reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam.
U nas dzisiaj dzień kupki, czyli jak co czwartek.Jedną już złapałyśmy do umywalki, teraz czekam na resztę.Smieje sie ze jak tak dalej pójdzie to kupie nocnik i bede sadzac Jagódkę w każde czwartkowe rano.
Współczuję chorowitką, pogoda nie służy. U nas całkiem znosnie, ale nie wiem jak bedzie za niecałe 2 tyg. jak pojedziemy do Polski.
Anet u nas juz oprocz piachy to i zabawki, wiec trzeba zaczac uwazac czym dziecko sie bawi. A najbardziej smakuje mamy palec i rekaw bluzki.

kupka raz w tygodniu, o matko ale wygode masz :tak:. Moja miemal co karmienie robi :szok:

reklama
dzien dobry :)
ja szybciutko sie witam, i powoli zmykam sie przyszykować do spacerku, bo pogoda znow dzis w miare, wiec nie bedziemy sie kisic w domu :)

hejka

Mewa ja nosidełko mam po szwagierki dzieciach ale dopiero od 4tego miesiąca a chuste pożyczylam z tym że Julka nie chce w niej siedzieć :eek:. Bo ona woli być noszona pleckami do mnie a w chuście muszę ją ustawiac brzuszkiem do mnie bo mała jeszcze jest. Musze wypróbować wiązanie co widziałam wczoraj w "dzień dobry tvn". W sumie to musze poczytać o nosidełkach bo Zawitkowski bardzo do nich zniechęcał, mówił że tylko sporadycznie tzn raz w miesiącu :eek::eek::szok:

megaczka, ja po obejrzeniu ddtvn zrezygnowałam poki co z zakupu nosidełka, i zaczęłam rozglądać sie za chusta właśnie... Nie wiem, czy Tomus bedzie chciał byc w niej zamotany, bo podobnie, jak Twoja Juleczka, woli byc na rękach pleckami do mnie, a juz najbardziej lubi jak trzymam go na brzuszku, gdzie wszystkie kończyny mu wiszą :dry: Najlepiej byloby wyprobowac na pozyczonej, no ale nie mam nikogo takiego ehh... :dry:
no nic, trzeba bedzie cos wukombinowac...

dobra, to milego dzionka wszystkim mamom i ich dzieciaczkom :-)

witam czwartkowo
Widziałam kombinezonki z Biedronki, jakościowo takie sobie, są tańsze np. w Pepco, ortalionowe.

I d...Młody wzywa.

Ja kpiłam kombinezon-śpiworek w 5-10-15, o którym pisała chyba Mju, na otwarcie Galerii były zniżki i dałam 79 zł + czapeczka i rękawiczki.

Mimo pogody do tylnej części ciała, to od 1 sierpnia może z 5 razy nie byliśmy na spacerku i b.rzadko tylko na jednym dziennie i chyba dzięki temu Pietrek mi nie choruje, tylko ja walczę z piersiami.

Ostatnia edycja:
witam się i ja, dziś późno, bo pospałyśmy sobie z córą do 10:30:szok: chyba rośnie śpioszek po mamusi:-D za to w nocy 2 razy wołała jeść (o 3 i 6 -czy to się jeszcze liczy jako noc?), a że po 2 razie jej się nie odbiło, wzięłam ją do nas do łóżka:-) naprawdę mi ciężko spać bez niej... ale pomału trzeba pępowinę odcinać...

potem się pobawiłyśmy, mata ją coraz bardziej interesuje, zaczyna wyciągać łapki w stronę różnych rzeczy; nie wiem na ile to świadome, ale widać zmianę w zachowaniu; i uwielbia jak ją noszę pleckami do siebie i stoimy przed lustrem - ale jej się wtedy obserwator włącza!

i tak sobie śpi w łóżeczku od 11, a ja się trochę nudzę; co prawda mam mega-klatkę szczurasków do posprzątania, ale nie chce mi się za bardzo teraz... zresztą, żal je budzić, śpią wszystkie poprzytulane do siebie na kupie:-D

obiad mam z wczoraj, więc dziś w kuchni to co najwyżej gary pozmywam;

a właśnie - wiecie ile czasu dzieciątko 2-3 miesięczne powinno przesypiać w ciągu dnia? oczywiście wiem, że każdy maluch indywidualnie się zachowuje, zależy to też np. od pogody, ale jakieś dane na ten temat są?

andariel z tym spaniem, to naprawdę róznie, niektóre Szkraby niemal wcale nie śpia w dzień już od urodzenia.

