reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Oczywiście biore Monike na ręce ale tylko na chwilkę i jak najrzadziej. Raczej jak mocno chce to siadam i biore ja na kolana. No i staram się jej tłumaczyć, ze nie wolno skakać mamie po brzuchu.

reklama
No Julka ma zakaz skakania, i skacze tylko tacie :-D Poza tym nie domaga sie brania na rece, tylko przez ulice czy na przewijak ja podniosę. Wiec sie nie nadzwigam, ale czasem trzeba.
Magda25 to Twa córcia nieźle waży, moja Julka to kurdupelek a ma już prawie 2 lata. Ale ja też drobna jestem.

A dzisiaj od rana łeb mi pęka :sick: to chyba sprawka pogody i niskiego ciśnienia, ale czuję sie do d* I nie wyspałam się poza tym a to pogarsza sprawę :baffled: Już nawet skusiłam się na lekką kawkę bo bym sie przewróciła chyba.

Ale ja mam nerwowepopołudnie. Iga mi wymiotuje i nie mam pojecia dlaczego. Go rączki nie ma ani rozwolnienia, ale co wypije herbatke (bo nic jej innego niedaje) to ja zwraca:-( Żal mi biduli, teraz zasneła.

Atas wiem, że rotawirus krąży po kraju, nas też dopadł tydzień temu, ale lekko. Nie martw sie jak nie ma biegunki to pół biedy.

Naur a co dawałas jesc małej? Bo moja jest na wodzie i troche suchego chleba jej dłam. Szkoda mi jej bo płacze ze jest głodna:-(

Daj jej po trochu kleiku ryżowego na wodzie ale dosłownie po dwie łyżeczki co jakąś chwilkę. Jeśli to wirus lub zatrucie to powinno jej to pomóc. I przegotowaną ciepłą wodę tak ciepłą jak tylko jest w stanie wypić, też po pare łyżeczek co jakis czas.

Ja mam zawsze marchwiankę Hippa ORS2000 ( w aptekach) możesz też ugotować sama (na bazie kleiku) no i podaj jej jakiś Lakcid, Trilac albo coś takiego a przeciw odwodnieniu ja daję Gastrolit (elektrolity).

Dzieki dziewczyny!! Nie zdazyłam sie zastosowac do Waszych rad bo mała spi. Zaczęły sie luzne kupki:-( (na razie jedna). No nic zobaczymy co bedzie rano. Moge jej podac mleko?? W sumie po tej wodzie i chlebku nie wymiotowała.
Jeny my tu porady dot. dzieci juz urodzonych a przeciez to forum dla ciezarnych:zawstydzona/y: Wybaczcie dziewczyny:baffled:

W sumie to forum dla ciężarnych, ale to będzie mój pierwszy maluszek, więc dobrze dowidzieć się jak radzić sobie z dolegliwościami dzieciaczków ;-)

reklama
Do góry