reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

heyka :-)

zaraz zabieram sie za nadrabianie lekturkowych zaleglosci - a naprodukowalyscie niemalo
a poki co wklejam zdjecia swojego szkraba mlodszego
oto NELA:

Za jakies 2 tygodnie i ta czapeczka bedzie za mala :)
65329345nr8.jpg

Kurde, niby pokoj na swiecie a ja caly czas rece do gory
77266793sm0.jpg

Nie ma to jak biale rekawiczki - teraz to juz nic mi sie nie udowodni !
23007904qi4.jpg

Ale bystre spojrzenie, no nie ? ;)
52693402od1.jpg

Jak spie to rosne, a ze spie prawie caly dzien wkrotce przegonie siostre :)
90011997qo3.jpg

A najmilej przy cycu mamusi (zdjecie nie przeszlo cenzury... grrrr) i na raczkach u tatusia ;)
55593001ij7.jpg

reklama
Mongea-cudeńko przesłodkie:tak:
Jestem kochane:-)
5 dni po terminie,mialam 2 KTG bo coś nie tak z tętnem,ale na drugim już ok było,skurczów brak,ciśnienie troszke za wysokie-kontrolować.Za 2 dni nastepne KTG:tak:Powoli mam dość:-(
zapytałam sie co dalej-jak do niedzieli nic nie ruszy to biorą mnie na patologie i wywołujemy:tak:nie ma wyjscia-tylko 10 dni czekaja.
Później wszystkim podpisuje bo musze sie troszke ogarnąć-cały dzien mnie nie było:szok:

Mongea śliczna dziewczynka!
Ja dalej 2w1 i się dziś coś męcze spojenie boli, bóle jak na okres mocniejsze cały dzień, i dalej czekamy
Kira dobrze ze sie odezwałaś bo już myślałam że jesteś w szpiatalu i że coś się u Ciebie ruszyło, mam pytanie bo może bedziesz wiedziała jak odczytywac skurcze dzis byłam na ktg i mialam ok 70 i nie wiem co to znaczy połozna powiedziała ze coś siedzieje a Ty wogóle nie mialaś skurczy przy takim samopoczuciu.A wogóle jak Twoje samopoczucie?

Natalka jesli chodzi o KTG to ja już zgłupiałam-każdy mi mówi co innego.Sluchajac lekarza-te procenty na tej skali to sa ruchy dziecka,skurcze sa na wykresie-wyglądają jak górki,takie łagodne wzniesienia:tak:tyle wiem od lekarza,przygotowujące nie wyjda na wykresie tylko porodowe-moje widzocznie takie nie byly-bo nie mam ich na wykresie:-(
Czuje sie koszmarnie,ledwo chodze,boli mnie miednica,spojenie,skurcze non stop i twardnienie brzucha-koszmar
A u Ciebie jak?

kurcze dziewczyny wy jestescie naprawde biedne z tymi skurczami,a Kira to juz w ogóle,to czekanie musi byc okropne.Kira mam nadzieje ze jednak Adaś zdecyduje sie wyjść i nie bedzie konieczne wywoływanie.:dull:

Mongea śliczna dziewczynka:tak:

Te ostatnie dni to chyba sie ciągną najbardziej z całej tej ciąży,juz kazda marzy zeby jej maleństwa były na swiecie,a to takie małe uparcioszki:-p

Witam wszystkich serdecznie.Troche mnie nie było gdyż parę dni przed terminem 7.08.07 urodziłam naszą córcie Hanie miała 3090 kg i 50 cm jest sliczna. Poród przezyłam ale nie było łatwo. Mąż wytrzymał do końca i nie wyobrażam sobie rodzić bez niego. Teraz mała ma tydzień i ma się dobrze tzn sa juz jakieś niepokoje ale mam nadzieje że wszystko skończy się dobrze. Nie wyszło badanie słuchu na jedno ucho i bedzie trzeba jechać do łodzi zrobić dokładniejsze badania. Dziś była Pani doktor skierowała nas na lakowanie pępuszka bo słabo się goi, no i powiedziała że są jakieś bardzo lekkie szmery w serduszku tez trzeba jechać i to sprawdzić. Martwimy się z mężem troche ale jesteśmy dobrej myśli. Pozdrawaiam serdecznie

BEATKA GRATULACJE OCZYWISCIE.ZOSTALAS KOLEJNA SZCZESLIWA MAUSIA DUZO ZDROWKA DLA CIEBIE I TWOJEGO DZIECIATKA
zamiesc prosze Twoje wspomnienia z porodu no i jakies fotki.byloby super.a co do obaw o zdrowko Twojego dzieciatka to dobrze ze dokladnie wszystko sprawdza i z pewnoscia wszystko bedzie dobrze.najgorzej gdyby czegos niedopatrzyli.trzymam kciuki za zdrowko Waszego szkraba

reklama
Mongea przesliczna dziewuszka:-) niech sie zdrowo chowa kruszynka

Beata nie ma co martwic sie na zapas, bo czsami u niektorych dzieciaczkow po porodzie wychodza jakies niby wady jak np.szmery w serduszku, ale nam na szkole rodzenia molwili, że to dosyc czeste i ze do 2 roku zycia ustepuje samo:tak: oczywiscie trzeba to skontrolowac ale nie ma co sie na zapas denerwowac.zyczę duzo zdrówka Waszej córeczce:-D a Wam spokoju i cierpliwosci:tak:

Kira no nie powiem, zeby mi ulżyło, że jestes;-) myślałam, że Cie juz nie wypuszczą:no::no: ale najwazniejsze, że najpozniej w niedziele sie wszystko zakonczy i bedziecie mieli swojego Adasia ze sobą, chociaz ja Ci zycze zeby sie jednak samo ruszyło bo wiadomo wywoływanie to nic fajnego...:sorry:

Ja kontynuuje seanse filmowe i co jakis czas zaglądam czy sie nic na forum nie zmieniło:-)

Do góry