reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Nadal w dwupaku. Szyjka krótka i rozwarcie na ok 3 cm. Widać i czuć pod palcami worek owodniowy. Wody nie odeszły. Skurcze nieregularne cały czas wyciszaja. Te skurcze to ból jak na @ tylko trwają dłużej i są częste.
Maluch waży 930 gramów i jest ułożony posladkowo. Będą sprawdzać jeszcze pozycję przed samym porodem i jeśli się nie zmieni to cc.
Dostał sterydy pierwszą dawkę za 2h mam miec drugą dawkę - po 24h zaczynają działać.
Dostaje tez kroplowke na ochronę mózgu podczas porodu
Ze względu na sytuację zapytałam o poznanie płci i będzie SYNUŚ  tak jak czułam.
Lekarz neonatolog wyjaśnił nam całą procedurę co będą mu robić. Dziecko przeżyje bo jest zdrowe i silne. Żeby tylko nie było żadnych wad ale to się okaże po porodzie.
Chciałabym wytrzymać do 30 tc ale lekarze mówią że jak wytrzymam do 27 to będzie super.
Wszystko i wszyscy są gotowi na poród w razie czego.
Synuś fika cały dzień i spał może w sumie z godzinę. A tak to szaleje zadowolony nie zdając sobie sprawy z powagi sytuacji

reklama
Aniołkowa, trzymamy za Was kciuki nadal, nie pyszczamy :) oby udało się całkowicie wyciszyć skurcze i żeby wody nie odeszły. Będzie dobrze, musi być :)

Do góry