reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
sandra1982 -dzieki za infoa wiec mozliwe jest ze czop odchodzi stopniowo? ja myslalam ze po odejsciu czopa trzeba sie do porodu szykowac
A wiec Naur byc moze to nie bedzie tak szybko, dawaj znac!
Niekoniecznie odchodzi stopniowo. Niektorym odchodzi w calosci - wyglada to podobno jak korek :-) Mojej mamie przy obu porodach odszedl wlasanie w calosci, po kilku minutach odchodzily wody i po paru godzinach urodzila mnie i siostre - dwa razy bylo identycznie. Mnie wody nie odeszly, w klinice przebili mi dopiero pecherz. Co ciaza, co kobieta - to inaczej :-)
Jeszcze raz powodzenia!
sylwia31
sierpniowa mamusia 2007
Oj dziewczyny, dziewczyny:-) Samę sie napędzacie. Mam 31 lat i nie słyszałam,żeby czop odchodził w częściach. Gdy dzidzia jest gotowa, czop wypada i już. Otwiera kanał rodny.
NAUR myśle, ze nie masz sie czym przejmować. To juz twoja druga dziecinka, więc czop moze wypasc 3-4 tyg przed porodem, czyli akurat:-). Uważaj teraz na siebie, bo nie ma osłony przed bakteriami( chyba 0 seksu) U pierworódek na kilka dni lub nawet 24 h przed porodem
NAUR myśle, ze nie masz sie czym przejmować. To juz twoja druga dziecinka, więc czop moze wypasc 3-4 tyg przed porodem, czyli akurat:-). Uważaj teraz na siebie, bo nie ma osłony przed bakteriami( chyba 0 seksu) U pierworódek na kilka dni lub nawet 24 h przed porodem
Sylwia31 bardzo przepraszam , że zaraz podważe to co napisałaś.
Mnie czop śluzowy odchodził w częściach z tym , że to było jakieś 15 h przed urodzeniem Weroniki ( dodam , że rodziłam ją 19h), Takie na wpół ścięte białko jaja kurzego z nitkami krwi. Odchodził mi w trakcie skurczy porodowych. Co wizyta w wc to kawałek zostawał. Sporo tego było.
Mnie czop śluzowy odchodził w częściach z tym , że to było jakieś 15 h przed urodzeniem Weroniki ( dodam , że rodziłam ją 19h), Takie na wpół ścięte białko jaja kurzego z nitkami krwi. Odchodził mi w trakcie skurczy porodowych. Co wizyta w wc to kawałek zostawał. Sporo tego było.
Hej dziewczynki :-)
Naur ale mnie nastraszyłaś! czop śluzowy? może niedługo zaczniesz już rodzic? wystraszyłam sie czy ja bede w stanie taki czop rozpoznać? dopiero co zastanawiałyśmy sie nad wodami płodowymi a tu kolejny dylemat
Sylwia jeśli Sandra i Magda mówią ze czop im wypadał etapami to znaczy, że jest to możliwe Ty nigdy nie rodziłaś, wiec chyba nie powinnaś podważać ich wypowiedzi
Gosia ja już chyaba też wole rodzic "bezobjawowo" bo zaczynam sie coraz bardziej stresować, ze coś moge przegapić :-(
Madeline nie płacz :-( tydzień szybko minie zobaczysz! odpoczywaj sobie dużo w tym czasie i myśl o maluszku ;-)
A ja dzisiaj sobie pospałam w ciągu dnia prawie 2godz i od razu lepiej sie poczułam! chociaż mój synek od rana strasznie sie wierci, co sprawia mi coraz większy ból! za moment zrobie sobie herbatke i zabieram sie za pakowanie torby do szpitala bo już najwyższa pora
Trzymajcie sie dziewczynki i pogłaszczcie swoje brzuszki od cioci :-)
Naur ale mnie nastraszyłaś! czop śluzowy? może niedługo zaczniesz już rodzic? wystraszyłam sie czy ja bede w stanie taki czop rozpoznać? dopiero co zastanawiałyśmy sie nad wodami płodowymi a tu kolejny dylemat
Sylwia jeśli Sandra i Magda mówią ze czop im wypadał etapami to znaczy, że jest to możliwe Ty nigdy nie rodziłaś, wiec chyba nie powinnaś podważać ich wypowiedzi
Gosia ja już chyaba też wole rodzic "bezobjawowo" bo zaczynam sie coraz bardziej stresować, ze coś moge przegapić :-(
Madeline nie płacz :-( tydzień szybko minie zobaczysz! odpoczywaj sobie dużo w tym czasie i myśl o maluszku ;-)
A ja dzisiaj sobie pospałam w ciągu dnia prawie 2godz i od razu lepiej sie poczułam! chociaż mój synek od rana strasznie sie wierci, co sprawia mi coraz większy ból! za moment zrobie sobie herbatke i zabieram sie za pakowanie torby do szpitala bo już najwyższa pora
Trzymajcie sie dziewczynki i pogłaszczcie swoje brzuszki od cioci :-)
Magda25 zapomniałam napisac, ze bardzo sie ciesze, ze poszłas do siostry! tez bym tak zrobiła na twoim miejscu ;-) super ze wszystko sobie wyjaśniłyście :-) dziwie sie tylko w jakim celu rodzice chcą was poróżnić? jak dla mnie to troche zakręcona sytuacja ale niestety w rodzinie różnie to bywa! głowa do góry! najwazniejsze, że dogadałaś sie z siostrą
sylwia31
sierpniowa mamusia 2007
RAABIT chyba nie sądzisz, że wyssałam to sobie z palca.Byłam w czwartek w Warszawie, rozmawiałam z ginek. czy mogę rozpoznac , ze już czas. Tłumaczył mi co i jak.
Z MAGDą25 się zgodzę: podbarwiony krwią, ze skurczami na 100% czop.
Ja codziennie rano mam mokrą bieliznę - podobne do tego co opisała NAUR Ale wiem , ze to nie czop i nie będę wciskac komuś,że to jest czop( pytałam ginek).
NAPRAWDę nie słyszałam ,żeby czop odchodził miesiąc. Ale jak chcesz to w to wierz.Wydaje mi się, że to zwykła wydzielina. Czasami czop odchodzi przy porodzie ( tak mówił ginek).
Z MAGDą25 się zgodzę: podbarwiony krwią, ze skurczami na 100% czop.
Ja codziennie rano mam mokrą bieliznę - podobne do tego co opisała NAUR Ale wiem , ze to nie czop i nie będę wciskac komuś,że to jest czop( pytałam ginek).
NAPRAWDę nie słyszałam ,żeby czop odchodził miesiąc. Ale jak chcesz to w to wierz.Wydaje mi się, że to zwykła wydzielina. Czasami czop odchodzi przy porodzie ( tak mówił ginek).
reklama
Gosia***
Fanka BB :)
Dziewczyny ja mam pytanie inne... Jakie są objawy odklejającego się łożyska?? Ja zawsze myślałam że krwawienie występuje...Cały dzień boli mnie dziś podbrzusze i czuję jakieś dziwne parcie ciągle biegam do toalety bo czuję się jakbym miała biegunkę:sick:koleżanka mówiła że to mogą być objawy odklejającego łożyska-mi się tak nie wydajewięc proszę was o pomoc:-confused:maluszek się wierciale brzuch nie przestaje boleći jeszcze to dziwne parcie w kroczuzgłupiałam już...
Podziel się: