrze, że powinnam cały czas być w ciąży są naprawdę b. miłe i poprawiają moje samopoczucie, a co za tym idzie również mojej dzidzi :-)

reklama
eee tam "pacykowanie" .. ja tam w ciąży czułam sie wyjątkowo..nawet zdarzyło mi sie założyć miniówę do leginsów. wysokie obcasy nosze na okrągło. Włosy zafarbowane, makijaż mam prawie zawsze ale unikam kolorów a podkład porcelanka i nie rzuca sie w oczy. Nigdy nie wyglądałam wyzywająco. Niestety jak człowiek wygląda za dobrze to później pod koniec ciąży jak sie gorzej poczuje to nikt miejsca nie ustąpi hehe cos z a coś. Ja na koniec byłam bardzo chora ale resztkami sil zrobiłam ten makijaż żeby sie lepiej poczuć i ludzi nie straszyć.. no i w tramwaju sie nastałam, u lekarza jedynie chłop mnie przepuścił a baby w pełni sil siedziały niewzruszone..

Ja popieram dziewczyny, kobieta w ciąży też powinna ładnie wyglądać i nie chodzi tu o to, żeby chodzić na solare i nakladac kilogram tapety. Ja na okres ciąży zaopatrzyłam się w samoopalacze w spreju - żebym nie wygladała cale wakacje jak córka młynarza, do tego delikatny makijaż, ładne ciuszki i jest ok.

eee tam "pacykowanie" .. ja tam w ciąży czułam sie wyjątkowo..nawet zdarzyło mi sie założyć miniówę do leginsów. wysokie obcasy nosze na okrągło. Włosy zafarbowane, makijaż mam prawie zawsze ale unikam kolorów a podkład porcelanka i nie rzuca sie w oczy. Nigdy nie wyglądałam wyzywająco. Niestety jak człowiek wygląda za dobrze to później pod koniec ciąży jak sie gorzej poczuje to nikt miejsca nie ustąpi hehe cos z a coś. Ja na koniec byłam bardzo chora ale resztkami sil zrobiłam ten makijaż żeby sie lepiej poczuć i ludzi nie straszyć.. no i w tramwaju sie nastałam, u lekarza jedynie chłop mnie przepuścił a baby w pełni sil siedziały niewzruszone..
Oj odczuwam to samo teraz! Mimo że już 36 lat na karku i jedno dziecko odchowane. Czuję się i wydaje mi się że wyglądam lepiej niż jak byłam w pierwszej ciąży mam ochotę wyglądać dobrze, maluje się, chodze w sukienkach ale nie tych typu wór pokutny. Ostatnio stojąc przy kasie w Tesco usłyszałam z drugiej kolejki komentarz starszej pani że "te dzisiejsze ciężarne to emanują seksem" I tak się zastanawiam czym spowodowałam jej przemyślenia bo miałam prawie że identyczną sukienkę jak ta Pregnant-Reese-Witherspoon-and-Matthew-McConaughey-at-a-photo-call-for-the-film-Mud-Cannes-2012.jpg tyle że zamiast szpilek sandałki...

Też nie zrezygnowałam z makijazu na okres ciąży :) w końcu to nie jest okres kiedy kobieta przestaje być kobietą :) jestem wrażliwcem wiec stosowałam wtedy i nadal stosuje kosmetyki mineralne- wybrałam markę Earthnicity bo w ich składzie są tylko naturalne składniki więc makijaż nie szkodzi nikomu . A kobieta w ciąży też musi się jakoś prezentować :)

reklama
Dziwna opinia i szkoda, że pochodzi od Twojej mamy ;/ Ciąża , nie ciąża każdy ma chyba prawo do takiego wyglądu jaki chce...

Do góry