reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Margarita z tego co wiem to na pleśniawki jest nystatyna w zawiesinie ale to oczywiście na receptę, więc chyba będziesz musiała iść do pediatry. Na łagodną formę pleśniawek Aphtin, ale ze względu na zawartość kwasu borowego nie poleca się go dla niemowlaków (tylko polecają pielęgniary starej daty).

reklama
gaga,jak Ci nie wstyd >:D (ja tez zaczelam na nowo palic) :(.

Mea witaj i powodzenia.

Chyba dopisze ze Sarah dostala ten duzy fotelik jak miala siedem lat.Fabian wskoczyl do niego majac cztery latka.

Witaj Mea - pisz jak najwięcej i nie daj się temu sierściuchowi - jak można zostawić takie maleństwo :mad:

Oj Gaga kusił, kusił, aż skusił >:D.

Witam z rana.

Ale tu cisza.

A my wczoraj rano na procesji, ale dziewczynki nie dały rady do końca, bo zaczęły marudzić, za gorąco im było. A potem pojechaliśmy do moich rodziców, ja pomagałam mamie w kuchni, a mąż zajmował się Maluchami. Później poszliśmy na rodzinny spacerek, we dwoje i dziewczynki z nami. Wiecie co doszliśmy do wniosku, że od kiedy są Małe to jestesmy drugi raz na takim spacerze. Spoko, nie?? Potem zjechała się rodzinka i było ogólnie fajnie. A wieczorkiem do domu i koniec laby i święta. Ale dzisiaj jak tylko zaliczymy poranna drzemkę jedziemy z powrotem do rodziców.

Gaga, i jak było?? Opowiadaj wrażenia?? Jednak się skusiałaś :D

Witam nową Mamusię - Mea i Tymeczka.

Witajcie z rana
a ja wlasnie bede pisała podanie mezowi nie zasługuje bo znowu sie wczoraj pozarlismy no ale jestem głupia i napisze ogólnie to nie lubie sie wiecznie boczyc i nigdy nie było tak zebysmy sie nie oddzywali wiecej niz pare godz poprostu nie umiem i on tez

Miłego dnia

Witajcie Dziewuszki. Dzień dobry przy kaffffce.
Muszę nadrobić Wasze pisanko, niedużo.....tak ze 20 stron pewnie ;D
Oliwusia dziękuje bardzo za życzonka. Jesteście kochane, pamiętałyście.
Mój synuś chodził równo w dniu , jak skończył 10 miesięcy, a Oliwcia siedzi i przewraca się na boki. Nie raczkuje. Prowadzana gna jak szalona, ale spokojnie dajemy jej minimum 2 miechy, aż zacznie łazęgować.

Mój mężol był z dzieciakami na zielonej szkole, tak z 20 km od nas i ja po pracy pakowałam dzieciaczki i do niego jechałam. Mogłam tam nawet nocować , bo miał dla siebie cały domek, ale zostawiłam mu tylko Artura a sama z siostrą , no i małymi gnałyśmy znów do Turku na łażenie po sklepach.

A dziś mamy pogrzeb, bo umarł Wiktora dziadek, 95 lat-piękny wiek. No i potem stypa, więc znów nas w domku nie będzie.
Przyjechał mąż z zakupkami. Spadam robić śniadanko. :D

Ale tu cisza........

Gaga, chyba dzisiaj pierwszy dzień w nowej pracy?? Opisz jak było po powrocie.

Margerita, ja też nie lubię się boczyć i powiem Ci, że dopóki nie było dziewczynek i nie byłam taka nerwowa i niewyspana, to my się wogóle nie kłóciliśmy. Ewentualnie jakąs mała sprzeczka, a tak to nic. Każdy się śmiał, że my to takie przykładne małżeństwo:) A teraz, brak słów.

My już spakowane i czekam aż te moje Lalki wstaną i jedziemy do Babci. I tak sie zastanawiam, czy nie zostań u nich na noc i jutro pojechać z nimi na wieś do brata, ale jeszcze pomyślę. A jutro wieczorkiem, jade na uzupełnianie paznokci, bo mi cholera jeden odpadł.

Jeśli bym już nie zajrzała, to znaczy że mnie nie bedzie i życzę wszytskim udanego weekendu.

Marta no własnie przedtem było inaczej a teraz potrafimy warczec na siebie całymi dniami i co dziennie mam nadzieje ze jak zaczniemy mieszkac na swoim bedzie lepiej tylko kiedy to bedzie
Jedz i wypoczywaj napewno rodzice troche cie odciąza i odpoczniesz a jak zostaniesz na weekend to sie zregenerujesz jeszcze bardziej tak wiecc udanego wyjazdu.

Anda przykro mi z powodu dziadka i naprawde to piekny wiek 95 lat

Pusto dzis z rana

Dziewczyny wiecie co na te plesniawki??

reklama
AFTIN i witaminy z grupy B na pleśniawki (aftin zawiera jakis tam kwas podobno niezalecany dla dzieci ale stężenie tak małe że nie zaszkodzi a pleśniawki znikają po 2-3 dniach)

Do góry