reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witanko, kurki domowe:-D(tylko sie nie obrażajcie - to tak w żartach;-))powiedzcie mi czy macie jakieś doświadczenia z produktami Clovin(Clever)? są dość tanie, ale czy dobre?:confused2: i dość zróżnicowane..proszki, płyny, różne odplamiacze...na allegro jest tego sporo...mam chętke zamówić - bo akurat musze tez kupić nakładke teflonową na żelazko - taką dzięki ktorej ubrania się nie błyszczą...i akurat wypatrzyłam tą chemie u jednego sprzedawcy...

udanej niedzieli, my śniadanko mielismy grubo po 12 :zawstydzona/y:a zaraz do kosciółka bieżymy-ciekawe czy bedzie płaczka czy nie:-p

reklama
Dziewczyny co do prężenia i roblemów z kupką to w "Dziecku" jest teraz jako nowość opisany taki produkt: http://www.bobomarket.pl/exec.php?C=I&P=27583244&PZTA=1
U nas odpukać nie ma problemów - tylko jak Antek robi kupę to na końcu ulicy słychać jego eeeeeeeeeee. Kiedyś była śmieszna sytuacja bo Anton się prężył i ja pytam co robisz a on wtedy E E E.
Jak ma problem z bączkami to nam pomaga Esputicon i dociskanie kolanek do brzuszka.
A niedziela dziś deszczowa.....

A zapomniałabym - teściowie wyciągają mnie dziś do teatru!!! Mam nadzieję, że Antek pójdzie ładnie spać przed 19, że zdążę go na karmić. W ogóle to jestem w szoku i jest mi bardzo miło, że o mnie pomyśleli.

Mju ale mi narobiłaś ochoty na ten teatr!!! No ale teraz to już mi do takich przybytków kultury za daleko. Multikino mam ponad 50km od domu a o teatrze nie wspomnę! Niemniej życzę miłego, udanego wypadu. I nie myśl tylko o dzieciach i piersiach. Staraj się odpocząć (za mnie też);-)

A my się nawet na godzinkę na spacer wybraliśmy poobiedni. Na chwilę przestało padać.

Jutro do gina. Stresik mam mały.

Mju ale mi narobiłaś ochoty na ten teatr!!! No ale teraz to już mi do takich przybytków kultury za daleko. Multikino mam ponad 50km od domu a o teatrze nie wspomnę! Niemniej życzę miłego, udanego wypadu. I nie myśl tylko o dzieciach i piersiach. Staraj się odpocząć (za mnie też);-)
[/COLOR]

Ja już po! Antek pięknie śpi nadal tak jak go położyłam - więc Mateo miał tylko Anielke na głowie. a sztuka REWELACJA! To taki trochę offowy performance : "Babaryba czyli kobieta po grecku" - i śmieszno i straszno (tu coś niecoś: BABARYBA czyli kobieta po grecku spektakl -dziewczyny Warszawskie polecam - nawet samej wypaść a męza w domu z bąblem zostawić).
EFE - a co do nie myślenia o piersiach - to po spektaklu była degustacja - jakieś koreczki i ryba i teściowa do mnie: może rybki - a ja nie, karmię i w tym momencie czuję jak mi się piersi pokarmem wypełniają :eek::-p

no ja też bym chciała uniknąć takiego mechanicznego pomagania... mam nadzieję, że u nas będzie już tylko lepiej; w końcu bacznie się przyglądam temu, co jem:tak: a mała bąki puszcza tak głośne, że aż je w drugim pokoju słychać:-D

tatuś dziś zabrał córcię na spacerek, mimo siąpiącego deszczu; a ja w tym czasie ucięłam sobie drzemkę (przez tą pogodę cały dzień chodziłam jak zadżumiona); mała też cały dzień spała, dopiero po kąpieli się rozbudziła, ale już znów słodko śpi;

kurcze, jak ja nie lubię takiej pogody... mogłabym mieszkać gdzieś, gdzie przez większość roku świeci słońce, a w takie deszczowe dni chandry łapię jakieś i w ogóle; a zimy to już w ogóle nie cierpię! a fuj!

Ja dziś miałam strasznie spokojny dzień, do 12:30 Oliwia spała. Potem tatuś ją zabrał do prababci i babci. Zostawili mnie na kilka godzinek bym spokojnie popracowała na kompie :))).

Później pobawiłam się z Oli jak wróciła, kompanko i teraz już od godzinki śpi. Przed snem pogaworzyła z tatusiem porobiła minki i zadowolona zasnęła w łóżeczku.

Jutro nauka Oli spania w łóżeczku. trzymajcie kciuki.
Mam nadzieję, że pogoda będzie lepsza i pójdziemy z Niunią na spacerek, bo już dwa dni nie ma spacerku :(((.

Witam i ja...
Pogoda do d***.... Główka mnie boli, a Oli znów ma czkawkę. Ciekawa jestem ile jeszcze poleży zanim się zdenerwuje i zawoła mnie?

Dziś znów pospała do 8 :))), a teraz powinna jeszcze dospać :)))
Zobaczymy czy dośpi teraz czy po 2 śniadanku :)))

reklama
2gie podejście - napisałam długiego posta i mi go wcięło!:wściekła/y:
więc piszę jeszcze raz:

witam w poniedziałkowy poranek
mam nadzieję, że pogoda się poprawi!

Andariel, piszesz o siemieniu lnianym - ale mi się wydawało, że siemię się nie wchłania, więc tak naprawdę działa tylko na ciebie? może się mylę.... ja zauważyłam, że probiotyki świetnie regulują pracę jelit i mój synek (odpukać) na razie nie ma problemów, a wcześniej było ciężko....

Mju, narobiłaś mi smaka na teatr!

Chciałam Was zapytać, czy zdarza się waszym maluszkom czkawka z przejedzenia? Mały ssał dość długo dzisiaj rano (wstyd się przyznać, karmiłam go w łóżku i przysnęłam). Potem bawił się świetnie ok 20 min, potem dostał czkawki.. i oczywiście szukał cyca. Dałam, bo aż płakał, ale miałam poważne opory - czy w ten sposób nie pogarszam sytuacji. Jak sobie poradzić z czkawką, jak maluszek ma pełen żołądek??

Miłego dnia wszystkim

Do góry