reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dzięki dziewczyny za odp. My z Jasiem wczoraj szczepiliśmy się 5w1 i jak na razie wszystko ok, mam nadzieję że tak już zostanie. Dordaw powodzenia w czwartek - wiem ile to nerwow kosztuje... Mamakulka tez zwlekałam ze szczepieniem ale moj G podjął decyzje za mnie, Jasio miał pierwsze szczepienie wczoraj jak miał 10tyg i 2 dni ;)

reklama
Ja przez ten katar tez nie szczepilam jeszcze. Póki co sie nie upominają. Boje sie trochę tego bo sie naczytałam o skutkach ubocznych i mam stresa.

Co oprócz wody morskiej i nebulizacji z soli fizjologicznej można u takiego malucha stosować na katar? Mam wrażenie ze niedługo to jej mózg tym aspiratorem wyciągnę ...
Aza ty swoją wyprowadziłaś chyba z kataru jesli dobrze pamietam to pisałaś o wit c. Jaką stosowałaś ?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a co rozumiecie przez katar? Ja raz-dwa razy dziennie musze małej odciągać bo widze gluta w nosie. To już katar? Lepiej wtedy nie szczepić? Ostatnio też tak mieliśmy i lekarz pozwolił zaszczepić, ale teraz idziemy na pneumokoki i się boję tych wszystkich nop

Dziewczyny wlasnie jak czesto czyscicie noski aspiratorem jesli nie ma kataru?
I jak czyscicie uszka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja uszka tylko z zewnątrz czyszczę, nie wkłada się nic do środka do uszka No i czyszczę wacikiem za uszkami bo moj maluszek ulewa. Jesli nie ma Jasio kataru zakraplam nosek sola morska i nie używam aspiratora bo on przy braku kataru tylko podrażnia delikatny nosek. Polecam sól morska disnemar baby mały nie marudzi przy zakraplaniu jak to miało miejsce kiedy używaliśmy soli fizjologicznej i soli morskiej sterimar baby ktora psikala chyba na 20 cm...

Ok. A więc my po pediatrze. Wysypka nic ciekawego. Juz znika i mamy się nie martwić.

Ale. Bardzo dobrze, że dziecka nie zaszczepilam bo jeśli jest podejrzenie , że może być coś nie tak z napięciem miesniowym to szczepienie może to pogłębiać. Zanim wykluczymy coś o podłożu neurologicznym kazała odraczac wszystkie szczepienia. I gdyby był szczepiony to mówiła, ze powoedzialaby, że to nop ale możliwe, że jest leniwy. Także czekamy na wizytę u neuro i mamy go zmuszać i masować.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry