reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

czesc dziewczyny.
ale tu dzies pustki.u mnie pogoda taka sobie,troche duszno jest mimo ze popadalo,ale to i tak mało.:crazy:
widze ze kazdy ma jakis problem jak to nie z rodzicami to z tesciami,to jest chyba wieczna walka miedzy pokoleniami.Ale faktycznie przykro jak ktoś z rodzeństwa jest bardziej faworyzowany a drugi mniej,u mnie tak robi teść.
Moi rodzice znowu robią w odwrotnym kierunku,jestem jedna i mama do dzis nie moze sie pogodzic z tym że,jak twierdzi ją zostawiłam i wyprowadziłam sie do teściów.straszna zazdrość z niej emanuje,rozumiem ją doskonale ale czasem mówi mi akie rzeczy ze mi serce pęka,np. to ze wnuczek bedzie rzadko do niej przyjezdzal,ze tamci dziadkowie beda go miec na co dzien a ona tylko czasami,strasznie mi wtedy przykro i czasem czuje sie jak wyrodne dziecko,ale narazie nic nie moge zrobic:sick:

ach dobra nie zanudzam...ide umyc sobie podłoge,miłego weekendu wam życze:-)

reklama
Dziewczyny jak to jest z tymi zabonami ja niewiem i strasznie mnie to wkurza i irytuje przeciez jak jest wszystko dobrze to po co do ch.. inni szczególnie babcie tak gadaja. Ja właśnie na allegro wygrałam aukcje ok 60szt ciuszków urzywanych za 200zł na 0-12miesiecy ja niemam ani siostry ani nikoga kto by mi po swoim dziecku dał ciuszki ale takie gadanie strasznie mnie wkurza:angry: jejku musiała sie wygdac.:rofl2:

natalka_25 nie przejmuj się zabobonami :no:;-)bo niema czym!! po co zawracać sobie głowę takimi rzeczami??:rofl2:Fajnie że udało ci sie trafić taką okazją:tak::-) ja też często zaglądam na allegro mam co prawda dużo rzeczy po córci i od koleżanki ale nieraz trafia się okazja z której warto skorzystać:tak::tak::tak:
a babcie jak chcą to niech sobie gadają:angry::-D
Miłego dzionka:-)

Ech...cuezke zycie bez komputera:-(
Korzystam z okazji zejestem u rodzinki i pisze do was:tak:
USG w porzadku,dzidzia waży 1980 wiec nie jest najgorzej.Pozatym wszystko ok:tak:
Natalka nie przejmuj sie zabobonami,nie ma czym
Odezwe sie na dłużej w poniedzialek i wkleje nowe zdjecia brzuszka i moje z 8 msc bo zrobiłam:tak:
Trzymajcie sie dziewczynki.pa pa

hej
mam złe wieści dziewczyny bo własnie uslyszałam że upały to dopiero mają nadejść !!!
ja chyba też zajrze na allegro być może i nam sie trafi jakaś okazja tańszych zakupów
Magda a ty nie denerwuj się takim gadaniem potrzymaj może rodziców trochę na dystans a może sami zrozumieją że coś jest nie tak.Przecież ty tez teraz potrzebujesz trochę wiecej uwagi a to że siostra młodsza nie ma tu znaczenia.Wkurzam się jak słysze coś takiego dlatego musiałam to napisać !!

Magda to strasznie przykre co piszesz :-( ale niestety tak czasami bywa, że rodzice nie potrafią sprawiedliwie traktować swoich dzieci. Ja mam to szczęście że moja mama traktuje równo i sprawiedliwie zarówno mnie, jak i mojego brata bliźniaka :tak: nie wyobrażam sobie zeby mi powiedziała ze mam nie przychodzić do niej bo zbiera siły na zajmowanie sie czymś innym :szok: to bardzo przykre :wściekła/y: ale może twoja mama tez jest już zmęczona i nie chciała tego w taki sposób ująć? :confused: nie wiem.... głowa do góry masz kochającego męża zdrowe dziecko i kolejne w drodze wiec wszystko będzie dobrze :tak: mocno trzymam za ciebie kciuki :-)
Natalka Ty sie nie przejmuj zabobonami! ja też sie nasłuchałam ze nie można dla dziecka nic kupować zwłaszcza do 7 m-ca ciąży :no: ja już w 6 m-cu zaczęłam kupować ciuszki m.in. na allegro bo wiedziałam jaki to jest wydatek i że wszystkiego potem w jednym miesiacu nie damy rady kupić :szok: dlatego rób co uważasz za słuszne i absolutnie nie przejmuj sie tym co mówią inni! ja niestety też nie mam od kogo dostać ani ciuszków, ani żadnych rzeczy dla malucha i o wszystko musimy sami zadbać. Na szczęście moge liczyć na finansową pomoc mojej mamy:tak: ja to mam szczęście mieć taka mame która jest moja najlepszą przyjaciółką :tak: ze juz nie wspomne że zwariowała na punkcie swojego wnuczka, któremu kupiłaby już wszystko :tak:
No dobra dziewczynki już was nie zanudzam. Kłade sie bo dzisiaj kiepsko sie czuje, mam lekki stan podgorączkowy i ogólnie czuje sie średnio :-( jakby mnie choroba brała :-(

Dzięki dziewczyny postaram sie takiego gadnia niesłuchac!
Ja tez sie dzis kiepsko czuje i ide sie połozyc!
Raabit uwazaj na siebie pewnie jestes troche zmeczona.
Uciekam do jutra!

O rany, ależ tu podłe nastroje..:-(

Magda normalnie aż się wściekłam jak przeczytałam Twój post :wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y::no::wściekła/y: Nie rozumiem jak tak można traktować kogokolwiek a zwłaszcza własną córkę :szok::confused::confused: I tak jak rozumiem, że czasem o jedno dziecko dba się bardziej a o drugie mniej, bo jest bardziej samodzielne, starsze czy coś, to nie pojmę jawnej dyskryminacji i odrzucenia!! Bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że nie wpłynie to dodatkowo źle na Twój stan. Tak jak któraś napisała: bywaj tylko od święta może zatesknią albo zrozumieją własną głupotę.
I jeszcze ta praca..naprawdę bardzo współczuję :sorry: że też tak się wszystko musi skupiać.

Natalka olej zabobony i durne gadanie. Fajna okazja :-)

Kasia dobrze, że zdrówko dopisuje i nic Wam nie jest.

Kira no to dzidzia w sam raz, wcale nie za duża :tak:

A ja dzisiaj kupiłam kocyk polarowy dla bobaska i pajacyk welurowy, śliczy niebiesko-zielony. Tylko nigdzie nie ma body rozpinanych po całości a ja tylko takie toleruję dla tak małych dzieci. Nie wiecie gdzie takie mogą być??

Faktycznie dziwczyny - smutno się tu zrobiło. Cóż , czasem i tak bywa. Dziwiłam sie podejściu teściów, a rodziców to już całkiem nie rozumiem. Tez uważam że metoda na "tęsknote' może pomóc, tylko żeby nie przesadzić, bo córcia mimo wszystko pewnie lubi dziadków - takie maleństwo jeszcze z niej.
Ja Naur takich body nie widziałam :-(, tylko pajacyki i spiochy, ale faktycznie trzeba by takich poszukać

reklama
Naur a może na allegro bedą???:-D:tak:

Ja dzisiaj czuję się dosyć dobrze :tak::-D ale też już słyszałam o tych upałach które mają nadejśc:no::szok::no::szok::shocked2:niewiem jak to wytrzymam:no:ale narazie cieszę się że chłodno:tak:

We wtorem mam wizytę i usg...:szok:nie mogę się doczekać ale też się bardzo boję:shocked2:czy wszystko ok... Ciekawe jak tam moja szyjka i dzidziuś oczywiście-czy wszystko z nim ok:confused::blink:

Miłego wieczoru i weekendu życzę:-D

Do góry