reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

siusiak czy pępowina? pomóżcie :)

Dzięki za odpowiedź, choć ja już aż taka pewna nie jestem... Ten "siusiak" jest inny niż większość w necie, nie ma szerszego końca jak większosć z nich i w dodatku jest do kolan, wielki i gruby jak u dorosłego, a nie dziecka w połowie ciąży... Zastanawia mnie jeszcze to, że ten siusiak dziwnie w głębi ciała się zaczyna, a chyba powinien mieć początek od zarysu krocza, a nie jakby z brzucha? To widać na tych zdjęciach z widocznymi stopami. W dodatku ptaszek jest dziwnie w prawej pachwinie, a nie na środku krocza, co?
Najśmieszniejsze jest to, że wpatrując się w to zdjęcie zauważyłam obok drugie takie samo coś tyle, że mniejsze hehe Same zobaczcie, czy to nie wygląda jak odbicie lustrzane tego niby siusiaka?
Ar3357m.jpg

Usg to ciekawa rzecz... Można interpretować przeróżnie... :) Strasznie jestem ciekawa co z tego wyniknie, a najlepsze jest to, że w 16w5d dostaliśmy zdjęcie cipki hehe :

płeć 16,4hbd.jpg

Chyba do końca nie będziemy już w 100% pewni co się urodzi, niezależnie od opinii kolejnych lekarzy, także po prostu czekamy na dziecko :-)

Załączniki

• Ar3357m.jpg
    Ar3357m.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 1 789
  • płeć 16,4hbd.jpg
    płeć 16,4hbd.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 1 932
Ostatnia edycja:
reklama
zdjecie.jpg

Na pomoc !!!
Siusiak czy pępowina? Co sądzicie. jest to 12 tydzień.
Lekarz nic nie mówił, ale ja też nie pytałam.
Wieczorem wstawię lepszą kopię......
Dzięki za opinie.

Załączniki

• zdjecie.jpg
    zdjecie.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 1 426
podbijam temat.
byłam wczoraj na usg u lekarza prowadzącego, doktor nic nie powiedział co do płci, wydaje mi się, że to nie pępowina dodam, ze byłam w szpitalu kilka dni wcześniej lekarze mówili,że dziewczyna, teraz chyba chłopak?
zaznaczyłam na zdjęciu. WP_20170928_12_04_48_Pro.jpg

Załączniki

• WP_20170928_12_04_48_Pro.jpg
    WP_20170928_12_04_48_Pro.jpg
    528,8 KB · Wyświetleń: 1 247
A co sądzicie o tym? To zdj z około 15/16 tc. Lekarz mówił na 100% chłopczyk. Teraz jestem w 30 tc i jeden lekarz miesiąc temu potwierdził mi na 100% chłopczyka za to drugi mówi ze nie widzi i że może być dziewczynka (ten co nie ma pewności to mojej koleżance pomylił chłopczyka z dziewczynka) wiec chyba bardziej wierze temu co mówi chłopczyk. Niestety nie mam USG po 20 tygodniu na którym było by cokolwiek widać, ale co sądzicie o tym z 15/16 tygodnia ze to chłopczyk czy Mogło się zmienić? (Napewno nie jest to pępowina bo na monitorze pępowina świeciła).

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 698
  • image.jpg
    image.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 694
Dzięki za odpowiedź, choć ja już aż taka pewna nie jestem... Ten "siusiak" jest inny niż większość w necie, nie ma szerszego końca jak większosć z nich i w dodatku jest do kolan, wielki i gruby jak u dorosłego, a nie dziecka w połowie ciąży... Zastanawia mnie jeszcze to, że ten siusiak dziwnie w głębi ciała się zaczyna, a chyba powinien mieć początek od zarysu krocza, a nie jakby z brzucha? To widać na tych zdjęciach z widocznymi stopami. W dodatku ptaszek jest dziwnie w prawej pachwinie, a nie na środku krocza, co?
Najśmieszniejsze jest to, że wpatrując się w to zdjęcie zauważyłam obok drugie takie samo coś tyle, że mniejsze hehe Same zobaczcie, czy to nie wygląda jak odbicie lustrzane tego niby siusiaka?
Zobacz załącznik 601465

Usg to ciekawa rzecz... Można interpretować przeróżnie... :) Strasznie jestem ciekawa co z tego wyniknie, a najlepsze jest to, że w 16w5d dostaliśmy zdjęcie cipki hehe :

Zobacz załącznik 601467

Chyba do końca nie będziemy już w 100% pewni co się urodzi, niezależnie od opinii kolejnych lekarzy, także po prostu czekamy na dziecko :-)
I jak się skończyła Wasza historia? Jednak chłopiec z dużym przyrodzeniem? 🤭

reklama
Do góry