reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Urodziła się zdrowa?

U mnie pierwsza ciąża 🤮 do 7 miesiaca włacznie, wtedy nie bylo tych tabletek na wymioty.
Druga bezobjawowa, 3 na początku plamienie przez krwiaka, ale potem też bezobjawowa. 4 bezobjawowa i teraz póki co tez zero objawów.
Mój mąż juz w pracy się pochwalił, chce powiedzieć rodzicom jak w Pl będziemy, ale ja Go stopuje, bo jeszcze nie mielismy wizyty u lekarza i dopóki nie zobaczę ❤️ nie chcę nikomu mówić

Czy są tu jakieś mamusie mieszkające w De?
Nie ,potwierdził się zespół Downa i wada serca . W czerwcu miała korektę serca . Pierwszy rok cały po szpitalach ale teraz już świetnie sobie radzi ,rehabilitację i ćwiczenia w domu dużo dają . ☺️

reklama
Dziewczyny, orientuje się któraś czy na umowie o pracę, żeby pójść na płatne L4 liczy się 30 dni od podpisania umowy czy 30 dni przepracowanych i jaka kwota jest wypłacana? Podstawa czy np jak będę mieć dodatki w tym miesiącu to podniesie to wypłatę na L4? W związku z zawodem wcześniej pracowałam i miałam przejściowe 1.5mies bezrobocia.
Zależy czy ten dodatek jest odprowadzany do zusu. Jeśli nie ma go w brutto to raczej nie ma. ;)
30dni przepracowanych.
No i musisz się liczyć z tym że mogą wstrzymać Ci wypłatę żeby sprawdzić wiarygodność zatrudnienia... miesiąc to bardzo krótko.

A jeszcze mi się nasunęło pytanie przepracowane to faktycznie te co będę w pracy typu pn-pt czy weekendy też wchodzą w te 30 dni? Przepraszam,że tak dopytuje,ale nudnosci są okropne i mimo,że chce pracować to jest to męczarnia

My planujemy powiedzieć w wigilie/ pierwszy dzień świat. Mamy kupiona specjalna koszulkę dla młodego wiec powinni sami domyślić się 🤣 mam dzisiaj już trochę stresa czy wszystko jest w porządku . Wizyta dopiero jutro po 15. Może coś na wcześniej uda mi się dorwać w ciągu dnia 🫣
Też tak zaplanowaliśmy ale tylko moim rodzicom 😄 w większym gronie mamy zamiar siedzieć cicho 😆 moj roczniak ma body „zostanę starszym bratem” i ma się w nich zaprezentować 😂 tez się stresuje jutrzejsza wizyta, oby wszystko było dobrze 🙏

My nie mówimy, partner jest przeciwko. Powiedział że jak bardzo chce to możemy powiedzieć u mnie, ale on nie planuje swojej rodzinie nic mówić. Więc czekamy
U nas jest tak samo , nie wszyscy wiedzą , odemnie z rodziny tylko 5 osób, a od strony męża nikt nie wie . Teściowa przylatuje w lipcu więc jak przyjedzie to się dowie 🤣 mam nadzieję że nie urodzę wtedy z nerwów przez nią 🤣🫣

Ja to bym nie wytrzymała żeby przyjaciółce nie powiedzieć 🫣 Po ostatnim poronieniu miałam najpierw do siebie żal, że powiedziałam wszystkim, a pozniej jak odetchnęłam doszłam do wniosku, że dlaczego miałabym się nie cieszyć i nie dzielić szczęściem z innymi? Poza tym poronienie to nie powód do wstydu. Wiadomo nie każdy musi o tym wiedzieć, ale też ze względu na to, że robi się z tego taką tajemnicę to ja np nie miałam pojęcia, że traci się tak wiele ciąż zanim nie straciłam swojej.
Także powiedziałam już kilku osobom 😃

reklama
My w pierwszej ciąży powiedzieliśmy rodzicom zaraz po pozytywnym wyniku testu bo były święta wielkanocne i chcieliśmy zrobić im niespodziankę 😀 a teraz czekamy na wigilię żeby znów zrobić prezent 😆

Do góry