reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Monya pomyślałam o tym samym a po chwili strach mnie obleciał.. w dodatku ani jedno ubranko nie jest uprane..
Chłopaki wyglądają świetnie, ciekawe jak się mama czuje.
Dobrze, że poszłam zobaczyć co tu u Was się dzieję :D

Gorgusia a Ty się obserwuj.

Madison, nie wpadaj w panikę, bo fakt, teraz może polecieć ale trzeba myśleć pozytywnie, ja sama ostatnio popadam w jakieś paranoje, że krwotoku dostanę i urodzę :( Marzy mi się już wizyta i wieści.. że jest jednak lepiej niż było..

reklama
Anielka jestem w szoku. Gratulacje wielkie!!! Natkusia a skad masz ten fenoterol, bo wiem ze zostal wycofany i tylko w szpitalach stosuja. I gdzie ten aerozol sie aplikuje? I ja biore Magneb6 ale 2 tabl.co dwa dni. Nie mam skurczow lydek, twardnien hmmm chyba (?) nie. Nie wiem jakie to uczucie, bo w 1 ciazy nie mialam.

Ja chyba też mam takie skurcze. I uwaga - lekarz ni to uświadomił jak położyłam się miesiąc temu do usg. Powiedział, że twardy i zaraz potem powiedział "o widzisz, już taki nie jest". Mi czasami się tak robi ale ten brzuch kest wtedy mega nierówny. Ja byłam pewna, że to sprawka małej, a po tamtej wizycie myślę, że niekoniecznie :)

Czytałam o paznokciach i tak jak asiołek wspomniała, lepiej mieć "czyste" bo ich kolor jest ważny. Ja to nawet kazałam mojemu mężusiowi je obserwować :D muszę mu przypomnieć :D

I co, jajo. Więcej nie pamiętam :/ chyba z komputera dopiero więcej napiszę.

Od wczoraj prasuje, a dzisiejsze psikusu spowodowały, że chyba się przyspieszę :D chociaż ja byłam przenoszona, więc może i mnie to czeka :D

Skoro odeszły wody to zapewne ciężar przesadził, szyjka pewnie trzymała. Przynajmniej ja tak miałam.
Kurcze, 5kg dzieci nie w kij dmuchal...

Dodatkowo jedyne amerykańskie badania dotyczące pessarow w ciazy blizniaczej dowodzą, ze nie ma sensu ich zakładanie.

Pytałam lekarki o to, bo sa wlasnie dwie szkoły - zakładać, nie zakładać. Powiedziała, ze szkoła jest jedna - nie zakładać, bo wszyscy znają te jedyne badania, ale co zrobic jak sie szyjka skraca i nic nie mozna zaoferować, lekarze zakładają i ona tez. Na zasadzie - cos trzeba robic :)

Kurcze teraz pora na moja drzemke z synkiem, ktory słodko spi obok na łóżku, ale po tych wiesciach tak sie rozemocjonowalam, ze nie moge zasnąć.

Lilith - nie siej paniki :) Ja też nie mam w sumie większości przygotowanej. I tak se siadłam i zaczęłam liczyć, że termin niby 22 sierpnia ale cesarkę zwyczajowo robi się u mnie w szpitalu ok. tygodnia przed terminem, na ostatnim USG wyszło mi, że Emilka jest jakiś tydzień do przodu i termin wg USG to 16.08 czyli licząc ten tydzień to by mi wychodziło w granicach 8 sierpnia! Dżizus :) Tempus fugit a ja w polu :-)

Z tabelką to byłby niegłupi pomysł, jak kuknęłam kiedyś na forum bliźniacze to tam była fajna tabelka.

Ja nawet przygotowałam taka listę z terminami wzorowaną na blizniakach, bo tak mi sie to bardzo podobało, po uzgodnieniu z Natkusia wiele tygodni temu i cisza :)

NATKUSIA - ja jeszcze raz przejrze ta tabelke i jesli odnajdą nasze terminy cc to wpisze i ja zawiesimy na oddzielnym temacie, OK?

Jesli kogoś tam brak czy cos sie nie zgadza to sie bedzie na bieżąco uaktualniac.

Za kilka dni lipiec wiec to idealna pora zobaczyc kto kiedy za kim i z kim rodzi ;)

Atana tabelke juz mamy na wątku rozpakowane sierpniówki i ich skarby :) jak Anielka poda reszte danych to zaktualizuje ją:tak:

reklama
My tu sie cieszymy sukcesami z 34tc i czekamy na 37, a na Lipcowkach jakies dziwne rzeczy sie dzieją.

Jednej w 36t3d szyjka skrocila sie z 3,5 do 2,5 cm i dostała nakaz lezenia, luteine i nospe forte (?????)
A dziecko ma 3kg.

A drugiej w 34tc przy szyjce 2,4 zakładano pessar...

Jakis inny świat chyba ;)

Do góry