reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Dzień dobry kochane,;-)
u mnie pochmurno czyli norma tak jak od kilku dni, i mżawka sika...
Spałam dziś dłuuugo i w sumie dopiero chwilke przed 10 się zwklekliśmy z M. z wyrka :)

reklama
u mnie mżawka też już była, głowa mi pęka ,kawa nie pomogła widocznie bez niej to bym się zataczała bo i teraz mi niewyraźnie:(

W niedziele wyszla mi na lewym przedramieniu od wewnatrz jakas wysypka:baffled: takie malutnie rozowe kropeczki, sa szorstkie w dotyku i swedza. Nigdzie wiecej na ciele ich nie widze. Wyglada ona jak ta ktora wychodzi dzieciom jak za duzo mleka pija etc. Nigdy nie mialam alergii na nic i martwi mnie ona. Mam filmy ze to rozyczka:confused: Jak myslicie, isc do dermatologa?

Dzień Dobry:-)
Ale miałam weekend...szalony. W sobote prawie cały dzień na zakupach, wczoraj u mamy i teściowej byłam. Wieczorkiem tylko poczytałam co u Was, ale już sił nie miałam żeby pisać;-)

Ja też dziewczynki mam już dosyć tej ciąży. Już zmęczona jestem. Do tego dopadły mnie jakieś bóle nóg w nocy. To się chyba nazywa "syndrom niespokojnych nóg". Miejsca sobie nie mogę znaleźć, wierce się, kręce, masuje i nic nie pomaga. Dzisiaj w nocy do 2 walczyłam:-(
Basiu, Ty zawsze się tak z kawką witasz, a mnie aż skręca. Aż mi się dzisiaj w nocy śniło, że wypiłam cały kufel pysznej kawki z mleczkiem. A tak mnie na początku ciąży odrzuciło od kawy, że jak tylko poczuje zapach to mam mdłości:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mojemu małemu wychodziła taka ale na buzi:/
a może jakieś ostatnio owoce były??
tak nagle sie pojawiła??
Jem truskawki od kiedy sie pojawily w normalnych ilosciach. Zadnych innych owocow nie jadlam. Poza tym nie pijam raczej mleka. Zauwazylam ja nagle w niedziele i nie po zjedzeniu czegos co moglo byc alergenem. Poza tym ja nigdy nie mialam na nic alergii (ani pylki, ani pokarmy itd.). Myslalam ze zniknie a utrzymuje sie bez zmian:baffled:

tylko ze w ciąży to różnie bywa teraz nie ale w poprzedniej nagle z dnia na dzień ten sam krem użyty jednego dnia i było normalnie następnego czułam pieczenie ja w lusterko a twarz wyglądała jakby mi ktoś równomiernie dechą walił od mocno czerwonego do aż fioletu przeszło godzinę po tym jak zmyłam a po ciąży już tak nie działało. więc w ciąży trudno stwierdzić co od czego i czemu...

dokładnie jak mówi aneczka - ostatnio pisałam Wam, że walczę już parę tygodni z opryszczką; otóż, wybrałam się w końcu (po ponad 3 tyg. nieskutecznego stosowania Vratizolinu) do dermatologa i co usłyszałam? reakcja miejscowa uczuleniowa! na coś, z czym mam kontakt codziennie, ale nie mam pojęcia co to... i jak piję soki owocowe, to tylko przez słomkę, kosmetyki do twarzy musiałam wymienić na bezpieczne dla skóry skłonnej do alergii, podrażnień itp., do tego dostałam maść Polcortolon i Clobazę; nawet pastę do zębów musiałam wymienić na łagodną, bez sody, wybielacza i z małą ilością fluoru;
na szczęście po zastosowaniu tych ww. specyfików po 2 dniach zaczęło mi to schodzić i dziś już prawie śladu nie ma; i też jak powiedziałam lekarce, że od prawie roku nie użyłam żadnego nowego kosmetyku powiedziała, że nie ma to znaczenia, bo w ciąży zmienia się ilość/proporcje hormonów i po prostu coś tak zadziałało i tyle; a cholerstwo rozpanoszyło sie na połowie twarzy wokół ust (usta były normalne), wyglądało to tak, jakbym się napiła silnie żrącego środka chemicznego i poparzyłam skórę...

witam w poniedziałek,strasznie brzydki dzionek,u nas leje i leje i końca nie widać
obie córy mam chore,a młodsza ma zakończenie w przedszkolu,ktoś bedzie musiał podejść odebrac jej rzeczy,bo ja nie czuje sie na siłach

reklama
Aneczka, Andariel dzieki za rade. Juz nie mam filmow ze to rozyczka:-D Skocze dzisiaj do dermatologa zeby mi dala jakas masc na to zeby zeszlo albo cociaz przestalo swedziec:tak:

Lece do pracy bo telefon urywa mi sie od rana. Milego dnia laseczki;-)

Do góry