reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

jeżeli robiła to przed 2015 r., to jest to możliwe. Od ustawy o leczeniu niepłodności już niestety nie - tylko małżeństwa/pary heteroseksualne. I tak nie za bardzo się da ściemniać, że "jesteśmy parą", bo ojciec przy dawcy nasienia musi formalnie uznać potomstwo "powstałe" w ten sposób.
ooo widzisz. Tak, na pewno robiła przed 2015

reklama
pęcherzyk w macicy jest widoczny przy becie rzędu 1000. Blade kreski na testach widać przy becie typu ok. 4-50. Nie ma opcji, żeby gin był w stanie zobaczyć ciążę na USG przy wartościach bety dających blade kreski na teście ciążowym, w dodatku o czułości 10. Niestety nie wiemy jaki masz dokładnie wynik bety, bo Twój lekarz Cię na nią nie wysłał.

I nie wiesz, czy dzisiaj nic w macicy nie ma, bo przy tak wczesnej ciąży nikt Ci nic nie dojrzy na USG.
Nikt nie powiedział że nie wysłał, wysłała, ale mam iść dopiero w poniedziałek i środę, bo na dzien dzisiejszy jest za wczesniej

Nikt nie powiedział że nie wysłał, wysłała, ale mam iść dopiero w poniedziałek i środę, bo na dzien dzisiejszy jest za wczesniej
Wysłał, ale chodzi właśnie o to, że za późno. Może się okazać, że na weekendzie dostaniesz krwawienia a beta będzie na poziomie 0 w poniedziałek. Dla lekarzy często jesteśmy kolejna pacjentką i tak naprawdę im nie zaley aż tak bardzo jak nam. Ja przy pierwszej ciąży w 6 tygodniu usłyszałam, że ciąża uznawana jest dopiero od 12 tygodnia, bo wcześniej to się różne rzeczy mogą stać. Ważne aby mieć to udokumentowane, w razie gdyby na przyszłość wyszło, że są problemy. Niestety sporo z nas wie o tym z własnego doświadczenia.

Wysłał, ale chodzi właśnie o to, że za późno. Może się okazać, że na weekendzie dostaniesz krwawienia a beta będzie na poziomie 0 w poniedziałek. Dla lekarzy często jesteśmy kolejna pacjentką i tak naprawdę im nie zaley aż tak bardzo jak nam. Ja przy pierwszej ciąży w 6 tygodniu usłyszałam, że ciąża uznawana jest dopiero od 12 tygodnia, bo wcześniej to się różne rzeczy mogą stać. Ważne aby mieć to udokumentowane, w razie gdyby na przyszłość wyszło, że są problemy. Niestety sporo z nas wie o tym z własnego doświadczenia.
Może głupio myślę, ale jeśli by się tak stało jak piszesz ,to w poniedziałek już na betę nie idę, bo już wiadomo będzie co się stało.moze któraś z was uzna mnie za nienormalna ,że testuje jak głupia, ale kolejny test i już nawet bladej kreski nie ma,biało jak śnieg.wiec już na nic nie licze

reklama
Może głupio myślę, ale jeśli by się tak stało jak piszesz ,to w poniedziałek już na betę nie idę, bo już wiadomo będzie co się stało.moze któraś z was uzna mnie za nienormalna ,że testuje jak głupia, ale kolejny test i już nawet bladej kreski nie ma,biało jak śnieg.wiec już na nic nie licze
no właśnie teraz nie będzie wiadomo co się stało, ponieważ równie dobrze testy mogły wyjść fałszywie pozytywne - cienie były wynikiem wadliwego testu lub testu źle wykonanego. Nie wiadomo więc, czy to ciąża biochemiczna, czy fałszywe cienie.
Dlatego szkoda, że lekarz nie wysłał Cię od razu na betę.

Do góry