Mój jak nie ma skoków śpi coraz mniej i sam się sobą zajmuje, sam zasypia ze swoim liskiem.

no właśnie... bo gdyby córa za dnia była dużo aktywna, a noce przesypiała, byłabym spokojna; ale tak jak ostatnio bardzo dużo śpi za dnia, zaczynam się zastanawiać czy jednak nie za dużo:eek: co prawda ja w taką pogodę też ledwo pion trzymam, no ale...

megaczka, ja po obejrzeniu ddtvn zrezygnowałam poki co z zakupu nosidełka, i zaczęłam rozglądać sie za chusta właśnie... Nie wiem, czy Tomus bedzie chciał byc w niej zamotany, bo podobnie, jak Twoja Juleczka, woli byc na rękach pleckami do mnie, a juz najbardziej lubi jak trzymam go na brzuszku, gdzie wszystkie kończyny mu wiszą :dry: Najlepiej byloby wyprobowac na pozyczonej, no ale nie mam nikogo takiego ehh... :dry:
no nic, trzeba bedzie cos wukombinowac... :-)

dziewczyny, spedzilam jeden caly wieczor na studiowanie nosidelek i chust zanim kupilam, i to prawda ze sztywne nosidelka nie sa zalecane jako ze zbyt obciazaja kregoslup i bioderka, nawet 4 msc dziecka
najlepsze sa chusty, mozna tak wiazac ze i pleckami do mamy dziecko moze sobie siedziec - ale dla mnie to wiazanie to duzy minus
znalazlam cos takiego miedzy chusta a nosidelkiem - firma BABASLING
BabaSlings E-store - Forest Green BabaSling - licytacja konczy sie jutro rano, jak dojdzie to wam zdam relacje czy sie sprawdza
jeszcze tego typu mi sie podobaly :Nosidełko dla dzieci MEI-TAI z kapturkiem, bawełna skośno-krzyżowa, zielone - LennyLamb.com

a tak wogole to dzien dobry,
u mnie dzien noszenia i karmienia Adasia marudka
a jak chcialam isc na spacer to zaczelo padac
nic mu dzis nie odpowiada- nawet karuzelka
tesciowa sie domagala zdjec to zrobilam - na wszystkich placze albo kwasna mina
teraz oczywiscie mi przy piersi wisi, za smoczka robie ale przynajmniej odpoczne psychicznie

KASIA- podziwiam ze z trojka dzieciaczkow dajesz rade tu zagladac, jak widac ja z jednym mam problem

ANDARIEL- tylko sie cieszyc ze tyle Ci corcia spi, ponoc 16 godzin na dobe to norma dla dziecka , oczywiscie normy lubia sie wahac

hejka
pozdrawiam Was dziewczyny
nie mam czasu pisac bo pracuje w poniedzialki,srody ,piatki i weekendy .....wracam po 18 czasem pozniej i nawet nie chce mi sie juz pisac nie wspominajac o czytaniu.....i 4 dzieci na glowie jeszcze i obowiazki wiec czasu malo:)
milego dnia

reklama
Kasia, Aga - podziwiam! że też przy tylu obowiązkach jesteście w stanie zajrzeć na bb...

a córa się pokarmiła i znów śpi:eek::eek: już mi jej brakuje, ponosiłabym, poprzytulała, a tak tylko popatrzeć na aniołka mogę i od czasu do czasu łepetynkę ucałować albo rączkę;

zabieram się za szukanie wzorów na abażury - mam taką nieciekawą lampę stojącą w sypialni i przydałoby się coś osłaniająco-przyciemniającego; wymyśliłam więc sobie, że zrobię sama abażur z grubego papieru, na drucianym "stelażu"; tylko muszę poszukać w necie co i jak:happy:

Do góry