reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

i ja sie witam sobotnio.jak na razie u nas niesmialo slonko swieci(troszke za chmurkami) ale moze uda sie na jakis spacerek pomknac:-)Amelka chyba wie ze jest sobota i dala rodzicom pospac do 7.30:-D
dziewczyny a kiedy zaczynacie podawac maluszkom bardziej konkrecik np te sloiczki gerebera i itp??jakies owocki np banenek jablko?my chyba zaczniemy jej podawac za ok 3 tyg.mysle ze juz mozna bedzie?a co wy o tym myslicie??

reklama
Hej! Witam się sobotnio. Mateo z Anielką robią porządki ogródkowe a ja zaraz się biorę za mieszkanie - jeśli Antek pozwoli.

ANDARIEL tak mi przyszło do głowy, że może Twoja Malutka tak płacze od nadmiaru bodźców? Chodzisz z nią do sklepów? Albo może macie często gości? Albo telewizor? Moja Anielka miała takie napady właśnie od nadmiaru wrażeń - jak poszliśmy z nią do sklepu albo byli goście - albo my gdzieś w odwiedzinach.
Może jeszcze być ten Twój sąsiad z wiertarką - też może Małą Ci niepokoić i stąd takie płaczki nerwowe - może niekoniecznie od brzuszka? Mam nadzieję, że dziś lepiej.

SEMPE buziaki dla Angeliny - bidka się musiała wycierpieć...

witam ja sobotnio
u nas juz pada
a mała dzisiaj jakaś marudna czyżby tez skok rozwojowy,a dzisiaj mamy miec gości akurat:no:

ja nadal zasmarkana,ze strasznym bólem głowy
ciekawe czy Ibuprom zatoki wolno brac,niewiecie?

Ostatnia edycja:
witam sie sobotnio

wczoraj Julka miała mega kolke, juz dawno tak strasznie nie płakała... a ja z nią! Bardzo mi jej żal jak tak sie męczy. Padła dopiero o 1 w nocy i potem spała już spokojnie do 8 rano więc po meczącym dniu jesteśmy wypoczęte :-). Mała bawi się z tatusiem na macie a ja poczytam inne wątki :-)

miłego weekendu życze wszystkim i niech pogoda dopisze żebyśmy mogły dzieciaczki na spacerki zabrać :-)

witam się sobotnio z kawką; my już po 1,5 godzinnym spacerku, pogoda rewelacja! jest zimno, ale słonecznie, więc tak rześko nam się chodziło; tatuś się nie załapał na wspólny spacer, wolał pichcić obiadki w kuchni;

ok, lecę dokończyć "district 9" - film wciska w krzesło:szok:

ps. nasza Nuśka kończy dziś całe 2 miesiące:-) pewnie jakaś sesja z tej okazji się odbędzie, potem wrzucę świeżą fotkę;

pampersy 3 super rzecz, ile tam miejsca na kupki wreszcie jest:tak::-D

miłego dzionka dziewczyny!

hej dziewczyny:tak:

pieknie u nas bylo pogodowo dzis i maluszek zaliczyl dwa spacerki, w tym jeden tylko z tata
caly dom wypucowalam i pomodorowa zdazylam zrobic w tym czasie
ale spal tyle co na spacerkach
teraz lezy pod karuzelka i jak zwykle zahipnotyzowany ale tylko do kiedy muzyczka gra
musze mu cos nowego kupic, mozecie polecic jakas mate edukacyjna? albo cos innego co zajmuje wasze dzieci:confused2:

kupilam juz kilka zabawek ale jeszcze nie umie lapac wiec nawet na kolorowe grzechotki nie spojrzy...

Maggie- nie daj sie tesciowej!

a co do sloiczkow i deserkow to bede sie tym martwic w styczniu:tak:taki jest plan w kazdym razie

no to sie muzyczka konczy, trzeba brac mojego Aktywka na lezaczek na dole
zreszta zaraz tutejszy Taniec z Gwiazdami jest:tak:

Aneczka pytam bo interesuje mnie opinia innych.od lekarza sie tu niewiele dowiem a szkotki zadnej nie znam z mala dzidzia.wszystkie maja juz wyrosniete dzieciaczki i mowia ze dawaly szybko takie deserki.chcialam sie dowiedziec co np podac pierwsze zeby maluszka powoli przyzwyczajac.jesli cie temat nie interesuje to nie wcinaj sie takimi komentarzami bo zaczynam je odbierac jakos tak dziwnie osobiscie.mozna sie lubic albo nie ale to jest forum na ktorym mozna sie radzic i pytac jak sie czegos nie wie a uszczypliwosc zachowaj dla siebie.

Oj to się zaczęło! Ja już temat "jedzeniowy" przerobiłam na wrześniówkach 2006 i się działo! WIadomo, każdy zrobi jak uważa, ja osobiście nie zamierzam dawać nic Antkowi wcześniej. Z Anielką tak było i nie ma żadnych problemów z jedzeniem. Ale wiadomo - każda mama ma swój rozum :)
Nie kłóćcie się dziewczyny bo to tylko nieprzyjemnie się zrobi a do niczego nie doprowadzi - mówię z doświadczenia bo takie spory już mam za sobą ;)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny:tak:

pieknie u nas bylo pogodowo dzis i maluszek zaliczyl dwa spacerki, w tym jeden tylko z tata
caly dom wypucowalam i pomodorowa zdazylam zrobic w tym czasie
ale spal tyle co na spacerkach
teraz lezy pod karuzelka i jak zwykle zahipnotyzowany ale tylko do kiedy muzyczka gra
musze mu cos nowego kupic, mozecie polecic jakas mate edukacyjna? albo cos innego co zajmuje wasze dzieci:confused2:

kupilam juz kilka zabawek ale jeszcze nie umie lapac wiec nawet na kolorowe grzechotki nie spojrzy...
Maggie- nie daj sie tesciowej!

a co do sloiczkow i deserkow to bede sie tym martwic w styczniu:tak:taki jest plan w kazdym razie

no to sie muzyczka konczy, trzeba brac mojego Aktywka na lezaczek na dole
zreszta zaraz tutejszy Taniec z Gwiazdami jest:tak:

A u nas deszcze i zimnica, nie da rady na spacerki cholera jasna :wściekła/y: a miałam taką nadzieję uciec teściowej na trochę i lipa

co do maty edukacyjnej też by nam się zdała jakaś, może ktoś faktycznie coś poleci? bo karuzelka się już też powoli nudzi ...

a teściowa mnie wykończy,. głupio mi jej po raz kolejny powtarzać że nie nosimy Marcela bez koniecznoości!! nosz kurrr..de trafia mnie powoli... po porodzie była szopka, i teraz też jej odbija, wiem że to pierwszy wnuk ale przesadza, wydzierac mi go chce dosłownie z rąk !! nie chcę jej obrazić bo naprawdę nam trochę pomogła finansowo przy Marcelowej wyprawce, ale już nie mam siły słuchać przy przewijaniu tych jej pisków i darcia się, bu
już tu na pewno nie przyjadę szybko, choćby nie wiem co... :eek:

ech idę spać, Marcel już słodko śpi
dobranoc sierpniówki ;-)

aa co do dziewczyn powyżej ;-) mam nadzieję że to małe nieporozumienie, bo niemiło czytać złośliwości ;-)

Do góry