reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

agata na jaki spektakl się wybrali?
bo ja myslalam zeby isc w grudniu z młodym na Boba Budowniczego ma być w Wawie- Arena Ursynów

reklama
Hello!

Byłam wczoraj z dziewczynami w teatrze na Pchle Szachrajce. Michalinka na początku chciała wychodzić, ale jakoś wytrzymała, a Magulcia cały czas z otwartą buźką! Za to Misiulina wróciła z mega katarem.

Słowiczku, to gdzie sie wyprowadzacie? Bo my chcemy sprzedać chatę...

kobitki wspomóżcie cegiełki

ja też bym się wyprowadziła, ale nie mam za co :crazy: a uciekłabym stąd w cholerę, najlepiej w Bieszczady, K pasał by owce, Maja dojeżdżała do szkoły na kasztanowej klaczy, a ja bym schowała się pod kołdrą i leżała aż do znudzenia

U Łukasza w grupie w przedszkolu zachorował chłopczyk na grypę ah1n1. Leży teraz z Poznaniu w szpitalu. Łukasz miał z nim kontakt w zeszły poniedziałek w przedszkolu.
Oficjalna informacja już w przedszkolu jest. Dzisiaj poznański sanepid sam przekazywał informację. Jutro mają być w przedszkolu i przedsięwziąć kroki.
Jednym słowem mamy KWARANTANNĘ i czekamy.

Słowiczku - a ile trzeba czekać? Teraz już minął tydzień.

Teraz słyszałam panią dyrektor ze szpitala na niekłańskiej w w-wie (specjalistyczny szpital dziecięcy z ostrym dyżurem), która poleca szczepienie dzieci tylko, że do tej pory słyszałam, że każdy pediatra odradza szczepienie dzieci w naszym wieku.:eek:
Jutro sama idę na wizytę z dziewczynami to akurat się zapytam, ciekawa jestem odpowiedzi.

żeby zaszczepić to chyba dziecko musi byc na 100% zdrowe, a przedszkolakom to chyba nie grozi
zwarjowac można od tego wszystkiego

na wyklucie się grypy trzeba czekać 7-10 dni. Tylko jest jeszcze taka możliwość, ze ten chłopczyk nie koniecznie zaraził Łukasza, ale inną osobę, która potem przez cały tydzień chodziła do przedszkola tak jak Łukasz. W każdym bądź razie czkamy jeszcze tydzień.
Łukasz nie poszedł już wczoraj do przedszkola bo ma objawy przeziębieniowe i te ucho dodatkowo....
Dziś już mega katar ale gąrączki jeszcze niet.
Jednym z objawów jest bardzo wysoka gorączka.

Wczoraj u nas po południu kolene dziecko karetką wywieźli do szpitala...

Nasz lekarz też mówił : nie szczepić dzieci a tylko dorosłych.

Tak gaga szczepić tylko zdrowe, tylko kiedy??? Chyba na wakacjach...

Pocieszenie jest takie, ze grypę dzieci lżej od dorosłych przechodzą...

Czekamy dalej.

reklama
ja szczepiłam olka na grype pod koniec wrzesnia , a teraz po 6 tygodniach dostał 2 dawke, az bylammmilo zaskoczona ze nie maił zadnej goraczki ani wogole innych obiawów jakie zdarzaja sie u maluchów po szczepieniu

Do góry