reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

NAUR - nieźle: siedzisz z wielkim brzuchem w wannie w ciemniej łazience przy świecach :-D Ja w piątek wchodząc do brodzika prawie wyrżnęłam a paliło się światło:-)
Ależ wy dziewczyny niecierpliwe. 40 tygodni nie mogą wytrzymać, już chcą rodzić:-)Nie pospieszajcie maluchów - wyjdą jak będą gotowe

reklama
Sylwia do utrzymania równowagi światlo mi niepotrzebne :-D poza tym nie mam aż tak wielkiego brzuchola.:confused2:
A bobasów nikt chyba nie chce popędzać, tylko że czas leci a ciałka dają znać o bliskości rozwiązania.
Gosia mnie od 3 dni nic nie boli :szok::-) i tak mi z tym dobrze!!

Kawka wypita, przydałoby się ciasteczko, ale muszę obejść się smakiem. Zjadłam kawałek sucharka bezcukrowego :-p

Hihi ja mam w brzuchu 110 a Ty Naur 106cm . Uważam,że mój brzuch jest ogromny i przez niego mam kłopoty z koordynacją , nawet przy świetle:-) Coż moje ciałko żadnych sygnałów nie daje ,ze koniec blisko........Może ja tak jak słonica ( chyba 24 mce):-D

Sylwia w którym Ty jesteś dokładnie tygodniu? bo twój suwaczek pokazuje ze zostało ci jeszcze 52 dni ;-) takze do słonicy ci jeszcze daleko :-) i pamietaj o takim powiedzeniu "cisza przed burzą" ;-) ja sie obawiam że na razie nic nie wskazuje na szybki poród, żadnych bóli, rozwarć a nagle jak sie zacznie to szybciej urodzimy niż te co od 7 m-ca mają poskracane szyjki :szok: różnie to w życiu bywa :eek:

A ja chciałam sobie troszke pospać w ciagu dnia ale tak mnie bolą plecy, że zasnąć nie mogłam :wściekła/y:

Zapomniałam napisać, ze dzisiaj od rana męczy mnie pewne pytanie :confused: chyba za dużo myśle o porodzie i dziecku, że takie rzeczy przychodza mi do głowy ale musze spytać bo oszaleje, nawet jeśli będzie to śmieszne dla niektórych z was :crazy:

Otóż jeśli maluszek budzi sie w nocy i ma pełną pieluche i jest głodne i strasznie płacze to którą czynność wykonujemy najpierw? najpierw zmieniamy takiemu głodnemu krzyczącemu brzdącowi pieluche a potem karmimy? czy może najpierw karmimy a potem zmieniamy pieluche? jestem już zakręcona :-:)baffled::sorry2:

Witajcie!
Widze ze temat poród na dobre juz zagoscił, ja mam przeczucie ze do 17tego nieurodze ale zobaczymy wkoncu mały da znac wychodzac:-D, jejku jutro mam ciezki dzien od rana obrona:szok: strasznie sie boje ze sie zestresuje i do tego we wtorek wizyta u gina ciekawe jak z moja szyjka.
Mrozik a Ty jutro tez masz obrone jesli sie niepomyliłam jak sie czujesz mam nadzieje ze damy rade!trzymam kciuki!
Miłego popłudnia ja uciekam po prysznic i do nauki:wściekła/y::szok:

RAABIT jestem w 33 tygodniu ( dokładnie 32 i 4 dni) i nic :ani siary, ani twardnienia brzucha, ani szyjka sienie skraca ABSOLUTNIE NIC.
Intuicyjnie ja bym najpierw przewinęła, bo to trwa krócej ( głupie trochę porównanie: głód i przeciekająca podpasaka - ja brałabym sie za podpaske najpierw :-))

NATALKA obrona to czysta formalność. Będą pytania na temat pracy. Ja piałam o manipulacji ludźmi i było pytanie jak rozumiem manipulacje.Nie przeuczaj się!!!!!!!;-)

dzięki Sylwia mam nadzieje ze tak bedzie! jeszcze troche pocztam i pasuje!
a co do objawów to mi troche z cycuszków poleciało teraz nic, bole brzucha po nospe rzechodzi i strasznie ale to strasznie duzo odwiedzam wc szok!

reklama
Do góry