reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Ewaelinka- trzymam mocno kciuki.

Mój lekarz mówi,że zawsze trzeba brać wszystkie scenariusze pod uwagę. Nie wiem czy dobrze robię biorąc pod uwagę tylko ten- rodzę w sierpniu. Nic kompletnie dla Malenstwa nie jest gotowe. Ciuszki czekaja w siatkach nie wiem na co....
Kacper śpi już 3h...oby to długie spanie było oznaką zdrowienia.

reklama
patrze na te slicznosci i dalej nie wierze , ze nasza domi jest mama :-).Za pare dni bediesz swietowac dzien matki :-).
Mysle sobie takie malenstwo, maly czlwoieczek u mnie w brzuchu sie kreci:tak: a ja mam tylko 1ciuszek dla niego, reszte nakupuje za miesiac dopiero. Nie spieszy mi sie z porodem, wszystko na luzie i mam nadzieje, ze sie nie przejade na swoim podejsciu, ze mam czas:baffled:.Mam jakies przeczucie, ze ja to chyba we wrzesniu urodze

Ewelinka trzymam kciuki, bedziesz pod dobra opieka

Domi...Twoje dziewczyny są cudowne. Szczerze mówiąc przy takiej wadze myślałam, że będą o wiele mniejsze, ale widzę, że to całkiem spore pannice. Wszelkiej pomyślności w zdrowiu dla nich i dla Ciebie.

Ewaelinka... Nie denerwuj się. Na pewno się Tobą super zajmą. Jest spora szansa na wyciszenie skurczy a rozwarcie to jeszcze nic. Położna ze szkoły rodzenia przy drugim dziecku w 36 tyg z 5 cm rozwarciu zaczęła poród domowy , ale po jakimś czasie skurcze się wyciszyły i z tym rozwarciem jeszcze 2 tygodnie przetrzymała, bo jej Młody jednak zmienił zdanie co do wyjścia na świat

Ewaelinka kochana na pewno bedzie dobrze. Teraz musisz definitywnie trzymać sie zaleceń, a wytrzymasz jeszcze z 10 tygodni spokojnie.
Domi cudowne te Twoje iskierki. Nie umiem uwierzyć, ze moja tak tez wyglada już. Masakra.

Domi - super wiadomości, maluszki są świetne :-)

Ewaelinka - będzie dobrze, postaraj się denerwować najmniej jak to jest możliwe.

Ewelinka trzymaj się, a ja trzymam za was kciuki!
Jeju, jak dziś przeczytałam że Domi urodziła, teraz się coś dzieje u Ewelinki to nasunęła mi się taka myśl, że ja kompletnie nieprzygotowana jestem :zawstydzona/y: normalnie nic nie mam na wszelki wypadek, gdyby coś zaczęło się nagle dziać... żadnej wyprawki, nawet nie wiem co bym miała ze sobą wziąć do szpitala, bo nic jeszcze nie kupiłam! :szok: cały czas sobie myślę, że to przecież jeszcze 3 miesiące... a jak nie?
Chyba czas się wziąć do roboty...

Ewaelinka, jeśli wyciszą Ci skurcze, to z rozwarciem możesz jeszcze długo chodzić. Trzy mam kciuki!!!

Ja też nic nie mam przygotowane. Ubranka po Agatce w komórce w kartonach stoją...

reklama
Ewaelinka trzymam mocno za Was kciuki! Oby udało się wyciszyć skurcze. Wiem, że jesteś pełna lęku ale postaraj się zachować tyle spokoju, ile jesteś w stanie.

Kahaka odkurzamy kartony i powoli zaczynamy segregowanie i przygotowania!
Dziewczyny nie czekamy na ostatnią chwilkę zwłaszcza te, które czują się jeszcze w miarę dobrze... bo ten stan może się zmienić... Reszta z Was, która ma problemy ze zdrowiem niech organizuje pomoc domową w ilościach niezbędnych do odpoczywania!!!

Caltha zalogowanie się na forum daje też dużo dobrego :)

Domi wspaniałe są Twoje dziewczynki!!!! Jesteś bardzo dzielna :)

Magda tak chodziło mi o Ciebie.... pisałam siedząc przed gabinetem i z telefonu :) przepraszam.

Madruszka sama bym chętnie którąś z Was przygarnęła do towarzystwa... :)

o Betce też myślę każdego dnia...

Do góry