reklama
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Naur ciesze sie ze wujek Cie uspokoił bedzie dobrze!:-)
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Naur a czy to moze zapowiadac niedługo poród czy to ma znaczenie?mam wiecej sluzu zbitego białego i powiekszone wargi sromowe i tak sie zastanawiam w nocy tez mam skurcze przepowiadajace a termin mam na 17tego sierpnia według usg na 10 sierpnia?
dzieki za pomoc
dzieki za pomoc
Nat to może zapowiadać szybki poród, ale oczywiście nie musi, bu tu niestety nie ma reguł. Obserwuj i nasłuchu.j.
No gdyby nie wujek, to bym tu paznokcie do zera obgryzła, dobrze jest mieć czasem kogoś w takich sytuacjach, kto się dobrze zna na rzeczy.
No gdyby nie wujek, to bym tu paznokcie do zera obgryzła, dobrze jest mieć czasem kogoś w takich sytuacjach, kto się dobrze zna na rzeczy.
Naur dobrze, że sie skontaktowałaś z wujkiem i jesteś już spokojniejsza
Widze, że coraz więcej dziewczyn szykuje sie do porodu no ciekawe która z nas bedzie pierwsza? chyba Madeline trzymam za was wszystkie bardzo mocno kciuki :-):-)
Widze, że coraz więcej dziewczyn szykuje sie do porodu no ciekawe która z nas bedzie pierwsza? chyba Madeline trzymam za was wszystkie bardzo mocno kciuki :-):-)
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Dzięki Naur trochesie przeraziłam ze mi sie powiekszyły... narazie obserwuje siebie ale ja mam jeszcze czas do 17tego wedug OM, wiec czyzby te objawy co napisałam swiadczyły ze to bedzie szybciej jejku jak ja sie boje....
dobrze ze masz kogos kto sie na tym zna a wujek tez jest z Twojego miasta?
Raabit trzymaj dalej kciukasy za Nas mt za Ciebie tez trzymamy!
dobrze ze masz kogos kto sie na tym zna a wujek tez jest z Twojego miasta?
Raabit trzymaj dalej kciukasy za Nas mt za Ciebie tez trzymamy!
Witam,dzis bylam odwiedzic kolezanke,ktora urodzila dwa tygodnie temu,sliczny bobasek.Niestety po rozmowie z nia jestem niespokojna,powiedziala,ze jej zdaniem nie dotrzymam do terminu ,bo brzuch bardzo niziutko:-(.Potem zaczęła pytać,czy wybrałam jakiś alternatywny szpital na wypadek,gdyby poród zaczął sie wcześniej i że do swojego, oddalonego o 70 km,moge nie zdążyć dojechać:-(.Teraz mam juz istny mentlik w głowie i zaczynam sie martwić,nie wiem co robic.Chyba porody tak szybko nie przebiegają...
sylwia31
sierpniowa mamusia 2007
Tak, NATALKA naoglądałam sie różności..... i nabrałam dystansu. Przez co może przechodzić kobieta w ciąży......... SZOK.Powinnyśmy dziekować Bogu,że nasze ciąże przeszły tak gładko.Wstyd mi za siebie, jak pomyśle, ze narzekałam z powodu bezsennosci i bóli krzyża....
Ale cieszę sie w sumie,że tam byłam. Poznałam szpial itd. Mój ginek . który prowadził ciąże rok temu mnie operował. Zaufałam mu i teraz. Ale on jest chyba bardziej chirurgiem niz połoznikiem. Nie robił mi usg połówkowego, nie dał posłuchać serca dzidzi, nie skierował na testy w pierwszym trymestrze, wiedząc,że ja jestem chora.............
Cieszę się więc, że chociaż na koniec zajęli się mną prawdziwi położnicy.
Ale cieszę sie w sumie,że tam byłam. Poznałam szpial itd. Mój ginek . który prowadził ciąże rok temu mnie operował. Zaufałam mu i teraz. Ale on jest chyba bardziej chirurgiem niz połoznikiem. Nie robił mi usg połówkowego, nie dał posłuchać serca dzidzi, nie skierował na testy w pierwszym trymestrze, wiedząc,że ja jestem chora.............
Cieszę się więc, że chociaż na koniec zajęli się mną prawdziwi położnicy.
Gosia***
Fanka BB :)
naur dobrze że ktoś cię uspokoiłto dobrze dla Ciebie i dla dzidzi
Natalka ja też mam termin na 17 sierpnia i objawy takie jak ty ale niczego nie można być pewnympozostaje nam czekać i być dobrej myśli:-)
syska z tymi brzuchami to też różnie nieraz szybko się obniżają i nic a nieraz obniżają się króciutko przed porodemtakże spokojnie napewno będzie ok
A ja byłam na zakupachnasze drogi masakra!!!! Jeśli urodzę w najbliższym czasie to już będę wiedziała dlaczego hihihihiA do tego taki straszny wypadek po drodze...brrrrrr
Zmykam zajrzę jeszcze wieczorem. papa
Natalka ja też mam termin na 17 sierpnia i objawy takie jak ty ale niczego nie można być pewnympozostaje nam czekać i być dobrej myśli:-)
syska z tymi brzuchami to też różnie nieraz szybko się obniżają i nic a nieraz obniżają się króciutko przed porodemtakże spokojnie napewno będzie ok
A ja byłam na zakupachnasze drogi masakra!!!! Jeśli urodzę w najbliższym czasie to już będę wiedziała dlaczego hihihihiA do tego taki straszny wypadek po drodze...brrrrrr
Zmykam zajrzę jeszcze wieczorem. papa
reklama
Natalka tego kiedy urodzisz to nikt nie wie naprawdę, może Twoja dzidzia, hihi.
A wujek niestety jest z Bydgoszczy, bo inaczej to do niego bym chodziła, jest ordynatorem i zna się na rzeczy.
Syska ja bym tak nie wyrokowała na miejscu koleżanki, bo brzuch obniżony może byc nawet 3 tyg. przed terminem, a poza tym pierworódki zwłaszcza bardzo rzadko rodzą szybciej niż w ciągu 5h. Tylko trzeba szybko rozpoznać symptomy porodu, żeby się nie zagapić.
Sylwia ja też nie mogę zapomnieć niektórych tragedii z patologii. Biedne dziewczyny i ich maluszki, ja się tam czułam nie na miejscu tylko z cukrzycą.
Gosia jak ja się ostatnio autobusem przejechałam, to myślałam że już mi dzidzię wytrzesło i zaraz urodzę. masakra!!
No to miłego wieczorku dziewczyny, te już rodzące i te później!
A wujek niestety jest z Bydgoszczy, bo inaczej to do niego bym chodziła, jest ordynatorem i zna się na rzeczy.
Syska ja bym tak nie wyrokowała na miejscu koleżanki, bo brzuch obniżony może byc nawet 3 tyg. przed terminem, a poza tym pierworódki zwłaszcza bardzo rzadko rodzą szybciej niż w ciągu 5h. Tylko trzeba szybko rozpoznać symptomy porodu, żeby się nie zagapić.
Sylwia ja też nie mogę zapomnieć niektórych tragedii z patologii. Biedne dziewczyny i ich maluszki, ja się tam czułam nie na miejscu tylko z cukrzycą.
Gosia jak ja się ostatnio autobusem przejechałam, to myślałam że już mi dzidzię wytrzesło i zaraz urodzę. masakra!!
No to miłego wieczorku dziewczyny, te już rodzące i te później!
Podziel się: