reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

hej dziewczyny

my już po wszystkich badaniach dzisiaj było ostatnie UKG przed porodem przeciwskazań do porodu siłami natury nie mam więc bardzo sie ciesze, wczorajsza wizyta i ginka tez dobrze co prawda liczyłam na usg ale powiedział że dopiero 7.08 zrobi bo tak na razie wszystko jest dobrze. Skurczów nie mam za często tylko od czasu do czasu więc na szybszy poród sie nie zanosi, maluch skacze w brzuszku jak nakręcony ale to dobrze no i ja chyba nie mam na co narzekać. Ciężko mi ale to normalne więc nie będę marudzić

trzymajcie sie dziewczyny my trzymamy za was kciuki bo my to chyba poczekamy z porodem dopiero do tej drugiej pełni hehe 28.08 (wtedy też mam termin) zobaczymy

Peplina witaj!!

Kasia nie denerwuj sie ale faktycznie nikt nie lubi jak narzuca się mu czyjeś zdanie ja na szczęście nie mam takich problemów

no to tyle na razie
papatki

reklama
hej, dziewczyny.to znowu ja, po nieprzespanej nocy..bezsennosc to jedyne co mi dokucza. moglabym jeszcze ponarzekac na szkocka opieke nad ciezarnymi, ale daruje sobie ,bo tylko sie zdenerwuje, a probuje byc pozytywnej mysli:) powiem tylko, ze odkad wyjechalam do aberdeen w 3 miesiacu, nie bylam tu ANI RAZU zbadana na fotelu!! (nie wytrzymalam oczywiscie i pojechalam na 4 dni do polski zrobic porzadny przeglad:) pozostaje mi miec nadzieje ze wszystko jest ok....

Peplina, na kiedy masz termin?
W sumie to dobrze zrobiłaś , że przegląd podwozia w polsce zrobiłaś, zawsze lepsze to niż wcale , przynajmniej spokojniejsza jestes. Jeśli się dobrze czujesz to napewno jest wszystko ok. A bezsennośc, no cóż , uroki ciąży, co prawda nie wszystkich dopadaja , ale wiekszośc z nas. Głowa do góry.

mam termin na 5go sierpnia, pare dni raptem:) ale od pary dni czuje pobolewanie jak przy miesiaczce. cos sie zaczyna? :) torba spakowana, jeszcze pare plyt cd musze dorzucic:)

Cześć Laseczki:-)

Witam nową sierpnióweczkę:-) Pelpina fajnie że do nas dołączyłaś, zawsze to raźniej w grupie!

aniulka to ty też czekasz do następniej pełni;-), jednak kilka nas tu zostanie z terminami na koniec sierpnia :tak:

Ja byłam dzisiaj u ginki - po kuracji antybiotykiem strasznie zaczęło mnie swędzieć krocze, nie do wytrzymania:zawstydzona/y: no i dała czopki na grzybicę:baffled::sorry2::sick: ech... ciągle coś...

raabit czytałam ze jak puchną ręce i twarz to jest to niepokojący objaw, może wskazywać na zatrucie ciążowe - ono też się objawia białkiem w moczu. Miałaś ostatnio badanie ogólne moczu?

No jestem. A na pytanie rodzicie czy śpicie? to ja mogłam dzisiaj odpowiedzieć, że oba naraz. Całą noc budziły mnie co jakiś czas bolesne skurcze, bolał żołądek i wszystko na dole, ale olewałam to i zasypiałam spowrotem, rano były co 6-7min, ale potem spowolniły. Teraz nie wiem, bo nie miałam czasu sie tym zainteresować.
Jak tak dalej pójdzie to nawet nie zuważę jak sie coś zacznie na poważnie, bo mam już wbite czy boli czy nie, bo ileż można. Może jutro gin mi coś wyjaśni..

Raabit idź kobieto się zbadaj, bo to może być zatrucie, skoro tak napuchłaś!

Gosia chyba tak jak Magda pisze, to od rozwierania, ale nawet jeśli to czop (tez prawdopodobne) to nie musisz do szpitala, bo on sobie może nawet 2-3 tyg, przed wypaść.

Peplina witam serdecznie!! Pisz jak najwięcej. A z tym niebadaniem szkockim to masakra! Dobrze, że się w polsce przejrzałaś.

Masakra - sasiedzi piętro niżej remont zaczęli , na całego, ja głupia naiwna myslałam , że oni tylko drzwi wymienią i na tym koniec. Już czwarty raz Weronikę spac kłade i co zdąrzy zasnąc, to oni zaczyynają mi się w podłogę wwiecac. Weronika bardzo boi się odgłosu wietarki więc budzi się z histerią. Szału można dostac.Teraz jeszcze ma przyjśc listonoszka do męża babci , więc ją pewnie też obudzi( to tak odnośnie zależności międzyludzkich - ta sytuacja wneerwia mnie chyba najbardziej, cała autostrada przez nasze mieszkanie, mimo , że na papierze oddzielne to jednak niestety z babcią, bo drzwi do nas ma). Czasami to bym je z miłą chęcią zamurowała.

zadnych nowych wieści odnośnie nowourodzonych?:-)
ja tez bede czekac do nastepnej pełni,czyli jeszcze miesiąc.

Peplina witaj serdecznie:-)
Naur Ty z tymi skurczami to powinnas byc nastepna do rozdwojenia,moze faktycznie ta pełnia podziala na Twoja małą i w koncu zechce wyjść.
Raabit opuchlizna nie jest dobrą oznaką,idz lepiej do jakiegoś lekarza.

Dziewczyny dzięki za wsparcie...ja chyba musze lekki wstrząs zrobić w tym domu,bo moje milczenie nie skutkuje,tylko sie przez to denerwuje bo musze wszystko dusic w sobie,dlatego jak bedzie okazja to juz chyba nie bede milczec,a co do meza to tez musze mu jakąs terapie wstrząsową zastosować żeby zmądrzal.:baffled:

Magda szczerze współczuję. Ja nienawidzę jak mi sąsiedzi halasują i budzą Julkę, chociaż teraz ona juz tak mocno sypia, że trudno ja obudzić, ale jak była malutka to wszystko ją budziło.

Kasia no chyba tak będzie lepiej, jak wygarniesz co Ci leży, zwłaszcza mężowi, bo przecież powinien Cie wspierać i wiedzieć co Ci nie pasuje.

reklama
Hejka !;-)
dzisiaj noc udana:-) tylko 2 razy siusiu wstalam i wypoczeta jestem .
tylko ten krok caly czas mnie rwie:angry:
witam nowa mamusie :-D

gosiato jest czop sluzowy ! to znaszy ze szyjka dojzewa, oczyszcza sie i przygotowuje do porodu . :tak:nie musisz sie martwic u kazdego inaczej wyglada :tak:u mnie jest jak biala koza z nosa :-D. moze odejsc tak jak mowi naur 2-3 tygodnie wczesniej, a nawet pare godzin lub nawet w trakcie porodu. Jak boli cie brzuch to moze ci sie delikatnie szyjka rozwierac.Jak masz watpliwosci to jedz do szpitala.zrobio ci badania i wypuszcza. Zostawili by cie jakby ci sie juz wody saczyly

Do góry