reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witajcie!!!

elis, Claudi dajcie znać jak po wizycie u lakarza:tak:trzymamy kciuki:-D

aniulka myślę że to dobrze że lakarz bada na fotelu:tak:przynajmniej wie co i jak:-)mnie też badała gin. co miasiąc teraz mówiła że nie będzie już takiej potrzeby tylko ktg ale jeśli coś ją lub mnie zaniepokoi to zbada mnie na oddziale:tak::-)myślę że to nie zaszkodzi- zawsze lepiej wiedzieć jak tam szyjka się ma:-D

Magda ja też nie zamierzam pojechać do szpitala dopóki nie będę pewna że to już TO:no:bo nie chcę tam niepotrzebnie leżeć z pierwszym dzieckiem pojechałam tez dopiero jak skurcze były wyrażnie coraz częściej i coraz dłuższe:tak::rofl2:

ola też myślę że należy się tym zająć już- zanim sie urodzi maluszek potem nie będziesz miała do tego głowy;-)pomoc pomocą ale jakieś granice trzeba wytyczyć to Ty masz decydować jakiej pomocy oczekujesz a nie żeby ktoś Ci ją narzucał:no:tylko spokojnie !!! Przy najbliższej okazji powiedz co Ci nie pasuje że doceniasz pomoc ale trochę Cię to przytłacza- co za dużo to nie zdrowo:baffled:myślę że zrozumieją. Podstawa to spokój bo kłótnie do niczego nie prowadzą -chyba że się nie da inaczej...:eek:trzymam kciuki!!!
Co do tej sprawy to ja też miałam problemy z teściemi ale mój mąż na szczęście zawsze był po mojej stronie bo uważał że to ja jestem matką dzidzi i ja powinnam decydować:-):-D

Ja się dziś nawet wyspałam (u sąsiadów nie było imprezki hihi). Teraz czuję się nie najgorzej brzuszek twardnieje trochę ale niech się przygotowuje:tak:do porodu. Muszę jechać pozałatwiać parę spraw póki mnie tak bardzo nić nie boli. Pa

reklama
li monka,ja badanie ginekologiczne mialam do konca i mysle,ze jest ono istotne,tak jak dziewczyny pisza,tylko w ten sposob gin może sprawdzic rozwarcie czy stan szyjki,nie martw sie na zapas.Gdyby bylo niebezpieczne,lekarz na pewno by nie badal w ten sposob.:-)

A ja wrócę jeszcze do usg.
Moim zdaniem diagnostyka płodu jest dziedziną stosunkowo nową. Nasze dzieci będą miały lepiej - bo my powiemy im czy były w brzuszku małe czy duże, itd.
My niestety nie mamy skali porównawczej.
Są ludzie wysocy i niscy, grubi i chudzi - kto wie moze to różnicowanie zaczyna się już w życiu płodowym. Jestem wręcz pewna,że tempo wzrostu i rozwoju dziedziczy się w genach tak kolor włosów i oczu.
Tak więc dziewuszki bądźmy dobrej myśli. Moja córcia jest cała mała - mój mąż tez był malutki, ja byłam duża 4, 25kg. I to, że jest mniejsza nie sprawi na pewno,że nie będę jej kochać( a może już kocham) i nie będę o nią walczyć - bo jest z MOJEGO ciała:-)

Według mnie lepiej jak lekarz bada niż jak nie bada, szczególnie teraz bo przynajmniej wie co z szyjką a tak to skąd masz to wiedzieć.

Dziekuje kobitki za rady. Wszystkie daly mi do myslenia, jeszcze raz dziekuje.
Prawda im wczesniej tym lepiej.

Claudi, daj znac po wizycie, jak bylo. Widze ze ty tez nie masz super sytuacji z pania tesciowa, porazka.
Elis ty tez masz randke z lekarzem , napisz jak bylo.

Odnoscie badania na fotelu, mnie lekarz badal 2 razy, ale wydaje mi sie ze pod koniec rzeczywiscie lepiej kiedy robi to czesciej, bo tak jak Madziara pisze, nie wiadomo co z szyjka.

Madziara tez uważam, że lepiej badać i wiedzieć co sie dzieje u nas w środku :tak:

Sylwia ja już teraz strasznie kocham moje maleństwo i nie mam co do tego żadnych wątpliwości :tak: ja i mąż oszaleliśmy na jego punkcie dlatego tak niecierpliwie czekamy na poród :tak:

Claudi a w co twoja teściowa tak namiętnie gra ze cały dzień okupuje komputer? :szok:

Ola trzymam za ciebie kciuki chociaz wiem z własnego doświadczenia że z teściową nie jest łatwo :wściekła/y:

dzięki dziewczyny za wypowiedzi odnośnie badania. Ja też jestem za tym aby jednak lekarz był na bieżąco z tym co sie z szyjką i w ogóle a i jestem spokojniejsza po takim badaniu jeśli słyszę że wszystko jest ok (to jest właśnie tak jak sie nasłucha czegoś co było dawno dawno temu że niby nie badano tak często)

no dziewczyny dajcie znać co tam po wizytach ja ide jutro i może w końcu mój dzidziuś pokaże płeć hihi chociaż teraz to już nie istotne ważne aby było zdrowiuśkie

a swoją drogą jak Madeline rodziła przez 24 godziny to ja sobie tego nie wyobrażam kurde mam nadzieję że mój poród pójdzie szybciej

miłego dnia papa

no! Pozałatwiałam to co musiałam i jestem z siebie dumna:-):-Dhihihi u nas gorąco ale wieje chłodny wiatr więc da się wytrzymać:tak:Skurcze łapią mój brzuszek :szok:stają się coraz bardziej uciążliwe ale nie są regularne więc luzik:-D:tak:

No właśnie Claudi w co ta Twoja teściowa tak gra???:szok::eek::rofl2:Ja kompem dzielę się jedynie z mężem (na szczęście) ale on cały dzień w pracy a wieczorami to już zazwyczaj mu się nie chce.Najczęściej siedzi przy swioch gierkach i filmach w weekend:eek::baffled:ale co tam;-)po tygodniu pracy niech się zrelaksuje:-D

No dziewczyny juz jestem:-)
Lekarz mnie zbadal i zrobil usg( te najzwyklejsze)
Byl zadowolony bo nie ma juz takiego napiecia jak ostatnio brzuchol mi nie stwardnial jak kamien podczas badania, rozwarcie pomimo ostatniej nocy dalej jest na jeden palec a malenstwo troszke wysunelo sie ku gorze ( ostatnio calym ciezarem napieralo na dol miednicy i wpychalo sie w kanal) .
Mam dalej brac leki i przyjsc za 2 tygodnie. to wtedy odstawimy leki, to juz bedzie 38 tydz.:tak:
Ale mnie to dziecko straszy!:rofl2::szok: a tu sie okaze ze jeszcze po terminie bedzie:-D:-D:-D

reklama
elis dobrze że wszystko u Ciebie i maluszka ok :tak::-Dno ja też tak mówię że całą ciążę były obawy że nie donoszę a czasem jak przyjdzie co do czego to nie będzie chciało się urodzić:-D:-D:-D kto wie co te nasze pociechy nam szykują:szok::-D

Do góry