reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Probowalam wstawic suwaczek w podpisie,ale wyskakuje invwaid URL,sprawdze czy mi sie w koncu udalo,ech:wściekła/y:

reklama
Byłam u gina, wszystko w normie a skurcze ponoć poprostu czasem tak sobie są, jeśli nic innego niepokojącego się nie dziej to jest ok. Dostałam receptę na Scopolan (bodajże) zamiast no-spy i skierowanie na standardowe badania. To wszystko, wieć chyba to nic groźnego, bo szyjka ma się dobrze.

Witajcie dziewczyny. Właśnie weszłam i prawie godzine czytałam wasze posty. Znowu problemy z netem od weekendu :wściekła/y: . Mam juz tego dość ale dziś był jakiś facet i powiedział ze ma juz działać bez problemum, jakaś prędkość byla źle ustawiona czy coś.
A witam nową mamusie. Dobrze że nas coraz więcej.
Odpowiedzi do zabawy wstawie później albo jutro, bo mężuś stęskniony za netem próbuje mnie wywalić.
No i byłam wczoraj u lekarza. Wszystko jest ok. Zaczłam 18 tydzień. Dzidziuś świetny. Miałam usg bardzo dokładne bo to połówkowe. Widziałam jak bierze rączkę do buzi i wogóle super.
A i jeszcze jedno to chyba będzie dziewczynka, choc lekarz na sto procent nie miał pewnośći bo za bardzo nie chciała mu się odsłonic. Ale z boku ją gdzieś tam dopadł i stwierdził że raczej to ona.
No i wkońcu łożysko się podniosło. I mogę wrócić do normalnościl. Magda czytałam ze u ciebie też. Świetnie.
Dobra spadam narazie bo duży marudzi.

Ania to dobrze, że się podniosło i że wszystko w porządku. A dziewczynki są fajowe!! (o chłopakach nic nie wiem, żeby nie było)

Witajcie kobitki!
Ja tez byłam dzisiaj na wizycie u gina i na USG. Humor mi sie trochę polepszył bo na USG wyszło że jest wszystko ok. Nie widać żadnych nieprawidłowości :tak: Maluszek ma wg USG 15 tyg. i wzrost 90mm :-) Lekarka powiedziała, że jest dobrze, ale nadal muszę leżeć i sie oszczędzać, żeby tego wszystkiego nie popsuć. Niestety gdy coś się dzieje to już do końca jest to traktowane jako ciąża zagrożona. Ale i tak sie bardzo cieszę :-D Jutro ide założyć kartę ciążową.
A właściwie jak liczycie tydzień ciąży - od momentu zapłodnienia czy według kółeczka u lekarza?

Madziara ja mam na każdym usg napisane który tydzień jest a który powinien być. A lekarz liczy w oparciu o usg. Więc ja się też tego trzymam. Wg OM powinnam mieć termin na 22 lipca, a lekarz mi mówi że liczy w oparciu o usg gdyż owulacja mogła być opóźniona i wtedy daje to błędny termin. Zwłaszcza w moim przypadku gdy mialam cykle nie regularne.

A i świetnie że wszystko jest ok. No właśnie masz racje ja też mam wpisane na karcie że to ciąża patologiczna mimo iż wszystko wróciło do normy. Pytałam lekarza o to i powiedział ze będzie to wpisane do końca z racji tego że jesteśmy pod szczególną uwagą juz do końca mimo że wszystko może dalej przebiegać prawidłowo. Mówił że to jest też bezpieczniejsze w razie jakiegoś zagrożenia gdy trafiasz do szpiatala gdzie lekarz nie zna sytuacji wtedy ta opieka niby jest inna i szybsza. No ale oby takie sytuacje nie miały miejsca. Odpukac w niemalowane.

reklama
Madziara no to kolejna dobra wiadomosc!! Tak trzymaj!
A co do liczenia ciązy, to liczę wg usg, bo mialam dwutygodniowe przesuniecie cyklu, tzn. nie licze od daty zapolodnienia a 2 tyg wstecz jak wg kółka lekarskiego, czyli teraz poczatek 16.tc.

Do góry