reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

sandra1982 -dzieki za info:tak::tak:a wiec mozliwe jest ze czop odchodzi stopniowo? ja myslalam ze po odejsciu czopa trzeba sie do porodu szykowac:confused:

A wiec Naur byc moze to nie bedzie tak szybko, dawaj znac!

reklama
Madeline to dobrze ze masz kogos kto sie toba zaopiekuje- to jest wazne, a maz wroci , tydzien zleci naprawde szybko, wiem jak jak to jest, teskni sie i dluzy, ale zleci:tak:

sandra dzięki za podpowiedż:tak::-)ja już raz rodziłam ale wtedy to było jakś tak..."bezobjawowo"hihihi:-Dani czopu ani skurczy przepowiadających:no:Jedyne skurcze jakie miałam to były już te porodowe:-D:-D:-DPOZDRAWIAM

sandra1982 -dzieki za info:tak::tak:a wiec mozliwe jest ze czop odchodzi stopniowo? ja myslalam ze po odejsciu czopa trzeba sie do porodu szykowac:confused:

A wiec Naur byc moze to nie bedzie tak szybko, dawaj znac!

Niekoniecznie odchodzi stopniowo. Niektorym odchodzi w calosci - wyglada to podobno jak korek :-) Mojej mamie przy obu porodach odszedl wlasanie w calosci, po kilku minutach odchodzily wody i po paru godzinach urodzila mnie i siostre - dwa razy bylo identycznie. Mnie wody nie odeszly, w klinice przebili mi dopiero pecherz. Co ciaza, co kobieta - to inaczej :-)
Jeszcze raz powodzenia!

Oj dziewczyny, dziewczyny:-) Samę sie napędzacie. Mam 31 lat i nie słyszałam,żeby czop odchodził w częściach. Gdy dzidzia jest gotowa, czop wypada i już. Otwiera kanał rodny.
NAUR myśle, ze nie masz sie czym przejmować. To juz twoja druga dziecinka, więc czop moze wypasc 3-4 tyg przed porodem, czyli akurat:-). Uważaj teraz na siebie, bo nie ma osłony przed bakteriami( chyba 0 seksu) U pierworódek na kilka dni lub nawet 24 h przed porodem

Sylwia31 bardzo przepraszam , że zaraz podważe to co napisałaś.
Mnie czop śluzowy odchodził w częściach z tym , że to było jakieś 15 h przed urodzeniem Weroniki ( dodam , że rodziłam ją 19h), Takie na wpół ścięte białko jaja kurzego z nitkami krwi. Odchodził mi w trakcie skurczy porodowych. Co wizyta w wc to kawałek zostawał. Sporo tego było.

Hej dziewczynki :-)
Naur ale mnie nastraszyłaś! czop śluzowy? może niedługo zaczniesz już rodzic? wystraszyłam sie czy ja bede w stanie taki czop rozpoznać? dopiero co zastanawiałyśmy sie nad wodami płodowymi a tu kolejny dylemat :baffled:
Sylwia jeśli Sandra i Magda mówią ze czop im wypadał etapami to znaczy, że jest to możliwe :tak: Ty nigdy nie rodziłaś, wiec chyba nie powinnaś podważać ich wypowiedzi :tak:
Gosia ja już chyaba też wole rodzic "bezobjawowo" bo zaczynam sie coraz bardziej stresować, ze coś moge przegapić :szok::-(
Madeline nie płacz :-( tydzień szybko minie zobaczysz! :tak: odpoczywaj sobie dużo w tym czasie i myśl o maluszku ;-)

A ja dzisiaj sobie pospałam w ciągu dnia prawie 2godz i od razu lepiej sie poczułam! :tak: chociaż mój synek od rana strasznie sie wierci, co sprawia mi coraz większy ból! za moment zrobie sobie herbatke i zabieram sie za pakowanie torby do szpitala bo już najwyższa pora :tak::szok:
Trzymajcie sie dziewczynki i pogłaszczcie swoje brzuszki od cioci :tak::-):crazy:

Magda25 zapomniałam napisac, ze bardzo sie ciesze, ze poszłas do siostry! :tak::tak::tak: tez bym tak zrobiła na twoim miejscu ;-) super ze wszystko sobie wyjaśniłyście :-) dziwie sie tylko w jakim celu rodzice chcą was poróżnić?:confused: jak dla mnie to troche zakręcona sytuacja ale niestety w rodzinie różnie to bywa! głowa do góry! najwazniejsze, że dogadałaś sie z siostrą :tak:

RAABIT chyba nie sądzisz, że wyssałam to sobie z palca.Byłam w czwartek w Warszawie, rozmawiałam z ginek. czy mogę rozpoznac , ze już czas. Tłumaczył mi co i jak.
Z MAGDą25 się zgodzę: podbarwiony krwią, ze skurczami na 100% czop.
Ja codziennie rano mam mokrą bieliznę - podobne do tego co opisała NAUR Ale wiem , ze to nie czop i nie będę wciskac komuś,że to jest czop( pytałam ginek).
NAPRAWDę nie słyszałam ,żeby czop odchodził miesiąc. Ale jak chcesz to w to wierz.Wydaje mi się, że to zwykła wydzielina. Czasami czop odchodzi przy porodzie ( tak mówił ginek).

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie inne... Jakie są objawy odklejającego się łożyska??:szok: Ja zawsze myślałam że krwawienie występuje...:eek::baffled:Cały dzień boli mnie dziś podbrzusze i czuję jakieś dziwne parcie ciągle biegam do toalety bo czuję się jakbym miała biegunkę:zawstydzona/y::sick::confused:koleżanka mówiła że to mogą być objawy odklejającego łożyska-mi się tak nie wydaje:no:więc proszę was o pomoc:-:)confused:maluszek się wierci:tak:ale brzuch nie przestaje boleć:no:i jeszcze to dziwne parcie w kroczu:confused::baffled::eek:zgłupiałam już...

Do góry