betiks
full time mummy :)
Tak, beata26, masz rację co do tego brzucha na plaży ;-) Chociaż ja nie miałabym oporów. Słońce jest potrzebne każdemu, tak jak wit. D wytwarzana pod jego wpływem. Ale raczej siedząc sobie gdzieś pod parasolem lub w cieniu, nie bezpośrednio na słońcu. Poza tym wiele kobiet w ciąży ma naprawdę bardzo ładne brzuszki, w przeciwieństwie do osób mocno otyłych, gdzie cielsko wylewa się im w monstrualny wręcz sposób i wzbudza u niektórych niesmak. Pływanie jest wręcz zalecane kobietom w ciąży, szczególnie tym, które cierpią na bóle kręgosłupa. Oczywiście jeżeli nie ma innych przeciwwskazań od lekarza Dbać trzeba o siebie w każdym czasie, a ciąża jest pod tym wzgl. szczególnym okresem, gdzie pojawiają ci się przebarwienia, pryszczyki, such skóra itp. Ja osobiście też się maluję jak wychodzę z domu i staram się ubierać wygodnie, ale i po ludzku. Farbuję też włosy farbami bez amoniaku, bo farbowałam już wcześniej i odrosty nie wyglądają dobrze. Poza tym, no cóż, nadal chcę być atrakcyjna dla mojego faceta :-) I nie narzekam. A słowa od znajomych, że wyglądam tak dobrze, że powinnam cały czas być w ciąży są naprawdę b. miłe i poprawiają moje samopoczucie, a co za tym idzie również mojej dzidzi :-)