reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Hej @asia1808, witaj. Czuj się swobodnie, ale nie rozgaszczaj się na długo ;) Szybko uciekaj na mamuśki.
Co do Ovarinu to pewnie ze względu na inozytol tam zawarty i kwas foliowy? Często tutaj się przewija u dziewczyn. Kojarzę również polecany inozytol z allieness. Warto skorzystać z lupki i wyszukiwaniu słów kluczy i czytaniu w ten sposób innych wątków z forum. A uwierz - dziewczyny tutaj to skarbnicę wiedzy :)
bardzo bym chciała jak najszybciej udać się na mamuśki ale sądzę że u mnie trochę to potrwa. O pierwszą ciążę też trochę się staraliśmy a wiadomo że coraz starsi jesteśmy. Co do ovarinu to właśnie chodzi o inozytol ;) Dzięki za podpowiedź, poszukam w kupce.😀

reklama
Dodam, że mam pcos i lekarz zalecił rok starań + ovarin (lub inofrm itp) a później ewentualnie stymulację. Czy myślicie że ovarin to dobry wybór? Czy są jakieś różnice w skuteczności tych preparatów? Ovarin wygrał ze względu na wygodę - tabletki ;)
Hej! Witaj!
Masz swoje owulacje przy PCOS? Jakieś choroby współistniejące?

Dodam, że mam pcos i lekarz zalecił rok starań + ovarin (lub inofrm itp) a później ewentualnie stymulację. Czy myślicie że ovarin to dobry wybór? Czy są jakieś różnice w skuteczności tych preparatów? Ovarin wygrał ze względu na wygodę - tabletki ;)
Same suplementy nie sprawia cudownie, że zajdziesz w ciążę. Oprócz tego ważna jest też dieta. Jeśli chcesz suplementować inozytol to bardziej bym poszła w alliness. Ovarin jest często polecany przez lekarzy, ale ma średnio szałowy skład. Moja lekarka oficjalnie mówi, że to 💩

Same suplementy nie sprawia cudownie, że zajdziesz w ciążę. Oprócz tego ważna jest też dieta. Jeśli chcesz suplementować inozytol to bardziej bym poszła w alliness. Ovarin jest często polecany przez lekarzy, ale ma średnio szałowy skład. Moja lekarka oficjalnie mówi, że to 💩
Ja nigdy nie brałam Ovarinu, ale z supli fajna jest miovelia PCOS.
No i popieram: dieta!

Hej! Witaj!
Masz swoje owulacje przy PCOS? Jakieś choroby współistniejące?
w ciąży wyskoczyła mi cukrzyca ciążowa ale po porodzie unormowało się. Pilnuje też diety. Z aktywnością fizyczną u mnie średnio, czasem joga lub pilates. Przy staraniach o pierwsze dziecko i w ciąży brałam też eutyrox bo TSH miałam koło 2.5 i lekarz stwierdził że jak na starania i ciążę to za wysoko. Teraz mam TSH w granicach 1.2-1.5 bez leków.

wiem że suplementy to nie wszystko i diety staram się pilnować. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę więc stwierdziłam że muszę zawalczyć o siebie żeby w przyszłości nie mieć problemów. Moj lekarz podał mi właśnie dwie albo trzy propozycje ale powiedział że decyzja do mnie należy 🤷 ważne właśnie żeby był inozytol + foliany. Ovarin tylko że względu na postać tabletek wygrał ale jak jest coa lepszego to spróbuję ;) jeszcze zobaczę w lupce co dziewczyny polecają

Witajcie 🙂 Dwa dni spóźnienia. Zrobiłam rano test i po 5 minutach wyrzuciłam z pudełkiem do torebki, następnie pudełko do kosza. Po pracy zauważyłam, że sam test został w torebce 🤣 i tu dwie kreski. Grubo kilka h po testowaniu. Czytałam tu na forum aby nie interpretować po czasie wyniku ale pierwszy raz mi taką kreska po czasie wyskoczyła. Już mam w torebce nowy i będę robić rano 😬

Witajcie 🙂 Dwa dni spóźnienia. Zrobiłam rano test i po 5 minutach wyrzuciłam z pudełkiem do torebki, następnie pudełko do kosza. Po pracy zauważyłam, że sam test został w torebce 🤣 i tu dwie kreski. Grubo kilka h po testowaniu. Czytałam tu na forum aby nie interpretować po czasie wyniku ale pierwszy raz mi taką kreska po czasie wyskoczyła. Już mam w torebce nowy i będę robić rano 😬
Sama sobie odpowiedziałaś. Poza tym to wątek gdzie staramy się o ciąże. W wielu przypadkach o pierwsza i nigdy nie wysikalysmy pozytywnego testu ciążowego. No i przeczytaj pierwsza stronę wątku : ]

reklama
Do góry