reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam:)

Wpadłam tak na szybko,niestety poczytam co u Was wieczorem. Na szybcika gotuję obiad,bo tyle co wróciłam. Byłam na wizycie(szczegóły na wizytowym) potem szybko zanieść L4 do pracy i na chwilkę na lody z przyjaciółką.
Za godzinkę jadę po młodego do przedszkola,chociaż wczoraj miał "pretensje" że tak wcześnie przyjechałam a on nie zdążył się pobawić na placu zabaw:)

Natkusia mam prośbę,bo kiedyś wklejałaś linka z allegro tej przytulanki co chcecie kupić maluszkowi, z tym bijącym serduszkiem. Masz może jeszcze gdzieś zapisanego linka? Z góry wielkie dzięki.

reklama
O fuj, straszne :no:

A własnie jak to jest z tym terminem z om a z usg, bo ja mam termin na 21 a od początku wychodziło, ze bedzie 4 dni wcześniej. natomiast od 20 tyg wychodzi termin 14. Myślicie, ze moge sie nadstawiać, ze bedzie troche wcześniej?

A ja dzisiaj jestem szczęśliwa, bo przyszedl mi wozek. Musze go złożyć i obfotografowac :-D

Faisca- jeśli mialas prawidłowe cykle to termin z om jest bardziej prawdopodobny.

Kaci ma alergie. Dostał silniejsze leki i śpi już prawie 3h. Odsypypia noce. Wreszcie oddycha przez nosek. Czekam na wieści od m odnośnie urlopu.

Obiad gotowy,dom ogarniety. Jakiegoś powera mam. Chyba stres tak ze mnie wychodzi....

Oj zaliczylam drzemke aż mi lepiej :tak:

CARINE super :-):-) jeszcze dzis napisze do administratorow i na dniach dostaniesz uprawnienia :tak:

WKASIA przejrzalam poczte i nie mam wiadomosci.. mozesz napisac jeszcze raz? Lista oczywiscie nie jest zamnkieta ;-)

AMELIA oby to samopoczucie Ci przeszlo.. :*

FAISCA ciezkk powiedziec bo moze byc wczesniej a nie musi ;-)

OJAKA my kupilismy pieska Hanno STERNTALER piesek z bijącym sercem Hanno (4275487120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., dzisiaj przyszedl i jest sliczny :-) ale sa rozne wzory :tak:

Faisca - lekarze i tak trzymają sie OM (chyba, ze ktos miał cykle
max rozregulowane).
Teraz to terminy wychodzą wg wielkości dziecka, a to niekoniecznie znaczy, ze bedzie szybciej gotowe do wyjścia i ze akcja zacznie sie wczesniej.

Podobno realny termin z usg to ten z pierwszych tygodni.
U mnie sie pi razy drzwi potwierdziło, wszystkie pozniejsze usg do przodu o ok 2tyg, synek urodził sie 10dni wczesniej. Ale na pewno jest duzo dziewczyn, ktorym mimo wcześniejszy terminów z usg udało sie ciąże przenosić.

A! Termin z OM jest liczony wg 28 dnioeych cykli. Jesli mialas inne regularne to sama wiesz o ile ten termin moze sie najprawdopodobniej nie zgadzać :)

Kahaka - pewnie jak wszystko pójdzie gładko to nie mozna trafić lepiej - porod domowy ze szpitalem za ściana!
Ale ja to czuje sie bezpiecznie otoczona personelem medycznym, najlepiej jakby mi z oczu nie znikali ani na chwile ;)
Czytałam, ze do Domu Narodzin trzeba po 37tc przejść wymagające kwalifikacje. Nawet anemi nie mozna miec...

Martuska - ja ostatnio nawet jadam jak bym uczestniczyła w uczcie rzymskiej ;)
Maly masz brzuszek, pewnie bobo sie tam niezle rozpycha, tak jak u mnie ta dwojka :)

Właśnie cykle to miałam reguralne, ale z drugiej strony za datę om bym sobie ręki nie dała uciąć ;) to przyjmę tak jak mi w 9 i 12 tyg na usg wyszło - czyli 17 bo mi sie ten czas tak dłużny i odliczam poprostu kazdy dzien ;)

Ja według om mam 02.08. Według usg 12.08,a w mojej głowie siedzi 06.08 :-)
Weszlam dziś na wagę i okazuje się że znów kg straciłam :-) Czyli jest realna szansa że zamkne się w 70kg :-)

reklama
Faiscatez interesowało mnie to zagadnienie ponieważ ja wg OM mam termin na 8.8, a wg pierwszych USG na 21.8. Lekarz w karcie ciąży wpisał 2 daty, żebyśmy sie nie stresowali jak minie 8 i nic... Podobno do ok.10-12 tc każdy płód rośnie jednakowo stad tez teoria, ze data z pierwszego USG to prawdziwa data porodu. Aczkolwiek znam przypadki podobne do mojego i z data narodzin jeszcze przed pierwsza wyznaczona data porodu o 2 tyg. Wszystko w tej kwestii jest możliwe. Zreszta ciąża donoszona to od 38-42 tc wiec trzeba być już gotowym od 36 tc moim zdaniem. Oczywiście jeśli nie ma wcześniej zagrożenia przedwczesnym porodem, bo wtedy wiadomo.

Do góry