reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Edyta no to swietnie, nie jestem sama.Rozumiesz jak to jest:-(, do tego masz ochote cos zrobic, wyjsc, odreagowac, a tu g**** na d**** trzeba siedziec:no:Porycze sie sie dzis jak nic.

Raabit
dobrze ze maly zdrowy, to najwazniejsze,mysle ze nie boisz sie az tak bardzo cesarki??

Zapytam jutro Aniulka.

reklama
Raabit a ja myślalam, że może coś sie u Ciebie ruszyło i, że ta cesarka tuż tuz, ale jak widać nie zapowiada sie za szybko.MOże to i racja z tymi objawami bo akurat u nas sierpniówek to sie sprawdza i to mnie bardzo martwi:-( chociaz ja to w sumie nie mecze sie tak jak niektóre, mam jedynie lekkie stawiania brzucha zwlaszcza wieczorami (wczoraj nawet co 5 minut) i od czau do czasu jak na okres, no i mała sie pcha w dół.

Wiecie co ja Wam powiem, ze mnie strasznie kusi, zeby sobie te cherbatke z lisci zaparzyc i nie wiem czy sie zdecydowac czy czekac:dry::confused::sorry:

Janbor pytałam gina o te liście malin i nieźle sie przy tym uśmiał :-D powiedział, że tak naprawde to nie ma domowych metod na przyspieszenie porodu :tak: jeśli już to raczej psychika niż wino, sex czy maliny :-D

Też zaczynam wierzyć ze ból brzucha niczego u mnie nie oznacza. Należy czekac :-(

no może i tak Raabit może to włąsnie nasza psychika tak działa:sorry::sorry::dry: moja lekarka tez kiedys zareagowała w podobny sposób jak Twój lelarz, ale wiesz lekarze zwykle niechetnie podchodzą do takich metod, podobnie zresztą jak do bioenergoterapeutów itp.

Wiecie co dziewczyny.A mi sie wydaje że to jest tak-jak czegoś bardzo chcesz to sie blokujesz:tak:ale jakos nie moge sie zmusic zeby nie chciec:-(

No własnie Kira jak zrobić, żeby ciągle o tym nie myslec:confused::confused: ja nie umiem i nawet wynajduje sobie ciagle jakies zajecia ale wiadomo za dlugo nie popracuje bo juz kondycha nie ta a zreszta i tak nic nie pomaga bo cały czas o tym mysle.

Witajcie kobitki! Jestem właśnie u teściów i korzystam z dostępu do netu. Nie jestem w stanie nadrobić zaległości w czytaniu ale z tego co widzę to chyba nic sie na razie nie zmieniło ? U mnie tez bez zmian tzn. 2 w 1. Ja myślę, że z tym przepowiadaniem przez lekarzy to często jest na wyczucie - ja według mojej lekarki miałam urodzić w ciągu tygodniu a tu drugi mija i nic.
Ostatnio mam kłopoty ze spaniem - raz że nie mogę spać, a dwa brakuje mi mojego wygodnego materaca i wszystko mnie boli. Z niecierpliwością czekam na zakończenie remontu naszego mieszkania. Zaczęli już kłaść kafelki w kuchni więc wstąpiła we mnie nadziej że może jeszcze w sierpniu się wprowadzimy.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco :-)

Chyba każda z nas-ogromne oczekiwanie i ta niepewność-kiedy,jak:-Dczuje sie jak dziecko przed Bożym Narodzeniem,które odkryło prezent w szafie ale nie może sie do niego dostać-a próbuje wszelkimi sposobami:-D

Kira świetne porównanie, ja czuje sie doklandie tak samo:-);-)

Madziarka fajnie, ze do nas zajrzałas i że remont zbliza sie ku końcowi znaczy, że coś się wreszcie ruszyło,a co do przepowiesci porodowych to moja lekarka z kolei mi ostatnio powiedziała, że ona nie jest w stanie okreslic kiedy urodze, bo to sie tak nie da.Mowila ze mimo ze mam rozwarcie na opuszek to roznie dobrze moge wyjsc z gabinetu i zaczac rodzic a rownie dobrze moge jeszcze przenosic.W jkazdym razie zwolnienie mi dala az do 23 sierpnia:szok::szok: a termin na 16:szok::no: czyzbym miala az tyle przenosic:confused::confused: mam nadzieje, ze jednak nie

reklama
Zapomniałam jeszcze napisać, że życzę Ci Madziara,aby sie ten remont szybko skończyl i żebyście sie zdażyli przeprowadzic przed porodem:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry