reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

ooo, a powiedz mi, jakie masz relacje z rodzeństwem? Bo moj mąż ciagle panikuje, że to trzecie nigdy nie złapie kontaktu ze starszymi siostrami
Hm dodam,że moja siostra ma córkę i jestem od niej 6lat starsza 🤣 Hm,na początku nie było fajnie ,bo jak ja byłam w takim wieku,że chciałam się bawić to oni myśleli o dyskotekach czy jakiś wyjściach,a nie o zabawie ze mną więc ja ich nie lubiłam,bo się nie chcieli bawić ,a oni mnie bo im przeszkadzałam 🤣 chociaż było też tak,że się dogadywaliśmy. Wszystko się wyrównało później ,jak ja też podrosłam ,zaczęliśmy się mieć wspólny język. Na ten moment,myślę,że dobrze się dogadujemy,chociaż czasem siostra próbuje być jak mama i mnie to denerwuje 🙈 a potem z córką mojej siostry było odwrotnie,nie umiałam się z nią bawić ,bo była poprostu za mała ,ja byłam trochę zazdrosna o uwagę rodziców względem wnuczki i że teraz to ja muszę ją za sobą ciągnąć 🙈 i potem znowu się wyrównało i na ten moment to myślę,że chyba mam z nią jeszcze lepszy kontakt jak z moją siostra,bo ma chyba świeższe spojrzenie i mnie tak nie ocenia i nie stara się ukierunkować . Pewnie będą różne etapy,ale ogólnie myślę,że się dogadają tylko na każdym etapie inaczej i będą musieli dojrzeć do siebie.

reklama
Hm dodam,że moja siostra ma córkę i jestem od niej 6lat starsza 🤣 Hm,na początku nie było fajnie ,bo jak ja byłam w takim wieku,że chciałam się bawić to oni myśleli o dyskotekach czy jakiś wyjściach,a nie o zabawie ze mną więc ja ich nie lubiłam,bo się nie chcieli bawić ,a oni mnie bo im przeszkadzałam 🤣 chociaż było też tak,że się dogadywaliśmy. Wszystko się wyrównało później ,jak ja też podrosłam ,zaczęliśmy się mieć wspólny język. Na ten moment,myślę,że dobrze się dogadujemy,chociaż czasem siostra próbuje być jak mama i mnie to denerwuje 🙈 a potem z córką mojej siostry było odwrotnie,nie umiałam się z nią bawić ,bo była poprostu za mała ,ja byłam trochę zazdrosna o uwagę rodziców względem wnuczki i że teraz to ja muszę ją za sobą ciągnąć 🙈 i potem znowu się wyrównało i na ten moment to myślę,że chyba mam z nią jeszcze lepszy kontakt jak z moją siostra,bo ma chyba świeższe spojrzenie i mnie tak nie ocenia i nie stara się ukierunkować . Pewnie będą różne etapy,ale ogólnie myślę,że się dogadają tylko na każdym etapie inaczej i będą musieli dojrzeć do siebie.
Ale też się mną opiekowali,siostra robiła mi domki,brat mnie woził na rowerze ,robił domki dla lalek 🤣🙈

Dopadł mnie migrenowy ból głowy 😭. Powiedzcie mi proszę czy można brac coś przeciwbólowego czy nie bardzo?

bardzo dziękuje za takie naświetlenie, jak to wygladalo u Was❤️ ja mam kuzynki z różnica 9 lat i one dogadują się świetnie, chociaż tak jak piszesz, różnie to bywało jak ta różnica wieku była znacząca😛 No nic, zobaczymy, jak to będzie u nas, oby jakoś to było😅

Dopadł mnie migrenowy ból głowy 😭. Powiedzcie mi proszę czy można brac coś przeciwbólowego czy nie bardzo?
tak na własna rękę to chyba tylko paracetamol. Moja koleżanka miewa regularnie migreny z aurą i z tego co kojarzę, to chyba mogła brać w ciąży jakieś tabletki, które przepisał jej lekarz, ale nie mam pewności🙁

A jeszcze co do dolegliwości - to mnie boli tu. Nie brzuch w środku jak jajnik, tylko boli mnie jakby mięsień? Jakbym go naciągnęła. W pierwszej ciąży tego nie miałam, w drugiej zaczęło mnie bolec glownie przy wstawaniu np z kanapy, ale Ok 15tc, a w tej ciazy boli mnie już🙄 glownie gdy zbiera mnie na kaszel, a ja akurat leżę na boku. Jestem ciekawa, czym to jest spowodowane, przecież nie dźwigam jeszcze (ciążowego) brzucha🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_0504.jpeg
    IMG_0504.jpeg
    44,9 KB · Wyświetleń: 64
Jak się wszystkie dzisiaj czujecie? ❤️
Jaaa..”prawie” ogarnęłam sobie betę, ale moja doktor nie odpisuje mi na razie więc czekam 🤞🏻😅. Plamienia mam słabsze, bardziej to taki śluz o ile nie jakiegoś pewnego rodzaju upławy 🤔, ale nic przy tym mi nie jest. Szczerze ciężko byłoby mi bez testowania stwierdzić samej ciążę, bo czułam się cały czas jakbym miała zwykły PMS 😆. Jak będzie wszystko ok..🤞🏻 to pewnie z czasem się jeszcze przekonam jak to jest być w ciąży 🥹😍

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam bete z pon i środy przesyłam z zdjęcia z kalkulatora wynika że przyrost jest o 44%a nie o 66% czy nie patrzeć wgl na ten kakulator co myślicie

Załączniki

• 4F6EA791-4C98-4416-B26A-7C6CA43C6158.png
    4F6EA791-4C98-4416-B26A-7C6CA43C6158.png
    41,3 KB · Wyświetleń: 79
  • F57C1BEC-CAD4-42EE-97EE-E8D477CB81EA.png
    F57C1BEC-CAD4-42EE-97EE-E8D477CB81EA.png
    80,4 KB · Wyświetleń: 84
Do góry