reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Arabella Ty jeszcze w dwupaku?

A jak! Muszę kiedyś spakować torbę do szpitala i ciuszki dla Dzidzi na wyjście. Musimy też kupić wózek i wymyśleć jakieś imię. Znając moje szczęście to z tydzień przenoszę.
Moje ciasto na pierniki też jeszcze dojrzewa, ale mam nowy przepis i już dwa razy robiłam. Pycha! Wrzucę zaraz cosik do galerii.

reklama
gaga czy mi się dobrze kojarzy że dostałaś kiedyś jakiś ekspres ciśnieniowy, chyba dolce gusto...jak Ci się sprawuje, moze ktos ma jakis inny i moze polecic? bo ja planuje zamowic sobie u mikołaja;-)
joanna nie dziękuje z tym przedszkolem żeby nie zapeszyć;-)
arabella no wlasnie jak tam okna wszystkie umyte, terminator nadal w akcji czy juz przysiadł:-D

Okna umyte, ale chyba zacznę od nowa, bo już się przykurzyły nieco

Ja już ci pisałam, żebyś zostawiła sobie coś na powrót ze szpitala - chociaż może zrobisz wigilię :laugh2:

Praca - ok, dojazdy mnie wykończą, Ania budzi sie co chwila w nocy :-( Sama praca luz, chwilowo nie przemęczam się.
Mam dostęp do forum :-p

Mailen - moja koleżanka ma dolce gusto i jest bardzo zadowolona, ja mam taki duży kombajn siemensa na kawę w ziarnach :tak: Przy tym dolce gusto trzeba wiedziec od początku, że trzeba kupować tylko pasujace kapsułki a jak kupujesz np. cappucino to w opakowaniu nadal jest 20 kapsułek ale połowa to kawa a połowa to mleko więc tanio nie wychodzi.
Chociaz z mojego automatu kawa też nie jest mega tania bo nasz ekspres zuywa bardzo dużo kawy :eek:

agata no ten dolce gusto tez mi wpadl w oko ale te kapsulki do niego...troche mnie to przeraza, sam ekspres cenowo fajnie sie przedstawia, ale potem jego utrzymanie...
gaga a Ty jaki masz model, jak cenowo?

Mailen ja mam taki i jestem zadowolona ekspres
a co do dolce gusto ma go moja koleżanka na początku mówi że super, ale własnie te kapsułki to jest gotowa kawa i różne rodzaje, ona mówi że jak ma ochotę na zwykłą czarna to niestety lipa, jak lubisz kawy słodkie, z mlekiem to jest ok, u niej córka go przejęła :-)
ja strasznie chciałam taki ekspres ale cena nie dla mnie

Krupsy maja opinię bardzo zawodnych ekspresów.
Moi rodzice mają taki: Saeco Nina Cappuccino 15 Bar - Ekspresy do kawy - Saeco Nina Cappuccino 15 Bar od 454.00zł
Są z niego bardzo zadowoleni ale jak dla mnie ma dwa minusy ciężko wyciągający się pojemnik na wodę i to że ekpres trzeba go przeczyszczać przed każdym parzeniem kawy (puszczasz samą wodę) - ale nie wiem czy to jest takie konieczne - tu moi rodzice stosują się do instrucji. Im to już nie przeszkadza, przyzwyczaili sie do tego, pozostał minus tego pojemnika.

A co do kawy to u nas lavazza też wydaje się najlepsza, chociaz my kupujemu kawę w ziarnach - illy zmielona jest wspaniała ale w ziarnach nie czułam już takiej różnicy. Ze sklepów internetowych kawa jest o prawie połowę tańsza niż w normalnym sklpie :tak::tak:

reklama
A Wy, baby wszystkie, gdzie??
Ja tu wchodzę sie rozerwać, bo boję sie porodu bardziej niż do tej pory, a Was niet! Nu nu nu

Do góry