reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
W którym tygodniu jesteś? Ja jestem teraz 5+0 wg daty zaplodnienia (miałam późnią owulację )

A w trakcie wizyty będę 6+1. Mam nadzieję że będzie cos widać

Wg preglife jesteśmy o dzień wstecz względem Ciebie, czyli w trakcie wizyty 6+0.

Dziewczyny ja się nie chcę wtrącać czy dawać dobrych rad, ale ja sama od witaminy b6 w dawkach niższych niż w waszym leku dostałam neuropatii toksycznej. Lekarze w PL pojęcia o tym nie mają, sama musiałam się zdiagnozować i leczyć (mam zawod medyczny, więcej mogę odpowiedzieć na wątku prywatnym gdyby to kogoś interesowało). Bezpieczne dawki wg PL przetłumaczonych badań są wysokie, ale znam badania zagraniczne gdzie już 10 mg chlorowodorku pirydoksyny działa toksycznie po dłuższym czasie stosowania. Piszę to tylko dlatego, że przeżyłam koszmar i jeśli któraś z Was chce może z tego skorzystać lub nie.

Wg preglife jesteśmy o dzień wstecz względem Ciebie, czyli w trakcie wizyty 6+0.

Dziewczyny ja się nie chcę wtrącać czy dawać dobrych rad, ale ja sama od witaminy b6 w dawkach niższych niż w waszym leku dostałam neuropatii toksycznej. Lekarze w PL pojęcia o tym nie mają, sama musiałam się zdiagnozować i leczyć (mam zawod medyczny, więcej mogę odpowiedzieć na wątku prywatnym gdyby to kogoś interesowało). Bezpieczne dawki wg PL przetłumaczonych badań są wysokie, ale znam badania zagraniczne gdzie już 10 mg chlorowodorku pirydoksyny działa toksycznie po dłuższym czasie stosowania. Piszę to tylko dlatego, że przeżyłam koszmar i jeśli któraś z Was chce może z tego skorzystać lub nie.
Ja biorę 5 mg dziennie od kilku lat. Napisz priv jak masz jakieś info to może zmienię suplementację

Ja tak ogólnie z objawów ciążowych to na razie mam mdłości ( to był w sumie 1 objaw jeszcze przed terminem miesiaczki i dlatego się domyśliłam i test robiłam), zawroty głowy, zmęczenie, ból piersi ( to dla mnie nowość, w poprzednich ciążach nic a tu już widzę że się powiększają) i bolą mnie plecy w okolicy krzyża, ale podejrzewam że to przez tyłozgięcie macicy bo zrobiło mi się po porodzie. I w sumie zdziwiona jestem że tak dużo już odczuwam a tu dopiero 5+0 🙈

reklama
Do góry