reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kurcze może i tak. Bo coś mnie czasami piecze, ale nie w środku tylko na zewnątrz. Ten zapach mam od jakiegoś czau. Pod koniec czerwca byłam u lekarza - badał mnie, nic nie powiedział. A jak pójde i powiem, że coś mi pachnie nie tak:-), to pomyśli że zbzikowałam. Nam udało sie po 3 m-ach. W lipcu miałam operacje, a od wrzesnia do roboty sie wzielismy i w listopadzie się udało:-D

reklama
Madeline dałas mi teraz do myslenia z tymi wodami:szok:no bo przeciez one wcale nie musza lunąc ciurem z nas tylko mogą sie po prostu sączyć, a co jesli nie rozpoznam, ze mi odchodzą??? Przeciez nie zawsze odejscie wód jest poprzedzone skurczami:szok::confused2:
Moze bardziej doświadczone mamusie nam cos pomogą

Syska moim zdaniem jest że jesli dzieciątko zdrowe a to najważniejsze to ani kilogramami ani duzym brzucholkiem nie ma sie co przejmowac. A niech se ludzie gadają . Radze Ci robic foteczki bo pozniej fajna pamiatka bedzie i zobaczysz ze po paru miesiacach bedziesz sie smiac z tego jak to było w ciązy a noz bedziesz chciała do tego stanu powrócić zobaczysz. wszystkie sie o tym przekonamy tuląc maleństwa do siebie. A i dzieciaczki podrosną bedą mogły zobaczyc jak to mamusie wyglądały w tym nazwanym chyba przez facetów ;BŁOGOSŁAWIONYM STANIE' hehe oki dziewczynki ja musze się w końcu czyms zając pozdrawiam pogłaszczcie brzuszki ode mnie papapa

Sylwia nie sadze, że lakerz pomysli, że zbzikowałas, uwazam ze super, że dokładnie obserwujesz swój organiz bo bardzo szybko wyłapiesz wszelkie zmiany a to jest dla nas teraz bardzo wazne, bo moze miec wpływ nie tylko na nas ale szczególnie na dziecko i np byc przyczyna jakichs komplikacji czy wczesniejszej akcji porodowej

Własnie zbiłam soliniczkę - wysypała sie sól. To szczęście czy pech?
Ja tez mam wrazenie, ze jakby wody odchodzą( mam ich nadmiar). Szczególnie po przebudzeniu. Może to wody mają taki zapach...............

nie wiem niestetuy czy to pech czy szczescie z ta solą:-)ale wiem na pewno ze szkoły rodzenia, że wody płodowe nie maja zadnego zapachu.

oki ostatni poscik nie ma się co przejmować każda kobieta wie że jej np wody odchodzą nie spotkałam sie nigdy z innym przypadkiem tak wody mogą się sączyć np gdy chodzicie ale wiele razy jest tak ze wystarczy sobie usiąsc czy położyc się a wszystko może wypłynąc ciurkiem. Pierwsza sprawa nie pamietam tylko jaki procent ale mały procent kobiet zaczyna poród od odejscia wód. Wiekszosc zaczyna sie od skurczów a wody moga dopiero w szpitalu odejsc. Tak samo jest z czopem on w cale nie mowi o tym ze zaraz zaczniemy rodzic od jego odejscia mogą równie dobrze minąc 3 godziny jak i 2 tygodnie czy miesiąc. Daje sobie głowe uciąc że jak się zacznie jakakolwiek akcja to bedziemy o tym dobrze wiedziały!!! Tak uważam. Ale nadal pytanie kierujemy do doswiadczonym mamus...

Madeline,chyba mnie przekonałaś z tymi zdjęciami.Teraz sobie tak myśle,ze to bedzie wspaniała pamiątka.Moj mąż od dawna mnie goni z aparatem po domu:-D,chyba dziś sobie zrobie pare fotek brzucholka,a co tam:-).

reklama
Dziewczyny po pierwsze POZDROWIENIA DLE EDYTY!!! Ona miała jakoś podobnie jak ja termin i takie samo rozwarcie:szok::szok::szok:kuzynka urodziła w 34 tyg. i dzieciątko nawet w inkubarorze nie leżało:no:wszystko było ok ale niech lepiej Edyty dzieciaczek posiedzi jeszcze w brzuszku:tak:TRZYMYM KCIUKI

jak właśnie tej kuzynce odeszły wody to nie wiedziała też czy to napewno to i gin. jej powiedziała że jeśli leci ciągle to są to wody

z tymi upławami też myślę że lepiej do lekarza bo wydzielina nie powinna chyba mieć zapachu???:eek:

mnie dziś boli brzuch i co momencik do toalety latam:zawstydzona/y:

Widzę że nie tylko ja miałam problemy z zajściem w ciążę:eek:my staraliśmy się 1,5roku:tak: a z pierwszym dzieckiem wogóle nie było problemu:eek:dziwny ten organizm mój:angry: ale ważne że leczenie przyniosło efekty:tak::-D

Do góry