reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ania jeśli *spam* nie pomoże to może jakiś domowy sobie zrób z cebuli :-) A na ból pachwin to chyba nie pomożemy :-)

Mrhermit nie mam pojęcia co to mogą być za bóle

Basia walcz z nimi, nie odpuszczają. A co do zamkniętego to jak widzisz zostalaś wyróżniona, wybrana :-)
ja jak byłam na styczniowkach to też miałyśmy zamknięte później forum, ale cały czas normalnie na ogólnym też wszystkie pisałyśmy, a tam dodatkowe tematy. Tu chyba tylko Dominika się odezwała niedawno. Mogły dziewczyny napisać na jakiej zasadzie wybieraly. Szkoda naprawdę, bo fajne babki odeszły :-(

Jaspis mi czasem synek też się wtula w piersi, to chyba chodzi o takie poczucie bezpieczeństwa, bo ja karmilam 'tylko' 10 miesięcy, więc raczej nie pamięta tego.
A co do zasypiania to ja też będę raczej czekać, aż zaśnie, tyle że ja wiem, że on pewnie nawet ze mną nie będzie chciał się położyć w swoim pokoju.

reklama
U mnie odstawienie od piersi to chyba bardziej ja przeżyłam niż moja córka. Karmiłam ja 10 miesięcy, wprowadzałam mleko modyfikowane najpierw rano, pozniej wieczorem i jak potrzebowała to w nocy, a jak juz laktacja mi zmalała to nawet Małej to nie robiło różnicy czy butelka czy pierś :-(. Nie była zbytnim przytulaskiem co mi dużo przykrości sprawiało, bo ja to od urodzenia to milion razy dziennie ja całuje i tulę. Na szczęście to sie jej ostatnio zmienia i teraz mama jest najukochańsza [emoji3]. A co chodzi o naukę samodzielnego usypiania to uczę ja dla jej i swojego dobra, bo jak sie pojawi dzidziuś w sierpniu to niestety nie zawsze będę w stanie byc przy jej zasypianiu, wiec aby nie było zazdrości i płaczu ze mama opuściła i zajmuje sie siostrzyczka.

Mój maz dzisiaj tez juz miał chwile i zaczął mi sie wtrącać i prawie by wszystko zepsuł, ale go wygonilam i byłam konsekwentna. Jestem z siebie dumna [emoji3]. My kupiliśmy lozko z miesiąc temu i jest super, bo nawet jak sie przebudzi czasem w nocy to juz nie płacze tylko sama drepta do nas do łóżka przytulić sie. Pozniej jak zaśnie to ja odnosimy do jej pokoju.

hellevoet co do metody 3-5-7 znam słyszałam i słyszałam różne opinie pochwały i pogardy napewno da się tym nauczyć ale trzeba być konsekwentnym i twardym hmm i choć w mojej pracy taka jestem musze... To dla dziecka ani ja ani mąż w pewnych kwestiach nie umiemy... Wole tłumaczyć itp..i co do spania wole poczytać bajkę poczekać jak usnie a w nocy jak się obudzi zaświeci lampkę przenośna i przyjdzie do nas ewentualnie krzyknie i przyjdę ja... Mój mały skończył rok to ani z pampersow nie korzystał sam juz chodził pięknie mówił wogole samodzielny o łóżeczku nie chciał słyszeć wiec miał łóżko swoje wiec spał sam z nami w pokoju dopiero swój pokój ma od kad mamy swój dom czyli rok czasu.. Wiec nowe miejsce koszmary itp boi się deszczu burzy jak ja i wtedy najczęściej wola..
ale mój ma prawie 6 lat haha od zawsze spał sam nigdy ze mną a przy chorobie ze mną no było mi łatwiej i mam nauczkę :-D ale tłumaczy mi mamusiu jak będzie dzidzia to się tobą podzielę hehe uspisz dzidzie i przyjdziesz do mnie do pokoju....no myślę o nie he no to drugie rozwiązanie poczytasz bajek zasne i wtedy pójdziesz a obudzi się to przyjdę albo zawolam

Ostatnia edycja:
Ja rowniez czytam was regularnie, choc pisze malo.. taka juz jestem, nawet w internecie nie potrafie byc jakos bardzo wylewna :) o co chodzi z tym zamknietym forum?? U mnie bardzo duzo sie dzieje po powrocie z Polski (podroz powrotna byla bardzo meczaca: 12h przez korki, mega slonce i ogromny bol plecow-ale dalam rade :) ). A od wtorku rozpoczelismy remont, ktory dzis powoli konczymy (tak wiem, niedziela, ale czas nagli :( ), jutro zaczynamy skrecanie mebli a w sobote przeprowadzka.. szczescie, ze przez ostatnich kilka dni byl u mnie brat do pomocy bo nie wiem jak z mezem dalibysmy rade, niestety dzis juz wraca do Polski.. W srode lekarz :) jak zwykle radosc i stres, dam znac w watku wizytowym jak bylo :)
nati a jak Tobie minela podroz do Polski? Wybawilas sie na weselu?

