reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam sie laski.....
Kasia wielkie dzieki za przekazanie wiadomosci ode mnie....caluski ci sle....hi,hi....

Jestem do jutra dalej uziemiona,bo mi klawiature szlag trafil....dzis sobie pozyczylam od znajomej...ale i tak kicha bo ma inne wejscie....wiec ,mam podlaczona mysz,albo klawiature i tak musze biegac i przelaczac...wrr....
Daje tylko znac ( po wielkiej meczarni ...hi,hi....) ze zyje i mam sie dobrze....jutro wieczorkiem juz z wami pogadam na spokojnie.....
Pozdrawiam Aneta....

reklama
witam i melduje że przetrwałam dzien w pracy, choć upał był okropny. Fajne szyłam kostiumy do Aladyna, sama mogłam projektować, jutro wezmę aparat , porobie zdjęcia i wkleje na tajnym, super się przy nich bawiłam.
Dobrze że dziewczynki maja sie lepiej, ale ci lekarze to faktycznie nie wiadomo co o nich myśleć.
A teraz poczytam inne wątki, coś tam Kasia pisała po wizycie.

Witam upalnie .

Nie pisałam wczesniej bo normalnie siły mi brak:angry:,duszno ,gorąco i wiatru zero a zapowiadają ze ma byc jeszcze cieplej.Z domu sama jak nie musze to sie nie ruszam zeby gdzies nie pasc po drodze.To ja juz wole alngielską pogode i deszczyk.

Nevered a czy ta masć zapisał Ci lekarz? bo ja sama taką kupiłam, ale tak jest info ze niby nieteges w ciąży i nie wiedziałam czy uzywac...uzyłam z 3 razy tylko ale pomogłoooo, bo juz nie boli

teraz dopiero zapytam o jakiś lek jak pojde na wizyte...

On mi kazał brać Procto hemoral a ten lek nie jest zalecany w ciąży.
Babka w aptece się przeraziła i dała mi ten. Używałąm go jakieś 10 dni,
ale guzek się nie schował...Kupiłam Proctosanol...

Aha - lekarz powiedział tak: "Proszę kupić jakąś maść Hemoral, Procto hemolan czy coś innego, są niegroźne dla malucha"...A ja tam sama nie wiem i tak się bałam to używać...aż przestałam:( Poza tym ten Procto hemolan jest z lidokainą - ona działa znieczulająco i nie szkodzi dzidzi, bo podaje się ją normalnie na miejscowe znieczulenie przy zabiegach nawet w ciąży..Aha i zawiera tribenozyd, ale w małym stężeniu. Ja czytałam że Procto Glyvenol nie zalecany w ciąży, ale to zależy od lekarza i od organizmu...

Ostatnia edycja:
No i sie doczekałam :-) Mąż wrócił z pracy i kupił mi wiatrak mam powietrze i jest mi ciut ciiut lepiej. Tylko jak siedze albo leże to skurcze sie nasilaja wiec pozostaje mi leżec :-( tylko jak długo ja tak wytrzymam :no::baffled:

A tak sie zastanawiałam, że mi to już po ostatnich przeżyciach nie grozi przenoszenie ciąży co?

Ostatnia edycja:
Aniaso, trzymaj się dzielnie. Właśnie sie przestraszyłam, bo sprawdziłam cukier w moczu i zafarbował mi paseczek. Kiedyś dostałam takie paseczki do moczu. A paski do krwi juz mi się skończyły i u mnie w aptece nie ma. Licytuje na ebayu i jak dobrze pójdzie bedę mieć za trzy dni. A miałam nie miec cukrzycy, a tu pasek z niebieskiego poszedł na zielony. Ja juz nie wiem co mam mysleć, a do szpitala nie mam co dzwonic bo mi nic nie zrobią. Moze pójdę jutro do ogólnego, tylko jeszcze raz sprawdzę rano jak wyglada mój cukier.

reklama
Nie mam zamiaru jeszcze rodzić ale leżenia plackiem w taki upał też mam dość:-( no ale czego sie nie robi dla dziecka.:sorry2:
Miranda na pewno wsio ok mnie tez nastraszyli ale pod górną granica sie zatrzymałam.... chociaż to żadne pocieszenie....

Do góry