reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Gosiu oprócz diety bezsolnej i trzymania nóg w górze można smarować nóżki specjalnymi maściami albo kremami - pełno tego w aptekach:tak:

Elis rozstępy z czasem zbledną - ja mam pełno rozstępów zostały mi po okresie dorastania, teraz są blade i praktycznie niewidoczne, w każdym razie nie przejmuję się nimi:-p ale o dziwo w ciąży jeszcze żadne się nie pojawiły:eek:

Ja coś czuję że Claudi już rozdwojona!

reklama
Dziewczyny ja napisałam do Madeline rano ale do tej pory cisza. nie mam żadnej wiadomości. Jak będę tylko coś wiedzieć dam znać. Chyba że tak jak pisała jej mąż coś skrobnie.

rozstępy? hmm jak narazie nie ma :) mam krem przeciw roz. ale prawde powiedziawszy nawet go nie uzywam. zawsze po kapieli smaruje sie oliwka.

co do ksiazek to moj maz ani razu nie zajrzal w nie. ale jestem pewna ze jak mu pokaze co sie jak robi to bez problemu zalapie :)

dzisiaj bylam u lekarza i powiedziala mi babka ze bobas juz niziutko lezy

oj czekam juz jak mi wody odejda ale i zarazem jestem przerazona hehe

li monka ja tez mialam juz wczesniej rozstepy na udach piersiach i pod kolanami:-(
ale teraz to juz mam jeden kolo drugiego i nic nie pomaga:no: zajme sie nimi po porodzie....

strasznie mi sie od 3 dni malenstwo do dolu pcha ale dzisiaj to juz przegina:angry:
zapiera sie o zebra i pcha w kanał :szok: a to boli:eek:
lepiej niech sie tak nie pcha bo sie w koncu wypcha:szok:

kupilam dzis juz lózeczko i wanienke :-) jeszcze tylko przewijak ale nim sie juz zajmie tesciowa:rofl2::happy2:
torba do szpitala w pelni spakowana procz dokumentow
tylko czekac na poród:-D coraz czesciej o nim mysle ... jak to bedzie
czy na poczatku odejda mi wody czy dostane skórczy:-p
ciekawa jetem juz sie nie moge doczekac naszego malenstwa:-D ale i troszke mnie ta mysl przeraza :szok:

co do nieobecnych to juz tak dlugo ich nie ma ze na bank sie rozdwoily:-D:tak:

Elis a w jaki sposób masz zamiar sie zająć rozstępami po porodzie? zdradzisz mi ten sekret? :-)
Co do nieobecnych to Madeline napewno jest już rozdwojona ale co do Claudi to nie byłabym taka pewna! być może leży w szpitalu i dlatego sie nie odzywa! :tak: ona miała jeszcze troszke czasu do porodu wiec nigdy nic nie wiadomo ;-)
Najważniejsze zeby nasze skarby były zdrowe! :tak::tak::tak:

Czarnula ja podobnie jak Ty z jednej strony czekam już na poród a z drugiej strony ta myśl mnie przeraża! :szok: aż boje sie spakować torbe do szpitala, bo mam jakieś takie dziwne obawy że jak sie spakuje to od razu zaczne rodzić! :-(

Elis no to może przemów do rozsądku dziecku szanownemu, bo co ono tak sie spieszy i pcha na dół??! Niech lepiej troszkę poczeka. Moja też tak strasznie napiera, ale ja mam nieco bliżej, no i gin mi mówiła, że mogę juz w każdej chwili urodzić.

Czarnula no masz juz bardzo bliziutko, bobo donoszone, więc możesz się spodziewać. Ja wg OM mam taki termin jak Ty.

Ania pomolestuj Madeline, bo już nie możemy z ciekawości!!

A Claudi..hm..albo jej net padł albo już rozpakowana.

Raabit ja się przemogłam i spakowałam, no i narazie od niedzieli nic się nie dzieje. Więc tym razem nie zadziałalo..uff! Ja tez się boję nieco porodu, czy nie będzie tak długo jak poprzednio no i czy nie będzie, odpukac, komplikacji.
A poza tym boję się jak potem będzie, jak sobie dam rade z dwojgiem łobuzów.

Naur wiem że musze sie spakować, żeby mnie w końcu sytuacja nie zaskoczyła :szok: w końcu to juz najwyższy czas :tak:

reklama
raabit nie wiem bede próbowac cos moze na blizny... na pewno pojde z tym do dermatologa a jak nie to mozna je splycic w gabinecie kosmetycznym pilinjami i kwasami. staja sie mniej widoczne .
poza tym mam okropna czerwona blizne po kolczyku nad pepkiem:wściekła/y: tak mi sie rosciagnela ze jest dlugosci 1 cm i grubosci 0,5cm :angry: ale na to to chyba tylko laser:no::wściekła/y:

Naur no mi tez powiedzial ze moge w kazdej chwili bo wszystko jest juz dojzale dziecko gotowe do wyjscia , jeszcze to rozwarcie :eek: no ale jeszcze tak ze 2 tygodnie chcialabym wytrzymac:angry:
Moja ciotka zaraz po rozwarciu wytrzymala 1.5 tygodnia.
ja juz trzymam tydzien. slyszalam o przypadkach ze dziewczyny jeszcze przenosily...
ale to roznie bywa:szok:

teraz malenstwo spokojniejsze troszke to dobrze moze mnie nie bedzie budzic w nocy :-D

Do góry