reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Kurde, a myślałam, że dildem 🤪
A tak serio to konkretnie jak to zrobić?
Hm. No właściwie teoretycznie prosta sprawa. Ja normalnie sprawdzam jednym palcem. Określasz wysokość (nisko, średnio, wysoko), miękkość (twarda, średnia, miękka) i otwarcie/zamknięcie - co jest najtrudniejsze (bo ciężko jest określić czy jest już otwarta, czy średnio otwarta. Z zamknięciem nie ma problemu. Dodatkowo jednocześnie obserwacja śluzu. Ja nie mam zbyt wiele i zanim zaczęłam badać szyjkę, to ciężko było ocenić, a bezpośrednio przy szyjce zawsze coś jest. No i kolejna kwestia: nie ma w zasadzie żadnego wzorca jak to powinno wyglądać i jest to po prostu kwestia indywidualna.

reklama
Ja mam zle wspomnienia jak byłam nastolatką, teraz chodzę tylko do ginekolozki 🙊
Ja mam lepsze doświadczenia z facetami jednak. U facetów nic mnie nie boli, a baby to grzebią i grzebią. Ostatnio jak miałam usg kontrolne po histerolaparoskopii to tak grzebała, że myślałam, że ten sprzęt do usg mi gardłem wyjdzie.

Ja mam lepsze doświadczenia z facetami jednak. U facetów nic mnie nie boli, a baby to grzebią i grzebią. Ostatnio jak miałam usg kontrolne po histerolaparoskopii to tak grzebała, że myślałam, że ten sprzęt do usg mi gardłem wyjdzie.
Ja też zauważyłam, że faceci lepiej robią usg... z moich doświadczeń, faktycznie babeczki bardziej "grzebią", bardziej boli💁‍♀️ale to moje doświadczenia

To ja na odwrót haha, moja jest tak delikatna że nic nie czuję, nawet jak robiła cytologię to nic nie czulam

reklama
Do góry