reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Hej dziewczyny!!!

Chyba ide na kaffke bo jakos sie kiepsko czuje i znow ta pogoda do bani!!!! :mad: i pewnie ze spaceru nici bo jakos szaro, ponóro i pada :mad:

Agata fakt ten film o papieżu bardzo smutny, bylam na nim w kinie jak jeszcze byełam w ciąży :(

MałaYoo jest w Warszawie jakiś ciucholand typowo dla dzieci????

Cześć :laugh:
Marysia zasneła przy jedzeniu i tv :p bo inaczej jeść nie chciała. Zasneła pół godziny wcześniej niż normalnie. Ale jak się obudziła to już widziałam że niedospała ale nie miałam siły walczyć o to by jeszcze zasneła :p. Może to pogoda bo na deszcz się chyba zanosi. Ale na spacer pójdę na pewno.
Dzisiaj już zgłupiałam. Niewiele zjadła mleka wieczorem i byłam pewna że będzie pobudka na jedzenie w nocu a tu nie. Zasnęła po 22 i obudziła się o 5 na jedzenie. Kurcze o co chodzi? Dałam jej co prawda trochę kaszki na mleku na przedostatni posiłek bo mleka nie chciała a później mleko po kąpieli.

Właśnie czy jak dam kaszkę na mleku to mogę traktować to jako mleczny posiłek, bo czasami Marysia mleka nie zje ale łyżeczką coś gęstego tak.

wiecie co ja po prostu wyrodna jestem i chcę sie wyspać ;D a tak serio to chyba Majka jest po prostu głodna, tak czy inaczej jedno karmienie to będzie mleczko butlowe, bo musze sie przygotowywac powolutku na powrót do pracy, jeśli ja znajdę :) także raz mleczko a reszta to pierś, spróbuję jeszcze raz dać jej ten bebilon i zobaczymy, wczoraj jeszcze żarłąm winogrona i też je podejrzewam, jak ja pije mleko, jem jogurty to małej po cycu nic nie jest, dlatego mnie zdziwiła ta wysypka

Gaga ja też piłam mleko i wszystko mleczne i dopóki karmiłam piersią nic nie było, dopiero przy przejściu na mleko modyfikowane się ujawniło to uczulenie

Gaga nasze jedzonko pojawia sie w mleku po 6 godzinkach. A winogrona silnie alergizują, żużaczek chyba nawet rodzynek nie może jeść. Ja też kiedyś zjadłam i był śluz w kupce i od tamtej pory nie jem, za to mój szanowny mąż i owszem kupuje i zjada na moich oczach >:D
A co do mleka modyfikowanego to do pracy wrócisz pewnie we wrześniu to już normalne mleko można dawać. A dwa, że roczne dziecko to już je normalne jedzonko tylko mniej doprawione więc może nie ma konieczności przyzwyczajania do takiego mleka. A że chcesz się wyspać to normalne, wyspana mama = zadowolona mama i dziecko też :laugh:. Nie ma co przeginać i niewysypiać jeżeli można sobie pomóc butelką mleka.

no włąsnie wyspana mama to szczęśliwa mama a ja ostatnio mam dość dzisiejsza noc:
22.30 kacha jak cement gęsta 200ml
1.30 cyc
3.30 cyc
6 cyc
7 cyc
i dziecko sobie spało do 10.20
i zjadło o 11.20 a potem o 12.40 !!!!!!!!!! porąbało jej się z tym jedzeniem że hej !!!!!!!!!!!!
a co do pracy, to Majka na razie je tylko zupki i raz kaszkę, więc do września chyba jednak jeszcze butla musi być z mleczkiem, no nie wiem, na noc chce jej dawac i chce mieć możliwość gdzieś wyjść, i tak uważam że karmienie ponad 7 miesięcy to dużo, zresztą z cyca nie rezygnuje, po prosty z jakiś 6 cyców dziennie jedno to będzie mleczko z butli :)
zapytam o to bebico omeno, no zobaczymy

reklama
nie no żużaczek to poprostu wszechstronny, chyle czoła ;D

A Olek dzis od rana ba-ba i ba-ba a babcia wlasnie dzis wyjechala na pare dni do Rzymu, ale pisałam jej że Oluś juz za nia tęskni ;D
Aaa i jeszcze jeden wyczyn (tzn jak na Olka to wyczyn) bo u reszty dzieciaczków to normalne takie i inne akrobacje, a Olek dzis pierwszy raz sam sie przewrócił z placków na brzuszek, bo do tej pory się bał i jak próbowałam mu pomóc to sie bronił i też nigdy nie wiedzial co z tą ręką zrobić aż dzis leżał na macie położyłam go na pleckach a tu patrzę trach a ten już na brzuchu nawet nie wiem kiedy to zrobił :laugh:

Do góry