reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

ja chce porod jak przy corze... szybki i z poslizgiem:-D
wody odeszly, trzy parcia i mala na swiecie:-D:-D:-D
znajac zycie teraz bedzie odwrotnosc takze juz sie boje:szok::-D

kawa.... mhhmmmm...:-D
musze bo glowa mnie muli:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja odpukać od chyba przeszło 2 miesięcy, nie mam bólów głowy. Oby tak zostało i po ciżąy, bo ma wtwedy dień wyjęty z życiorysu.

no ja sie Chogata właśnie tego najbardziej boję że sama będę:(
a przy karmieniu ja jadłam normalnie mały w marcu rodzony w kwietniu były święta to i bigosik i wszystko;p teraz też tak będę a małym tylko jogurty musiałam odstawić(wysypka na buzi) a teraz na początku to kawę bo nie wiem ale na małą pobudzająco działać może nie?? nie piłam z małym.
Mój maz jest urodzonym dyrektorem ,więc mam obawy czy on nie bedzie drygował i doradzał przy porodzie.Najwyżej będzie musiał poczekać na zewnątrz hihihihi.A i tak biorę sobie połozną to zawsze z kims bedę:-)

ja bym tez chciała ok 15, urlop i tak sie liczy u mnie od 1wrzesnia, będzie do 18 stycznia(20 tyg.), od 18 ferie, a te 2 dodatkowe tygodnie przydałyby sie po feriach.

Majaam a dlaczego urlop miałby ci sie liczyc od 01.09??? ja macierzynski w szkole bede miała normalnie od dnia porodu...zawsze tak jest z tego co wiem

Mój maz jest urodzonym dyrektorem ,więc mam obawy czy on nie bedzie drygował i doradzał przy porodzie.Najwyżej będzie musiał poczekać na zewnątrz hihihihi.A i tak biorę sobie połozną to zawsze z kims bedę:-)
No ja tak samo biore polozna wiec niby sama nie bede:-D A w najgorszym wypadku jak wszyscy wyjada to zadwonie do niej zeby po mnie przyjechala:-D

Majaam a dlaczego urlop miałby ci sie liczyc od 01.09??? ja macierzynski w szkole bede miała normalnie od dnia porodu...zawsze tak jest z tego co wiem
W wakacje, będę na urlopie na zwolnieniu.

Ja się dowiedziałam, że przyjaciólka mamy już szepnęła swojej znajomej, zeby mnie na oddziale pilnowała. ;)

W wakacje, będę na urlopie na zwolnieniu.

Majaam jak jesteś na zwolnieniu to urlop ci zostaje - przedłuży ci sie macierzynski o ten zaległy urlop, no a zwolnienie się kończy w momencie porodu nawet jak jest wypisane na dłużej, od dnia kiedy urodzisz zaczyna się urlop macierzyński i nie ma innej opcji :)
jeżeli całe wakacje jesteś na zwolnieniu to potem masz jeszcze 8 tyg urlopu zaległego do wzięcia po macierzyńskim (chyba 8 - to możesz sprawdzić w jkarcie nauczyciela ale chyba dobrze pamiętam)
nikt ci tego nie powiedział w szkole?

reklama
Do góry