NieTakaMałaMi
Zaangażowana w BB
Ja też o 6tej. Ale po cisto francuskie. Bo zaś wykupiąhahaha no weź. Ja już jutro musze zrobić rosół, dlatego o 6 rano idę do biedronki...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też o 6tej. Ale po cisto francuskie. Bo zaś wykupiąhahaha no weź. Ja już jutro musze zrobić rosół, dlatego o 6 rano idę do biedronki...
Ja pytałam. Bo zakładam, że w pappa coś wyjdzie ze względu na wiek. I chce zrobić Sanco albo Nifty pro żeby się upewnić czy mam się czym martwić. I nie wiem na co zwracać uwagę - tabletki z porównaniami przejrzałam.Któraś pytała o różnicę sanco/nifty. Ogólnie w necie jest wiele tabelek porównawczych. Dla mnie na niekorzyść tego drugiego przemawiają dwa argumenty:
1. Nifty to firma chińska (teraz próbki są badane chyba w PL- ale wciąż) i ja nie chciałabym oddać mojego materiału genetycznego w posiadanie kraju o wątpliwej moralności w zakresie medycyny i nauki
2. Obserwuję na ig mamę dziewczynki z zespołem Edwardsa, niestety malutka już odeszła, natomiast ta mama wspominała, że jest w trakcie pozwu do firmy badającej jej nieinwazyjne genetyczne (nie podała nazwy), ponieważ wszystkie ryzyka wyszły znikome- z tego co wiem, to tylko nifty daje „gwarancję” swoich wyników, więc ani harmony, ani sanco nie miałaby podstaw zaskarżyć
A co do samych zakresów badań, to musisz sobie spr na czym Ci zależy przy rozszerzonej diagnostyce, bo dopiero tam są różnice, tak to wszystkie te testy sprawdzają te same wady
Może tak byćJa też o 6tej. Ale po cisto francuskie. Bo zaś wykupią
o kurcze mam to samo, ze mnie odrzuciło od herbaty i wchodzi tylko z cytryną czego w życiu nie piłam wcześniej i o dziwo odrzuciło mnie od słodyczy zupełnie…Ja powiem wam że mam same nowości w tej ciąży , pierwszy raz tak długo mdłości mnie trzymają i od tyłu rzeczy odrzuca . Zaczęło się od kawy że przestałam pić , pozniej herbata zwykła (wchodzi tylko z cytryną ) a teraz mięso , wczoraj zjadłam trochę schabu ze śliwką i tak mnie zemdlilo że masakra i od tamtej pory sam zapach mięsa tak mnie drażni ... Mąż wczoraj robił te steki ,to pytam co tak śmierdzi ,okazało się że jego mięso . No i jadę na bez mięsnych daniach ale chociaż ryba narazie wchodzi więc dlatego stawiam że to nie może być dziewczynka jak tyle innych rzeczy
z samej papy nie wywnioskujesz nic . Robisz pappe i USG i wtedy wyliczasz ryzyka . Wiek trochę może pogorszyć pappe ale jeżeli w USG jest ok to ryzyka wyjdą najprawdopodobniej pośrednieJa pytałam. Bo zakładam, że w pappa coś wyjdzie ze względu na wiek. I chce zrobić Sanco albo Nifty pro żeby się upewnić czy mam się czym martwić. I nie wiem na co zwracać uwagę - tabletki z porównaniami przejrzałam.
to piąteczka a mnie ciągnie do słodyczy ,podejrzewam że znowu wyjdzie mi cukrzycao kurcze mam to samo, ze mnie odrzuciło od herbaty i wchodzi tylko z cytryną czego w życiu nie piłam wcześniej i o dziwo odrzuciło mnie od słodyczy zupełnie…
Ostatnio położna z luxmed mówiła mi, że coś ok 2100 sanco u nich.Ja mam wystawione skierowanie w lux med na SANCO.. i tak się zastanawiam ile to u nich kosztuje. Musze jutro zadzwonić.
To daj znać. Ja chyba też wezmę jutro skierowanie.Ja mam wystawione skierowanie w lux med na SANCO.. i tak się zastanawiam ile to u nich kosztuje. Musze jutro zadzwonić.