reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam dziewczynki:tak:
Gosia niezle,ja tez wyczuwam ale nie biore sie za ocenianie czy wszystko jest ok:eek:
Naur,trzymaj dzidzie jak najdłużej,odpoczywaj i dawaj sie wyreczac,na razie lepiej jej w brzuszku:tak:
Moja ciocia chyba jest jasnowidzem:eek:powiedziala ze jestem w ciąży zanim ja sama sie o tym dowiedzialam a w sobote mi powiedziala ze ja jej nie wygladam jakbym miala donosic dzidziusia do 9.08 tylko urodze raczej na poczatku:eek:ciekawe skad ona wie takie rzeczy:-D
Edyta mi nogi puchna od 6 msc,i wiem jakie to straszne,musialam kupic wieksze japonki bo te z zeszlego lata odpadaja:no:ale lekarz mi mówił ze jak opuchlizna nie schodzi bo odpoczynku to niedobrze:no:dowiedz sie lepiej i obserwuj czy nie puchnie ci twarz.O dretwieniu nic nie iwem,wiec ci nie pomoge,ale tez nie zaszkodzi sie zapytac:tak:
Rabbit ja tez tak sie czuje -ciezko mi wstac jak dlugo leze,mam problem z zalozeniem skarpetek(jak dobrze ze to nie zima:szok:) chodze jak kaczka i wszystko mi z rak leci.Ale mimo to czuje sie "piekna":tak:może w troche innym znaczeniu,ale zawsze:-pludzie sa mili,usmiechaja sie do mnie na ulicy,casami sie czuje jakby ta moja ciąża ratowała całą ludzkośc:-ppomimo wszystkich niedogodności:-p

reklama
Witam po weekendzie:)

Naur dobrze wiem co czujesz bo mi od 2 dni to co dzień się wydaje że ja chyba dzis urodze:szok: To jest straszne uczucie. Co zaboli czy skurcz złapie ja cała wystrachana i zadaje sobie pytanie a może to już?...
Co najważniejsze muszę się pochwalić mam już calutką wyprawkę dla mełego wszystkie potrzebne ciuszki łóżęczko pokoik przygotowany więc choćby się tfu tfu...Miał urodzić teraz to jestem spokojna bo wszystko mam.
Dzis przychodzi do mnie położna pisać plan porodu łooo Boże ja chce isć jeszcze spać a tu juz nie mogę bo lada moment bedzie pukanie do drzwi.

A co do łóżeczka to kupilismy kojec turystyczny ma też któras z Was czy raczej tradycjonalne sliczne drewniane macie??
Oki nie zanudzam. Bawcie się dobrze a ja czekam na Midwife:) Pa

Gosia - ja własnie z ciekawości się przebadałam i co sie okazło moją szyjkę wcieło:szok: nie ma jej tzn nie czuje jej :baffled: Sprawdzałam w roznych pozycjach i nic:szok: A napewno wiem jak to sie sprawdza bo czesto badałam sie jak jeszcze starałam sie o dzidzię. Kurcze czyżby mi sie skróciła ...???

Kira - dziś idę na wizyte wiec zobaczymy co powie lekarz. :eek:
Nie moge sie doczekac ciekawe ile wazy moja kruszynka a wizyta dopiero o 18.

Dziewczyny - jak wy to robicie z tą szyjką ? :szok::-D Szok, nawet nie pomyślała bym że samemu to można "zbadać". Ja tam wolę się nie zagłębiać w te sprawy, zostawię to mojej gin, a sprawdzam tylko skurcze czy się pojawiają. Ja na kontrolę idę w czwartek.
Madeline - to u was położna przychodzi do domku - super. No i masz już wszystko przygotowane na przyjście dzidzi na świat - pogratulować :tak:. Ja nawet jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieszkać z maluszkiem :-D (podobno będzie chłopczyk, ale czekam z chwaleniem sie do ostatniego usg)
Mnie nogi też puchną, ale tylko troszeczkę. Nie mogę za to już sie przewracać. Jak sie chcę przewrócić z któregoś boku na plecy czy drugi bok, to padam z bólu, poważnie - robię to z zaciśniętymi zębami. Moje plecy już ledwo zipią, ale damy radę jeszcze 2 miesiące, jeśli dzidzia się nie pospieszy ;-)
Naur - jest nawet sporo ofert z rozpinanymi body na allegro - ale ceny są wyższe od zwykłego body - około 10-11 zł kosztują, ale myślę że warto zainwestować te parę złoty dla wygody dzidzi i swojej:tak:

Mrozik co najlepsze to my już zrobilismy małemu pokój tu w starym domu bo w tym nowym jeszcze trwają prace remontowe... Więc też nie wiem w którym mieszkaniu przyjmiemy dzidzię. Położna przychodzi 2 razy przez całą ciąże do mnie a tak to ja do niej muszę pomykać. To dla nich wygoda jak do nas przyjadą bo mogą posiedzieć dłużej pogadać o pierdołach jak to angole zjesc i jeszcze kawusi się napić. Smieje się zawsze z mężem że tylko dlatego przychodzą.

Kurde a ja nie wiem jak mam zbadac tą szyjkę:baffled: dobrze że 2 lipca ide na USG:-D to mnie podejrzą i może już na dobre rozwikła się sprawa z płcią czy oby napewno to chłopczyk u mnie sobie siedzi:-D
A ja nadal nie puchnę i mam nadzieję że tak już zostanie...

Kurde a tej nadal nie ma no mnie zaraz szlak trafi na 10 się umawia i się jeszcze spóźnia... Cholerka:angry::angry::angry:

a myślałam że to tylko ja nie umiem z tą szyjką:szok::-Dale teraz się uspokoiłam:tak:jak przecztyałam posta tej dziewczyny to byłam troszeczkę w szoku...:szok::szok:ja tam nic nie próbuję bo moja gin. mówiła zawsze że zbyt częsta kontrola szyjki też może przyspieszyć poród:szok::szok::szok:wolę to zostawić specjalistom:tak:
A mój dzidziuś wyczyniał wczoraj takie akrobację że szok :eek::szok:myślałam że mi brzuch rozsadzi:eek: no i chyba się odwrócił bo dziś kopie w innym miejscu niż zwykle:tak:mam nadzieję że teraz jest dobrze ułożony:eek::tak:jutro idę na badania to się okaże i zobaczę czy płeć się potwierdzi...:tak:

A teraz pytanie z innej beczki...jakie macie kolory wózków dla maluszków???(jesli już macie:-)) ja mam OLIWKOWY:-D

Ja wózeczek kupuje dopiero po porodzie;-)niby nie jestem przesadna ale...:-p
Planujemy kupic zielono-kremowy badz niebieski,nadal sie zastanawiamy:-)a moze czekoladowo-waniliowy-strasznie mi sie podobal:tak:

Ja wózka jeszcze nie mam, nawet nie mam pojęcia jaki model czy firmę wybrać, ale kolorki to mi się podobają rude, oliwka (zgniła zieleń)
Kira - zapomniałam cię pochwali za wspaniałe podejście :tak:, dobrze że się tak znakomicie czujesz w ciąży.

Cześć mamusie!
Naur to wypoczywaj sobie kiedy tylko mozesz pomysl o wyprawce zeby sie tak niedenerwować, bedzie wszystko dobrze zobaczysz!
EvelinaKol to masz dobrze troszke sobie odpoczniesz choc pewnie juzz teskniesz ale takie pyszności u babci:rofl2:
Kira24 to masz dobrze ze ludzie sa dla Ciebie mili mi nawet miejsca nieustapia a niemowie zebym cos w banku zy na poczcie załatwia niemam mowy zebym mi ustapili:no: tez niejestem przesadna ale zastanawiam sie czy niekupic wózka po porodzie tylko szkopół w tym ze potrzebuje fotelk do samochodu a ten wózek co mis ie podoba ma o w kaplecie, super tez ze tak podchodzisz do ciazy bo kazda z nas jest teraz wyjatkowa
Madeline ale masz super z ta połozna ze przychodzi do domu i ze bedziesz miała plan porodu u Nas trezba o tym pomarzyć:eek:a wizyte mam 3lipca
Edyta napisz koniecznie jak po wizycie u lekarza mi tez skarac sie szyjka :eek:
Mrozik ja tez nieumiem zbadac sobie tej szyjki zobacze na nastepnej wizycie narazie zapisał mi gin magnez i duzo odpoczywac
miłego dnia!

reklama
Natalka ludzie nie zawsze są mili:no:zdażają sie tacy ze szkoda mówic:angry:Ale po prostu sie nie przejmuje a jak wiem ze cos mi sie nalezy to po prostu o to walcze,na poczcie,w kasach pierszenstwa.Nie potrafie tylko poprosic kogos zeby mi miejsca ustąpił:eek:jakos mi to przez gardło nie przechodzi:-Di w kolejkach w zwykłym sklepie-też zawsze stoje chociaz ledwo:eek:Nie wiem od czego to zalezy:rofl2:

Do góry