reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Jak się wszystkie dzisiaj czujecie? ❤️

Ogólnie dobrze. Mam coraz większy problem z łykaniem rano tabletki Zaax. Nigdy nie miałam odruchów wymiotnych przy łykaniu czegokolwiek. 😀 Od wczoraj trochę mnie pobolewa brzuch. Bardziej z prawej strony, z prawego jajnika miałam owulacje, więc myślę, że to może być jakoś powiązane ;)

pozwolę sobie ponarzekać. Od kilku dni czuję jakby infekcje pęcherza/cewki moczowej, miałam teleporade, dostałam monural, jeśli coś wyjdzie w moczu nie tak. Mocz spoko, więc mówię trudno, czekam do wizyty stacjonarnej. I dziś obudzilam się z takim pieczeniem, bólem, że zejść idzie. Czekam na termin wizyty z compensy, bo przecież tak nie może być.

Poza tym miałam zarejestrować dziś nową zabawkę mojego męża, ale mi nie wyszło i pani z urzędu tyle rzeczy ode mnie chciała, ze miałam ochotę rzucić jej te dokumenty, a auto rozbić na pierwszym lepszym drzewie.

Oki, wylałam to z siebie, dziękuje za uwagę😆

A Wam dziewczyny życzę pięknego, miłego dnia bez zbędnych „rozrywek”❤️

Mnie nadal boli brzuch ale teraz już tylko jak się zmęczę jakoś to jak siadam to odczuwam ciągniecie w brzuchu. Tak to złapało mnie przeziębienie i kaszle sobie, dowiedziałam się, ze oczywiście nic nie można brac także czekam aż przejdzie 😂. @RoseGold to koniecznie to skonsultuj! @Paulusman najbardziej się boje właśnie nudności 😂. @Helilo prosze spamic wynikami i tu i tam ❤️

Mnie nadal boli brzuch ale teraz już tylko jak się zmęczę jakoś to jak siadam to odczuwam ciągniecie w brzuchu. Tak to złapało mnie przeziębienie i kaszle sobie, dowiedziałam się, ze oczywiście nic nie można brac także czekam aż przejdzie 😂. @RoseGold to koniecznie to skonsultuj! @Paulusman najbardziej się boje właśnie nudności 😂. @Helilo prosze spamic wynikami i tu i tam ❤️
Ja od dziś na chorobowym od wczoraj kazała brać luteline pod język 3 razy dziennie dziś Zero plamień

Tak ogólnie nie mam problemu z nudnościami, ale ten lek stał się dla mnie wyzwaniem xD bardziej się martwię tym, jak go połknąć, żeby nie zwrócić niż np. bólem przy heparynie. Chociaż może po kawce dzisiaj tak minimalnie mnie mdliło. Hmm, ale to już może byc dopowiadanie sobie. Ewidentnych objawów nie mam. Nawet się zapominam o swoim stanie. I mam jakąś ochotę na piwko. Dzisiaj do meczu wjedzie 0% 😉

Ja w miarę ok. Ale cyce bolą ,już czuję się przekręcam na łóżku i wogole 🙈 Pozatym troszkę się denerwuje,bo mam dzisiaj wizytę u endokrynolga-diabetologa ,a jutro pierwsza wizyta u gin ❤️ Mimo wszystko chyba bardziej stresuje się dziś wynikami i w ogóle tym co powie doktor. 😏 A spać to ja mogę chodzić o 19 🤣 nie mogę wysiedzieć do 21:30 nawet

Ogólnie dobrze. Mam coraz większy problem z łykaniem rano tabletki Zaax. Nigdy nie miałam odruchów wymiotnych przy łykaniu czegokolwiek. 😀 Od wczoraj trochę mnie pobolewa brzuch. Bardziej z prawej strony, z prawego jajnika miałam owulacje, więc myślę, że to może być jakoś powiązane ;)
Oo ja tez z prawego jajnika miałam owu, jakaś lepsza strona czy coś 😂

A ja sie czuje bardzo spoko fizycznie. Pojawiło sie zmęczenie ale to może być równie dobrze zmęczenie życiem 🤷🏻‍♀️ Brakiem silnych objawów się nie martwie bo przy córce to ja się przez 9 miesięcy nie czułam ciążowo, nawet brzuch miałam mały.

Ale akurat dziś jest 5+3, w ostatnim cyklu dokładnie w tym dniu zakończyła się ciąża biochemiczna wiec lekki niepokój we mnie jest 🙈

reklama
A ja sie czuje bardzo spoko fizycznie. Pojawiło sie zmęczenie ale to może być równie dobrze zmęczenie życiem 🤷🏻‍♀️ Brakiem silnych objawów się nie martwie bo przy córce to ja się przez 9 miesięcy nie czułam ciążowo, nawet brzuch miałam mały.

Ale akurat dziś jest 5+3, w ostatnim cyklu dokładnie w tym dniu zakończyła się ciąża biochemiczna wiec lekki niepokój we mnie jest 🙈
Jeśli się tak dobrze czujesz to jest to super objaw! Wiec myśle, ze będzie dobrze 🫶🏻

Do góry