dopiero teraz mam czas sie do forum dorwac, przyjaciolka urodziny wyprawiala, a ze to jest daleko o bylam uzalezniona od kogos z samochodem wrocilam o 1 [emoji32] ale naprodukowalyscie postow w miedzyczasie :D

co do boli brzucha chyba musi tak byc ja wcinam magnez 2x2 i jeszcze w foliku cos jest a wczoraj tak mnie brzuch ciagnaco bolal ze jakby ktos mi dal bron to do niewinnych ludzi na ulicy bym strzelala, myslalam, ze zwariuje ze zlosci strasznie zle to znosilam.. ale to chyba dzidzia sie przekrecala bo co nie bylam siku to brzuch mial przedziwaczne ksztalty i kopala jak opetana, juz na szczescie wrocilo do normy

Moja trzyletnia córeczka też nie zaśnie bez przytulanka do cycusia i czytania bajeczki:) ale ją akurat karmiłam do dwóch lat. Po przeprowadzce nauczyła się nawet zasypiać sama, a potem była chora i wróciła do nas do łóżka bo było mi tak wygodniej i miałam ja pod kontrolą. I tak już została, ale nie będę ukrywać że ja też to lubię. Teraz ma plan że jak pojawi się braciszek, to tatuś zajmie jej łóżko, a ona z mamusią i braciszkiem spać będą w dużym łóżku :)

basienka powodzenia raz jeszcze
beata mój często zasypia z nosem w moich cyckach i jeszcze tak ostentacyjnie zaciąga się moim zapachem ;) też tak ma od kiedy przestałam go karmić. A ile ma twój synek?
Moj skonczy we wrzesniu 2 latka, to taki mami-synus;) ja karmilam ok 9 miesiecy, pokarmu mialam sporo, ale przyczepil sie do mnie kleszcz, robil sie rumien I dostalam antybiotyk. Lekarz powiedzial, ze zrobie jak uwazam, ale radzi mi odstawic I wziasc antybiotyk I tak zrobilam ze lzami w oczach przez pare dni byla meczarnia.Od cyca wkoncu sie odzwyczail ale rece mu do dzis tam zostaly:) Ja w ogole obawiam sie jak to bedzie przy malenstwie, bo syn uwaza, ze mama jest tylko jego. Caly czas Od poczatku jestesmy razem, bo maz niestety wyjezdzal, wiec on sobie tak poustawial, ze do zabawy wszyscy, a jezeli chodzi o karmienie, kapanie itp to jest tylko mama I koniec .:)
Ale damy rade;)

hej dziewczyny ale duzo do nadrobienia ale juz wszystko wiem :-)

Basia walcz nie dawaj sie głupiemu ZUSowi:-) trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :-)

Co do kaszlu i bólu nie pomoge nie mam takich dolegliwosci

A jezeli chodzi o zamkniete to ja jak bylam z aniolkiem w ciazy tez mialysmy zamkniete ale wiadomo nie kazdy tam byl i udzielałysmy sie na zwykłym, no dziewczyny nie ładnie zrobiły bo przestały sie tu udzielać a teraz pytanie do Domimiki naszej moderatorki jakie kryteria byly podczas wybierania dziewczym do zamknietego, mi tez jest przykro bo jestem tu prawie od poczatku moze wczesniej nie udzielalam sie duzo bo pracowalam ale odkad jestem na zwolnieniu to sie wiecej udzielam no ale trudno tak jak juz któraś pisala nam tu dobrze sie pisze :-)

A co do zasypiania to ja juz nie pamietam jak to bylo sie meczyc nosić na rekach czy przenosic mloda do swojego łóżeczka teraz juz sama zasypia :-) chociaz czasami spie z nia np jak jest chora albo jak taty nie ma i jest wtedy super :-)

reklama
Jak to się mówi wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;-)

Jak mi wdzystko urosło w ogródku!!! Masakra!

Dziewczyny czy macie jakąś sprawdzona stronkę gdzie na prawdę fajnie opisane co potrzebne dla dzidziusia? Co trzeba kupić....Bo wolę mieć jakąś sciage.... Teraz czas na zakupy:-)

Do góry