reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Wiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(
Duphaston potęguje objawy ciąży.

Wiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(
hmm u mnie nie było znaczenia w ciąży czy przyjmowałam progesteron czy nie to zawsze mam mdłości 🤣

Branie progesteronu może powodować mdlosci

Dzwonilam do ginekologa , powiedział że to dziwne że jak nie biorę leku to objawów nie ma . :( mam przyjść na zaplanowaną wizyte w przyszłą środę

Wiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(e

Od razu zaznaczę, że nie wiem, jak to wygląda przy lekach, bo nie biorę. Ale ogólnie, pamiętaj, że w ciąży są dni, gdy objawy są i ich nie ma. Sama tego doświadczyłam - 4 dni miałam tak nasilone, że całe dnie przeleżałam w łóżku - mdłości, totalny brak apetytu, niesamowita tkliwość piersi. I nagle, kolejnego dnia - nic, zero. Najpierw się ucieszyłam, bo wreszcie mogłam cokolwiek zrobić. A potem, przez zupełny przypadek, wpadłam w internecie na jakąś treść o poronieniach - tak mnie to nastraszylo, że już byłam pewna, że to koniec. Po prostu, nie miałam w głowie innego scenariusza - no, bo jak, żeby z dnia na dzień, ustąpiły naraz i mdłości i ból piersi? Byłam tak przerażona j załamana, że poleciałam do lekarza - z maleństwem wszystko jest ok! A najśmieszniejsze - na drugi dzień objawy wróciły i to jeszcze silniejsze... Teraz jest w kratkę, raz mam, raz nie mam, mój lekarz mówił, że to normalne i żeby się tym nie przejmować.

reklama
Do góry